Turaj Mansuri

Cameraman

Turaj Mansuri is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Facing Mirrors

2011 | Drama

Iran 2011. Drama van Negar Azarbayjani. Met o.a. Shayesteh Irani, Ghazal Shakeri, Homayoun Ershadi, Nima Shahrokh Shahi en Maryam Boubani.

Rana (Shakeri) is, noodgedwongen, taxichauffeuse en werkt hard om haar familie te onderhouden. Op een dag krijgt ze Adineh (Irani) in haar auto, die transgender blijkt te zijn. Wat moeizaam begint tussen twee vrouwen met zeer verschillende sociaal-economische achtergronden en opvattingen, groeit uit tot een bijzondere vriendschap. De eerste film van regisseuse Azarbayjani is een dapper drama rond een thema dat gevoelig ligt in Iran. De film kreeg veel bijval in het internationale circuit van gay & lesbian filmfestivals.

No One Knows About Persian Cats

2009 | Drama

Iran 2009. Drama van Bahman Ghobadi. Met o.a. Ashkan Koshanejad, Negar Shaghaghi, Hamed Behdad en Shervin Nagafian.

Regisseur Ghobadi (Turtles Can Fly, A Time for Drunken Horses) werpt zich op het guerrilla filmen - het heimelijk schieten van beelden in de publieke ruimte - in deze film over twee Iraanse undergroundmuzikanten die bandleden zoeken voor een optreden in Londen. Matig acteerwerk en dito muziek, vooral van de twee hoofdrolspelers (Negar en Ashkan). Wat overblijft zijn goede bedoelingen en beelden van de undergroundscene in Teheran. Na het voltooien van de film werd maker Ghobadi bedreigd en een paar dagen gevangengezet. Omdat hij vreesde voor zijn leven verliet hij Iran.

The Song of Sparrows

2008 |

Iran 2008. Majid Majidi. Met o.a. Mohammad Amir Naji, Hossein Aghazi, Maryam Akbari en Kamran Dehghan.

Het leven is goed voor Karim, de nukkige pater familias van een gezin uit een gat onder de rook van Teheran. Maar dan gaat het dure gehoorapparaat van zijn dochter stuk, en verliest Karim zijn baan op een struisvogelboerderij. Dus gaat hij op z'n brommer naar de stad om geld te verdienen. Blijmoedige, af en toe wat al te burleske zedenschets, waarin regisseur Majidi hebzucht en altruïsme, de drukke stad en het rustieke dorp, en volwassenen en de jeugd wel erg nadrukkelijk tegenover elkaar plaatst. Iraanse inzending voor de Oscars, Madji maakte eerder het ook al Oscargenomineerde Children of Heaven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Turaj Mansuri op televisie komt.

Reageer