Maria Ribeiro is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Just Like Our Parents

2017 | Drama

Brazilië 2017. Drama van Laís Bodanzky. Met o.a. Maria Ribeiro, Clarisse Abujamra, Jorge Mautner en Annalara Prates.

De 38-jarige Rosa - 'een erotische feministe op All Stars' - is moeder, kostwinner, en staat al maanden droog. Haar man Dado besteedt meer tijd aan het redden van het regenwoud dan aan zijn gezin. Bitterzoet relatiedrama over familie en moederschap, liegen en verantwoordelijkheid nemen. Opgezet als een eigentijds vervolg op Ibsens laat negentiende-eeuwse Een poppenhuis, dat een monument voor vrouwenemancipatie was. Vergeleken daarbij is dit een makke nakomeling, maar wel een met een prettig ambigue toon.

Tropa de elite 2

2010 | Actiefilm, Misdaad, Drama

Brazilië 2010. Actiefilm van José Padilha. Met o.a. Wagner Moura, André Ramiro, Maria Ribeiro, Seu Jorge en Andre Mattos.

Opvolger van het in 2007 in Berlijn met Gouden Beer onderscheiden Tropa de elite, werd in 2010 in Brazilië de best bezochte film ooit. Hoofdpersonage in beide films is de keiharde politieofficier Nascimento, die genoeg heeft van het geweld in de door drugsbendes gerunde favela's van Rio de Janeiro, de corruptie in het politiekorps en de machtspelletjes van de politici. Regisseur Padilha deed uitvoerig research en spaart niemand. Inhoudelijk en productioneel kan Tropa de elite 2 zich meten met de beste Amerikaanse politie- en politieke films uit de jaren zeventig.

Tropa de Elite

2007 | Thriller, Drama

Brazilië 2007. Thriller van José Padilha. Met o.a. Wagner Moura, André Ramiro, Caio Junqueira, Maria Ribeiro en Fernanda Machado.

De Batalhão de Operações Policiais Especiais (BOPE) is een speciale politie-eenheid die in Rio de Janeiro mag opdraven als de gewone, ineffectieve en corrupte politie het niet meer aankan, en dat komt nogal eens voor. Maar de mannen van de elite-eenheid werken bepaald niet zachtzinnig, ze moorden en martelen zonder met hun ogen te knipperen. Dat de film een Gouden Beer won in Berlijn leidde tot veel commotie, het exorbitante geweld zou gelegitimeerd worden. Volgens filmmaker Padilha laat de film echter alleen zien 'wat er gebeurt op plaatsen waar niemand ooit komt kijken'.

Vidas secas

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Nelson Pereira dos Santos. Met o.a. Átila Iório, Maria Ribeiro, Orlando Macedo en Jofre Soares.

De tragedie van een familie die door hetzelfde lot getroffen wordt als alle bewoners van de streek in het noordoosten van Brazili[KA3]e: ze moeten emigreren om te ontsnappen aan de langdurige droogte en een nieuw bestaan zien te vinden. Een film die wordt vergeleken THE GRAPES OF WRATH (1940) van John Ford naar de gelijknamige roman van John Steinbeck met zijn eigen plaats in de geschiedenis van de Braziliaanse cinema naar het boek van Graciliano Ramos. Het scenario is van regisseur Pereira dos Santos, die Cannes werd gelauwerd met een gedeelde prijs (LES PARAPLUIES DE CHERBOURG van Jacques Demy). De film werd meerdere malen voor een korte tijd verboden door de verschillende militaire regimes, die elkaar in Brazilië omver wierpen. Het camerawerk is van Luiz Carlos Barreto en José Rosa. Mono.