Arnaud des Pallières

1961 Regisseur, Scenarist, Editor

Arnaud des Pallières (1961) is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Orpheline

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Arnaud des Pallières. Met o.a. Adèle Haenel, Adèle Exarchopoulos, Solène Rigot, Vega Cuzytek en Jalil Lespert.

Het duurt even voor je doorhebt dat Renée, Sandra, Karine en Kiki een en dezelfde zijn, maar dan in verschillende fasen van haar leven – respectievelijk als dertiger, twintiger, veertienjarige en zevenjarige. Die aanvankelijke verwarring wordt nog eens versterkt door het feit dat de vier hoofdrolspeelsters (Haenel, Exarchopoulos, Rigot en Cuzytek) totaal niet op elkaar lijken. Het is een gewaagde zet van regisseur Des Pallières, waar hij uiteindelijk mee wegkomt, omdat Orpheline (Frans voor 'wees') een intrigerend drama is geworden over identiteit, misbruik en vrouwelijkheid.

Michael Kohlhaas

2013 | Historische film

Frankrijk/Duitsland 2013. Historische film van Arnaud des Pallières. Met o.a. Mads Mikkelsen, Mélusine Mayance, Delphine Chuillot, Bruno Ganz en Denis Lavant.

Nogal zware, en erger nog: zwaarwichtige verfilming van de beroemde novelle van Heinrich von Kleist. Over paardenhandelaar Kohlhaas die in zestiende-eeuws Frankrijk onrecht wordt aangedaan en daarop een opstand ontketent. De Deense acteur Mikkelsen heeft de juiste fysiek (groot, ruig, onverschrokken) voor Kohlhaas, en geeft de man ook een kalme waardigheid, maar slaagt er niet in het trage en veel te serieuze script leven in te blazen. Zodat de kijker het in deze film vooral moet hebben van de fraaie panoramashots van het kale landschap van de Cevennen.

Adieu

2003 | Drama

Frankrijk 2003. Drama van Arnaud des Pallières. Met o.a. Michael Lonsdale, Aurore Clément, Olivier Gourmet en Mohamed Rouabhi.

Zwaarmoedige dubbelvertelling over afscheid en ongastvrijheid. Het ene verhaal toont de belevenissen van een Algerijn die in Frankrijk politiek asiel wordt geweigerd en zichzelf in brieven aan zijn dochter vereenzelvigt met Jonas in de walvis. In het andere verhaal moet een oude boer zijn jongste zoon begraven en verliest daarbij zelf de wil om te leven. Tegendraadse regie ademt ouderwetse strengheid en tracht in twee volledig contrasterende verhaallijnen het wezenlijke in een mensenbestaan te doorvorsen. De regisseur gebruikt daarbij herhaalde discrepantie tussen beeld en geluid als stijlmiddel.

Drancy avenir

1997 | Documentaire, Oorlogsfilm, Historische film

Frankrijk 1997. Documentaire van Arnaud des Pallières. Met o.a. Aude Amiot, Thierry Bosc, Anne-Lisa Nathan, Jean-Paul Roussillon en Hanns Zichler.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arnaud des Pallières op televisie komt.

Reageer