Ralph E. Portillo is regisseur en producer.
Er zijn 15 films gevonden.

Bare Witness

2002 | Thriller

Verenigde Staten 2002. Thriller van Kelley Cauthen en Kelly Cauthen. Met o.a. Angie Everhart, Catalina Larranaga, Daniel Baldwin, Evan McKenzie en Mark Sivertsen.

Carly Marsh (Everhart) is serveerster in afwachting van een rol bij de film. Ze heeft nauwelijks geld en daarom deelt ze haar appartement met een vriendin, die tijdens haar afwezigheid heren ontvangt en haar klanten op de videoband vastlegt zonder dat ze het weten. Nu is ze morsdood, maar de killer heeft de videoband niet gevonden, die de burgemeester in verlegenheid zou kunnen brengen. Det. Killian (Baldwin), die een grote waffel heeft en net is gescheiden, onderzoekt de zaak en wil weten wie de laatste afspraak was van Carly's flatgenote. Ondertussen wordt de jacht geopend op de videotape. Everhart, een ex-badpakkenmodel, die in horrorfilms emplooi vond, is heel sexy, maar geen actrice. Ze heeft deze film samen met Baldwin geproduceerd, een onaantrekkelijke acteur voor een erotische film, en de kwaliteit is zo pover dat het net lijkt alsof het met het goedkoopst mogelijke videomateriaal is opgenomen. Toch was het budget één miljoen dollar, je ziet het er alleen niet vanaf. Anderen verrichten met minder soms wonderen. Het scenario, dat van de ene seksscène naar de andere gaat, bevat nauwelijks een verhaal en is niet spannend; het werd gepleegd door Anthony L. Greene en Evan Spiliotopoulos, die houterige dialogen schreven.

Big Brother Trouble

2000 | Komedie, Sportfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 2000. Komedie van Ralph E. Portillo. Met o.a. Dick Van Patten, Bo Hopkins, Michal Suchánek, Shad Hart en Lindsey Brooke.

De elf-jarige Mitch Dobson (Such[KA1]anek) concurreert op het voetbalveld met zijn zeventien-jarige broer Sean (Hart), die de sterspeler van het high school-team is. Een onbegonnen strijd. Politieman Captain Stacey (Van Patten) en zijn zestien-jarige dochter Gwen (Brooke) zijn de nieuwe buren van Mitch en Sean. Mitch is diep onder de indruk van de knappe Gwen, die alles in zich heeft om op school gekozen te worden tot de prom queen van het jaar. Mitch wil met haar uitgaan, maar zij ziet hem natuurlijk niet staan, wel zijn broer Sean. Dit betekent even slikken voor Mitch. Hij probeert Sean dwars te zitten. Sean wil een baantje om geld te verdienen voor een tweedehands auto. Mitch maakt hem zwart bij zijn toekomstige werkgever. Sean moet de voetbal tijdelijk links laten liggen vanwege zijn baantje. Oddo (Hopkins), de louche doughnut verkoper, ruikt een kans om illegale weddenschappen af te sluiten, want hij heeft een slome bezorger, die Sean in het team moet vervangen. Om te voorkomen dat Sean toch gaat spelen, ontvoert Oddo hem. Mitch krijgt wroeging, neemt revanche en begrijpt dat wat Gwen betreft hij nog eventjes geduld moet hebben. Onschadelijk vermaak voor jonge kijkers met een vleugje romantiek, maar vooral over de sportieve strijd op het veld om de leren knikker. De jeugdige rollen doen hun best, maar helaas is het resultaat niet indrukwekkend. Het scenario van Jeff Nimoy en Seth Walther is onbenullig en soms tamelijk idioot. Er zijn Amerikaanse kijkers die menen dat sexy Brooke in haar bikini wel wat veel is voor de kijkende doelgroep (elf-jarigen) - wat een onzin. Het camerawerk is van John Huneck. Ook bekend als GIRL NEXT DOOR.

Bare Deception

2000 | Thriller, Erotiek

Verenigde Staten 2000. Thriller van Eric Gibson en Ralph E. Portillo. Met o.a. Tane McClure, Daniel Anderson, Bruce Lurie, Brad Bartman en Michelle von Flotow.

Het rommelige en onsamenhangende scenario van Steve Martel gaat over Julia Collins (McClure) die met de hulp van haar assistente Alyssa (Von Flotow) op de radio een populair seksprogramma brengt. Sommige luisteraars bellen alleen maar in om een afspraakje met een partner te regelen en deze gewoonte brengt een maniak op moordlustige ideeën. Een seksfilm die eigenlijk alleen maar interessant is voor de fans van McClure, hoewel de overige dames qua uiterlijk er best mogen zijn. Verwacht geen acteerprestaties, want dat was de bedoeling niet. Het camerawerk is van Maximo Munzi.

