Youcef Sahraoui

Cameraman

Youcef Sahraoui is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

L'honneur de ma famille

1997 | Komedie

Frankrijk 1997. Komedie van Rachid Bouchareb. Met o.a. Séloua Hamsé, Karole Rocher, Roschdy Zem, Alex Descas en Firmine Richard.

Dat ze samen met haar vriendin Carole (Rocher) in een disco werkt moet een geheim blijven voor Noras (Hams[KA1]e) ouders. Deze dochter van diepgelovige, traditiegebonden Algerijnse ouders wil echter van het juk dat haar van thuis uit opgelegd wordt af. Na een slippertje met een Franse jongen blijkt Nora echter zwanger te zijn. Ze weigert abortus, dus het enige dat ze kan doen om de eer van haar familie te redden is zo vlug mogelijk met een moslim-jongen in het huwelijk treden. Haar moeder tracht haar aan winkelier Hamid (Zem) te koppelen. Een multi-culturele komedie die niet altijd even vlot verloopt, maar dit portret van een jonge vrouw die gevangen zit tussen het hedendaagse leven en verroeste tradities is toch leuk en toont enkele door blanken minder gekende (en niet steeds plezierige) aspecten van het migrantenbestaan. Het scenario werd geschreven door Alain Broders, Gilles Adrien en Bouchareb. Fotografie is van Youcef Sahraoui.

Le vent des Aurès

1966 | Oorlogsfilm

Algerije 1966. Oorlogsfilm van Mohamed Lakhdar-Hamina. Met o.a. Keltoum, Mohamed Chouikh, Hassan el Assani, Omar Tayane en Ahmed Boughrir.

De kroniek van een gezin dat door de Algerijnse onafhankelijksheidstrijd uiteenvalt (de Algerijnse film werd in de periode van 1964 tot 1970 door deze oorlog sterk be[KA3]invloed). Het gezinshoofd wordt tijdens een razzia gedood. De zoon neemt zijn taak over en zorgt in zijn buurt voor de bevoorrading van het verzet tegen de Franse koloniale heersers. Hij wordt gearresteerd en in een kamp opgesloten. Zijn onvermoeibare, maar wanhopige moeder gaat naar hem op zoek en wordt in de finale ge[KA3]elektrokuteerd door de prikkeldraadversperring van het concentratiekamp. Dit fatalistische, melodramatische einde valt tegen en doet afbreuk aan de verder zeer geloofwaardige vertelling van de film. Deze tweede speelfilm sinds de onafhankelijkheid verraadt de gevoeligheid en de zelfbeheersing van debuterend regisseur Lakhdar-Hamina, die later CHRONIQUE DES ANN[KA1]EES DE BRAISE (in 1975) zou maken. Het gebrek aan budget heeft als effect gehad dat de film heel vindingrijk en zeer origineel is. Het scenario is van regisseur Lakhdar-Hamina en Tewfik Fares. Het camerawerk is van Youcef Sahraoui.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Youcef Sahraoui op televisie komt.

Reageer