Reiko Dan

Acteur

Reiko Dan is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Daiboken

1966 | Komedie, Sciencefiction

Japan 1966. Komedie van Kengo Furusawa. Met o.a. Hitoshi Ueki, Reiko Dan, Fabuki Koshiji en Kei Tani.

Een verslaggever raakt betrokken bij een stormachtige spionagezaak waarachter niemand minder schuilgaat dan Adolf Hitler, die zich verborgen houdt op een eiland in het zuiden van de Stille Oceaan en in het bezit is van atoomwapens. Een waanzinnige Japanse komedie, verfilmd ter ere van een lokale groep komedianten, de 'Crazy Cats'. Slechts het exotische karakter van de film maakt het geheel draaglijk.

Jotai

1965 | Drama, Erotiek

Japan 1965. Drama van Hideo Onchi. Met o.a. Reiko Dan, Yuko Kusunoki, Koji Nanbara en Sumiko Sakamoto.

Twee al wat oudere ex-prostituées komen elkaar toevallig tegen en halen herinneringen op aan vervlogen tijden, aan hun onzedelijke levensomstandigheden na WO II. Menselijk drama dat zeer de moeite waard is, vol met romantische, kritische en erotische elementen. Het scenario is van de filmmaker zelf en de produktie is afkomstig van Toho, indertijd één van de meest belangrijke filmmaatschappijen in Japan.

Hong Kong no hoshi

1963 | Romantiek

Japan 1963. Romantiek van Yasuki Chiba. Met o.a. Yu Ming, Wang Ing, Akira Takarada, Reiko Dan en rin Tsuong.

De wonderschone Hsin Lien, enige dochter van de Chinese dokter Wang, direkteur van de vluchtelingenkliniek in Hongkong, wordt verliefd op een jonge Japanner, als zij in Tokyo gaat studeren. Een oninteressant Japans melodrama, met teveel Chinese acteurs in de rolbezetting.

Aru Osaka no Onna

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Eizo Sugawa. Met o.a. Reiko Dan, Keizo Kawasaki, Kamatari Fujiwara, Kyu Sazanka en Shisako Hara.

Om zijn vader te helpen wijdt de jonge Ayako zich aan de prostitutie met mannen op leeftijd. Een sociaal drama over een schandalige toestand, van hoge kwaliteit, hoewel niet altijd boven het niveau van een soap-opera. Goed spel.

Tsubaki sanjuro

1962 | Actiefilm, Experimenteel

Japan 1962. Actiefilm van Akira Kurosawa. Met o.a. Toshirô Mifune, Tatsuya Nakadai, Takashi Shimura, Yuzo Kayama en Reiko Dan.

De verwaarloosde, rondtrekkende samoerai Mifune helpt een stel stuntelige jonge krijgers bij het aan de kaak stellen van corruptie onder hun stamoudsten. Een satirische, stripverhaalachtige actiefilm met een vrolijke, olijke zwaardvechtende Mifune. USA-titel: SANJURO.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Reiko Dan op televisie komt.

Reageer