The Last Great Ride

1999 | Familiefilm, Avonturenfilm, Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1999. Familiefilm van Ralph E. Portillo. Met o.a. Ernest Borgnine, Eileen Brennan, Jason Hervey, Stephanie Sawyer en Jeffrey Sharmat.

De ouders van Ian McKinzie (Sharmat) gaan zonder hem op vakantie. Ian wordt naar zijn oma (Brennan) gestuurd en heeft aanvankelijk danig de dood in, maar hij maakt kennis met de robbedoesachtige Juliet, bijgenaamd Jules, Davies (Sawyer). Het tweetal sluit vriendschap en Jules vertelt hem over een schat die verborgen zou zijn in het huis van eenzaat Franklin Lyle (Ernest Borgnine). Helaas heeft Jimmy Murano (Hervey), de bullebak van de buurt, die afkomstig is uit een maffiafamilie, er ook lucht van gekregen. Jimmy wil hen voor zijn, maar Ian en Jules zijn hem te slim af, al moet Sheriff Burt (Cris Borgnine) tenslotte de helpende hand reiken. Al dit gedoe had te maken met een schietpartij ver in het verleden, die ze ook nog even ophelderen. Het suikerzoete, moralistische scenario van Jim Kreutzer, Robert Curry, Paul Chilsen, Heath McLaughlin en Bonnie Palermo is een en al cliché, maar kinderen zullen zich hieraan niet storen. Het spel is decent en de rolprent bevat nauwelijks of geen geweld. Het camerawerk is van Maximo Munzi.

Naked Lies

1998 | Thriller

Verenigde Staten 1998. Thriller van Ralph E. Portillo. Met o.a. Shannon Tweed, Fernando Allende, Jay Baker, Steven Bauer en Salvador Pineda.

Cara Landry (Tweed) is een undercover agent van de DEA. Ze moet in d`r uppie Damian Medina (Allende) vastnagelen, de Mexicaanse casinobezitter, die verdacht wordt van het witwassen van geld voor de Colombiaanse drugsmaffia. Ze krijgt het met haar charme en zoete praat voor elkaar. Alweer een B-film met een flinterdun scenario vol clichés van D. Alvelo rond sexy Tweed, die voor deze gelegenheid blond is gemaakt en geassocieerd producente is. Behalve een dampende scène in de douche en een indiscrete blik op haar weelderige borsten laat Tweed helaas verder niet zo veel van zichzelf meer zien, omdat de jaren beginnen te tellen. De Tweed-fan moet zich tevreden stellen met ersatz op de achtergrond, de strippende Edelsbacher en Medina's groezelige gelegenheid. Regisseur Portillo was tevens de producent van deze rolprent.

Fever Lake

1998 | Horror

Verenigde Staten 1998. Horror van Ralph E. Portillo. Met o.a. Corey Haim, Bo Hopkins, Mario Lopez, Randy Josselyn en Lauren Parker.

Tijdens de voorjaarsvakantie in school stelt Albert (Haim) aan zijn vrienden Steve (Lopez) en Bobby (Josselyn) voor om enkele dagen door te brengen in het huis dat hij zojuist ge[KA3]erfd heeft aan het schilderachtige Fever Lake. Vergezeld van hun vriendinnen Sarah (Parker), Danielle (Foot) en Ceristy (Webb) nemen ze hun intrek in het huis waar vijftig jaar voordien een vrouw op gruwelijke wijze om het leven kwam. Volgens een oude Indiaanse legende zou er een kwade geest in het meer huizen. De jongeren worden gefascineerd door een mysterieuze indiaan (Wise) die rond het meer zwerft en die steeds weer beweert dat het kwaad op komst is. Sheriff Harris (Hopkins) gelooft niet in al dat bijgeloof, maar hij raadt de jongeren toch aan om niet te diep in de bossen te trekken. Maar het kwaad is niet te stuiten. Voorspelbare variante op thema`s uit THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE en SCREAM. Het duurt erg lang voordat de film in gang schiet, maar dan worden de liefhebbers beloond met een opeenstapeling van bloederige clich[KA1]es en een einde dat niet tot een sequel kan leiden (alhoewel, je weet nooit). Niets nieuws onder de zon, maar wel goed gemaakt. Michael Edwards en Jalee Bailey baseerden het scenario op een verhaal van Bailey. Fotografie is van Keith Holland. Ultra Stereo.

