Bénédicte Lesage

Regisseur, Producer

Bénédicte Lesage is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

La journée de la jupe

2008 | Drama

Frankrijk/België 2008. Drama van Jean-Paul Lilienfeld. Met o.a. Isabelle Adjani, Denis Podalydès, Yann Collette, Nathalie Besançon en Jackie Berroyer.

Incasseringsvermogen en empathie zijn eindig. Aldus deze nerveuze variant op Entre les murs, het overdadig gelauwerde drama over een lyceumklas in de Parijse betonbanlieue. Lerares op een probleemschool Sonia (een als vanouds intense Adjani) lijdt meer en meer onder de onverholen misogynie en agressie van leerlingen. Tot ze bij het zoveelste conflict het pistool van een van haar pupillen bemachtigt. Sonia gijzelt de klas en stelt een bijzondere eis, eentje die de etters respect voor vrouwen en schoolpersoneel moet bijbrengen. Controversiële actie? Het voorstadbargoens blaffende straatschuim in Lilienfelds deprimerende milieuschets staat garant voor een fiks potje kijkersweerzin.

La petite prairie aux bouleaux

2003 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk/Duitsland/Polen 2003. Drama van Marceline Loridan-Ivens. Met o.a. Anouk Aimée, August Diehl, Marilu Marini, Zbigniew Zamachowski en Claire Maurier.

Filmmaker Marceline Loridan-Ivens (1928) was de vrouw en rechterhand van cineast Joris Ivens (1898-1989). In 2003 debuteerde ze als regisseur met de autobiografische film La petite prairie aux bouleaux (Birkenau und Rosenfeld) waarin haar alter-ego Myriam (Anouk Aimée) vanuit woonplaats New York terugkeert naar Auschwitz-Birkenau, de plek waarnaar Loridan-Ivens in 1944 werd gedeporteerd. In droombeelden en herinneringen herleeft de oude Myriam de traumatische ervaringen van het vijftienjarige meisje dat ze ooit was, samen met een Duitser die een heel andere band heeft met de onheilsplek. Een fraai en betekenisvol egodocument. Internationale titel: The Birch-Tree Meadow.

Méliès 88

1988 | Historische film, Documentaire

Frankrijk 1988. Historische film van Bénédicte Lesage en Christian Janicot.

De makers hebben het merkwaardige idee opgevat aan negen regisseurs van deze tijd te vragen om elk spontaan een 'remake' van Méliès te maken, dit op basis van een bewaard of teruggevonden scenario. Het resultaat - zoals te verwachten - is niet van een constante kwaliteit. Het geheel is nogal bont en gaat vergezeld van een algemeen commentaar van Fréderic Mitterand die niets nieuws te melden heeft over Méliès. Wel kijken voor de originele Méliès-fragmenten, die niets van hun frisheid hebben verloren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bénédicte Lesage op televisie komt.

Reageer