Mbongeni Ngema

Acteur, Scenarist, Componist

Mbongeni Ngema is acteur, scenarist en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Sarafina!

1992 | Muziek

Frankrijk/Zuid-Afrika/Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1992. Muziek van Darrell Roodt. Met o.a. Mbongeni Ngema, Whoopi Goldberg, Leleti Khumalo, Miriam Makeba en John Kani.

Gebaseerd op gelijknamige theatermusical met prachtige songs van Ngema en Hugh Masekela (een Broadwayhit in 1988) en gesitueerd in een bruisend Zuidafrikaans Soweto met Goldberg als een politiek bewuste lerares, die wordt verbannen. Een van haar leerlingen, het titelpersonage, gespeeld door Khulama, komt hiertegen met haar medeleerlingen in opstand, zij wordt opgepakt en gefolterd en een zwarte politieman wordt uit wraak vermoord. Efficiƫnt wordt op een WEST SIDE STORY-achtige manier een schrijnend beeld opgehangen van de apartheidspolitiek die Zuid- Afrika tot in 1991 bedreef. Een boodschap van passie en hoop, een ode aan de kracht van de menselijke geest. Degelijke regie, aanstekelijke soundtrack van Stanley Myers en opvallende vertolkingen met een sensationele Khulama.

Voices of Serafina!

1989 | Documentaire, Musical

Verenigde Staten 1989. Documentaire van Nigel Noble. Met o.a. Miriam Makeba en Mbongeni Ngema.

Indrukwekkende, eerlijke documentaire over de jonge Zuid- Afrikaanse zwarten die optreden in de Broadway-musical Serafina, met als thema het aandeel dat zwarte schoolkinderen gehad hebben in de opstand in Soweto in 1976. Er wordt ook uitgebreid ingegaan op hun verhouding met Ngema, de omstreden schrijver/regisseur. Bijzonder ontroerend is de finale, als de Zuid-Afrikaanse zangeres Makeba, die in ballingschap leeft, na een voorstelling achter het toneel verschijnt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mbongeni Ngema op televisie komt.

Reageer