Stolen Hearts

1997 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1997. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Landon Hall, Paula Aletonis en Vincent Dale.

Brandon Keyes is een dure leefstijl gewend. Het geld krijgt hij door rijke vrouwen te verleiden en vervolgens te bedriegen. Als hij geld afhandig heeft gemaakt van de aantrekkelijke Dana Ander stuurt ze een detective op hem af

Target for Seduction

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Betsy Boyle, Tane McClure, Richard Hence en Michael Albala.

Achterlijke seksfilm verpakt als thrillertje. Een redactrice op een uitgeverij van boeken leest romantische manuscripten en komt daarmee aan haar gerief totdat een geheimzinnige psychopathische killer haar dreigbrieven stuurt. Samen met haar hupse flatgenoten proberen ze de snoodaard te ontmaskeren voordat hij kan toeslaan. De kijker blijft beslist niet op het puntje van zijn stoel zitten en het doet hem verlangen naar cyberseks, waarbij hij zijn lustobject kan opbellen, kan zien en commando's geven die zij uitvoert, terwijl hij ze volgt op zijn computerscherm. Dat is altijd nog beter en ongevaarlijk, maar niet goedkoper.

Prelude To Love

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Ashlie Rhey, Tamara Landry, John Hilliard en Doria Rone.

Twee naïeve kerels met een modellenbureau worden afgetroefd door hun topmodel. Zwak excuus om bloot te vertonen.

Midnight temptations

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Simon Page, Anthony Flaco, Casey Mitchell, Justin Lauer en Wendy Hamilton.

April is modeontwerpster en vastbesloten te winnen tijdens een modeontwerpwedstrijd. Haar grootste rivaal is Danny, die zij al vanuit haar jeugd kent. Beiden hebben er alles voor over om de wedstrijd te kunnen winnen. Ze willen zelfs het bed delen met personen die van invloed kunnen zijn. Wanneer een grote modebaas wordt vermoord, wijzen alle vingers naar April en moet zij er alles voor doen om haar naam te zuiveren

Midnight Temptation

1995 | Erotiek, Thriller

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Wendy Hamilton, Casey Mitchell, Justin Lauer, Christina Straunje en Simon Page.

De titel slaat op een collectie van een drietal mode- ontwerpers. Bij de lancering van hun nieuwe gewaden raakt een van hen betrokken bij moord, waarvan zij zich absoluut niets kan herinneren. Klinkt redelijk, maar het stelt echt niks voor.

Hollywood Dreams: Take 2

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Carol Hoyt, Mary Scott, John K. Williams, Brian Palermo en Janine Andreas.

Zelfs het verhaal lijkt op dat van honderdduizend andere gelijksoortige producten: een ambitieus meisje dat carri[KA2]ere maken wil in Hollywood, gaat uit de kleren voor haar rol en door het bed met de producent (dat vindt zij niet fijn) en andere rekels van de crew. Absoluut waardeloos en prullerig.

Bare Exposure

1995 | Erotiek

Verenigde Staten 1995. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Ashlie Rhey, Andrea Suzzane, Tammy Parks en Jack Slater.

Een domme knul (die nog op school is) heeft speelschulden bij het locale gespuis. Dankzij een knappe nicht wordt er een wet T- shirt party georganiseerd door de meiden van de stad, waardoor hij weer uit de penarie is. Achterhaald thema van de natte truitjes moet de kijker aan de buis houden. Dit lijkt echt nergens naar. Zelfs de titel is fantasieloos.

Hollywood Dreams

1993 | Erotiek

Verenigde Staten 1993. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Kelly Cook, Danny Smith, Debra Beatty, Rick Scandlin en Jonathan Murray.

Onbenullige film met het nodige bloot die voor-, in- en achter de coulissen van een filmstudio speelt. Een boeiend verhaal? Ho, maar!

Malibu Summer

1991 | Erotiek

Verenigde Staten 1991. Erotiek van Ralph E. Portillo. Met o.a. Peter Anthony Elliot, Rhett Sinclair, Carrie Bittner en Randi Randolph.

Een preuts meisje doet na enige aarzeling toch mee met de wilde party's die 's avonds gegeven worden in een houten huis aan het Californische strand. Na enige tijd raakt ze eraan verslingerd. Als kijker vraag je je af hoe zoiets nu kan, want er gebeurt heel weinig in de film en wat er aan actie is, herhaalt zich eindeloos.