Jean-Louis Millette

Acteur

Jean-Louis Millette is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Le Confessionnal

1995 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk/Canada/Frankrijk 1995. Thriller van Robert Lepage. Met o.a. Lothaire Bluteau, Patrick Goyette, Kristin Scott Thomas, Jean-Louis Millette en Richard Frechette.

1952. Alfred Hitchock en zijn crew arriveren in Quebec om er I CONFESS op te nemen. De hele stad is in rep en roer, want het is een grote eer dat de Master of Suspense er een film wil draaien. In 1989 komt Pierre Lamontagne (Bluteau) vanuit China naar de stad voor de begrafenis van zijn vader. Hij zoekt zijn stiefbroer Marc (Goyette) op, die in 1952 als onecht kind ter wereld kwam en wiens moeder (Rachel, ze maar net was zestien) zelfmoord pleegde. Ze besluiten om de echte vader van Marc op te sporen. De film wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen 1952 en 1989 en naarmate het verhaal zich ontplooit, begrijpt de kijker waarom. De visueel verbluffende stijl van de film dient eigenlijk om de leegte van het geheel te verdoezelen. Het scenario van Lepage intrigeert en boeit, maar kan toch niet helemaal overtuigen. Burrage speelt Alfredf Hitchcock. Fotografie van Alain Dostie.

Dans le ventre du dragon

1989 | Horror, Thriller

Canada 1989. Horror van Yves Simoneau. Met o.a. Rémy Girard, Michel Côté, David La Hayé, Marie Tifo en Pierre Curzi.

Deze occulte thriller gaat over een slechtbetaalde medewerker van een drukwerkverspreidingsbedrijf die zich als menselijk proefkonijn aanmeldt bij een vrouwelijke geleerde van een farmaceutisch bedrijf dat twijfelachtige experimenten in zijn laboratorium laat uitvoeren. Als hij vergeefse pogingen onderneemt om te ontsnappen heeft een ex-collega een visioen in een droom en probeert hem met de hulp van een andere collega te ontzetten uit zijn benarde positie. Onderhoudend en spannend ondanks de versleten formule. Behoorlijk spel.

Pouvoir intime

1986 | Thriller

Canada 1986. Thriller van Yves Simoneau. Met o.a. Marie Tifo, Pierre Curzi, Jaques Godin, Jean-Louis Millette en Yvan Ponion.

Een zorgvuldig voorbereide overval op een geldauto loopt in de laatste minuut uit op een drama voor alle betrokkenen, een bont gezelschap: een oude boef van zestig, zijn zoon van zeventien en een hermafrodiet van rond de dertig. In een magazijn voor decorstukken bevindt zich de gekidnapte geldauto met nog een bewaker, die weigert uit de truck te komen. Een aangrijpend, claustrofobisch verhaal over macht en onmacht.

Pourquoi l'étrange Monsieur Zolock s'intéressait- il tant à la bande dessinée?

1984 | Documentaire, Biografie

Canada 1984. Documentaire van Yves Simoneau. Met o.a. Jean-Louis Millette, Michel Rivard, Yves Desagnés, Paul Colpron en Jasmine Desjardins.

De weerzinwekkende Zolock (Millette) draagt Dieudonn[KA1]e (Rivard) op het volgende te onderzoeken: 'Waarom worden de slechteriken in stripverhalen altijd zo hard aangepakt?' Achter dit magere fictieve gegeven gaat een documentaire over de Franse, Belgische en Canadese strip schuil. In 70m ziet de kijker Franquin, Garnotte, Uderzo, Peyo, Bilal, Goetzinger, Fred, Morris, Godbout, Fournier, Bretecher, Greg, Moebius, Giraud, Gotlib, Prat, Got, Druillet, Tardi, Pétillon, Reiser, Mezières en Gaboury voorbijtrekken, die nauwelijks de tijd krijgen om hun mond te openen. Een overbodige onderneming, maar misschien een document voor later.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Louis Millette op televisie komt.

Reageer