Karl Heinz Lotz

Regisseur

Karl Heinz Lotz is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Trillertrine

1991 | Familiefilm, Musical, Fantasy

Duitsland 1991. Familiefilm van Karl Heinz Lotz en Karl-Heinz Lotz. Met o.a. Maria Ferrens, Peter Raasch, Rolf Schill, Klaus Pönitz en Werner Godemann.

Het Mozartjaar (vanwege de tweehonderdste sterfdag van de componist) moest ook zijn jeugdfilm hebben! Daar zorgde deze regisseur voor, afkomstig uit het vroegere DDR, bekend van verschillende films voor jongeren, w.o. R[KA3]UCKW[KA3]ARTSLAUFEN KANN ICH AUCH (1989) en JUNGE LEUTE IN DER STADT (1985). De film speelt in het dorp Hartau, in de buurt van het slot K[KA3]onigstein in Saksen. In het weeshuis van de pastoor maken kinderen veel muziek en zij gaan een weddenschap aan met de keurvorst, dat zij beter spelen dan de Staats- en Hofkapel van Dresden. Zij willen een stuk van Mozart spelen, maar een deel van de muziek ontbreekt. De pittige Trine gaat op zoek naar Mozart en beleeft daarbij heel wat avonturen. Een verrassende, fantastische, muzikale film voor de jonge (Mozart- )muziekliefhebber. Wolf Müller schreef samen met regisseur Lotz het scenario. Het camerawerk is van Claus Neumann.

Rückwärtslaufen kann ich auch

1990 | Familiefilm

DDDE 1990. Familiefilm van Karl Heinz Lotz. Met o.a. Peggy Langner, Vera Irrgang, Roland Kuchenbuch, Claudia Geisler en Heiko Krüler.

Kati is een spastisch meisje, dat zeer intelligent is. In overleg met de dokter besluiten vader en moeder dat ze niet naar een bijzondere school hoeft. Dit veroorzaakt uiteraard problemen, maar die worden overwoonen als de leraren en schoolkameraadjes haar uiteidelijk accepteren. De schoolleiding gooit echter roet in het eten als beginnen te zueren over formaliteiten. Een belangrijke film over het thema van de integratie van minder- validen.

Eisenhans

1988 | Fantasy, Familiefilm

DDDE 1988. Fantasy van Karl Heinz Lotz. Met o.a. Dirk Schoedon, Gundula Köster, Asa Schwarz, Johannes Knittel en Werner Godemann.

De brave, ongeïnspireerde verfilming van het gelijknamige sprookje van Grimm over de beschermer der dieren uit het bos die door een boze, jaloerse koning gevangen wordt gezet, maar bevrijd wordt door diens zoon.

Der Dicke und ich

1981 | Familiefilm

DDDE 1981. Familiefilm van Karl Heinz Lotz. Met o.a. Gregor Lotz, Carmen-Maja Antoni en Wolfgang Winkler.

Een kinderfilm over een jongetje wiens ouders gescheiden zijn en dat nu geconfronteerd wordt met de nieuwe vriend van zijn moeder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karl Heinz Lotz op televisie komt.

Reageer