Rafaela Aparicio

Acteur

Rafaela Aparicio is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

El Pecador impecable

1987 | Komedie

Spanje 1987. Komedie van Augusto Martínez Torres en Augusto Martinez Torres. Met o.a. Alfredo Landa, Chus Lampreave, Rafaela Aparicio en Queta Claver.

Wanneer zijn moeder sterft, ontdekt een verstokte vrijgezel dat hij iets heeft waardoor alle vrouwen voor hem vallen. Een onbenullige, belachelijke en onuitstaanbare film, geschikt voor beperkte geesten. Het verhaal is van niemand minder dan Manuel Hidalgo.

El Año de las luces

1986 | Komedie

Spanje 1986. Komedie van Fernando Trueba. Met o.a. Jorge Sanz, Manuel Alexandre, Rafaela Aparicio en Maribel Verdú.

Kort na de Spaanse Burgeroorlog gaat jongeman naar consultatiebureau voor kinderen om daar zijn studie voort te zetten. Bitter-komische film van ex-criticus Trueba. Verder zijn te zien Verónica Forqué en Violeta Cela.

El Pico 2

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Spanje 1984. Familiefilm van Eloy De la Iglesia. Met o.a. José Luís Manzano, Fernando Guillén, Jaume Valls, Laly Espinet en Rafaela Aparicio.

Beschuldigd van de moord op een paartje dat in heroïne handelt, wordt een jongeman gevangen genomen. Dit is het vervolg op EL PICO, eveneens een productie van Eloy de la Iglesia. Hij gaat in deze film door met het verfilmen van onheilspellende en opportunistische draaiboeken over zaken van nationaal belang. Hij belicht ze zonder fantasie en kan rekenen op een aantal weinig overtuigende acteurs.

Dos mejor que uno

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Angel Llorente. Met o.a. José Sacristán, Antonio Resines, Carmen Elías, Agustín González en Rafaela Aparicio.

Twee vrienden, verliefd op dezelfde vrouw, beginnen gezamenlijk een project met de mensen uit de buurt... Een zeer slechte komedie, waarin het rampzalige spel van Antonio Resines sterk afsteekt tegen dat van de andere acteurs.

Cuando Almanzor perdió el tambór

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Luis María Delgado. Met o.a. Antonio Ozores, Juanito Navarro, Florinda Chico en Rafaela Aparicio.

Aan het begin van de elfde eeuw was de Moor Almanzor de schrik van de Christenen. Hij eiste van degenen, op wie hij de overwinning had behaald, overdreven belastingen zoals de terhandstelling van twaalf maagden per maand. Een ruwe smakeloze komedie, die typisch Spaans genoemd mag worden.

Vivir mañana

1983 | Drama

Spanje 1983. Drama van Nino Quevedo. Met o.a. Antonio Ferrandis, Mercedes Sampietro, Rafaela Aparicio en Antonio Gamero.

Als het Franco-tijdperk in Spanje voorbij is, wil een republikein zijn leven opnieuw inrichten. Een flauwe film die erg veel lijkt op VOLVER A EMPEZAR en die van dezelfde maker is als GOYA, een film die meer dan de moeite waard is.

La loca historia de los tres mosqueteros

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Blaki, Rafaela Aparicio en Valeriano Andrés.

Als het Franco-tijdperk in Spanje voorbij is, wil een republikein zijn leven opnieuw inrichten. Een flauwe film die erg veel lijkt op VOLVER A EMPEZAR en die van dezelfde maker is als GOYA, een film die meer dan de moeite waard is.

El Sur

1983 | Drama

Spanje/Frankrijk 1983. Drama van Victor Erice. Met o.a. Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín, Lola Cardona en Aurore Clément.

Een meisje, dat in het onherbergzame Noord-Spanje woont, herinnert zich de relatie met haar vader - een in elk opzicht tegendraadse dorpsarts die door zijn familie uit het Zuiden is verbannen. Zij besluit tenslotte zelf naar dat voor haar mythisch geworden Zuiden te vertrekken. Een delicate en op een onnadrukkelijke manier meeslepende tweede film van Erice - negen jaar na EL ESPIRITU DEL COLMENA. De regisseur kon geen afstand van zijn materiaal nemen, zodat de producent de montage niet aan hem wilde overlaten. Het resultaat is niettemin een nieuw meesterwerk, dat ver uitstijgt boven het tijdsbeeld van Spanje anno 1957.

A tope

1983 | Komedie, Muziek

Spanje 1983. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Eduardo Leticia, Cristina Torres, Antonio Gamero en Rafaela Aparicio.

Een verloofd stel ziet het geluk bedreigd worden door de komst van een sensuele blondine. Deze domme, sentimentele komedie, speelt zich in het milieu van de Madrileense new wave wereld. Enkele new wave-groepen komen in de film voor.

Loca por el circo

1982 | Familiefilm

Spanje 1982. Familiefilm van Luis María Delgado. Met o.a. Teresa Rabal, Rafael Alonso, Miqual Ayones en Rafaela Aparicio.

Een vrolijk en optimistisch meisje heeft een zuster die te serieus is. Deze uiterst afgezaagde geschiedenis werd weer uit de kast gehaald ter meerdere eer en glorie van de afschuwelijke Teresa Rabal.

En busca del huevo perdido

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Javier Aguirre. Met o.a. Hnas. Hurtado, Rafaela Aparicio en Florinda Chico.

Drie zusters zijn vastbesloten om hoe dan ook televisiesterren te worden. Echt een pijnlijke komedie, uitsluitend gemaakt ter meerdere eer en glorie van de drie onuitstaanbare zusters Hurtado.

El Ultimo penalty

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Martín Garrido. Met o.a. Vicente Parra, Paca Gabaldón, Rafaela Aparicio en Lola Forner.

In een dorpje vinden geheimzinnige ontmoetingen plaats tussen een vrouw uit de stad en een beroemde zanger. Een onuitstaanbare film met de voormalige playboy bij uitstek van de Spaanse cinema in de hoofdrol.

La Cripta

1981 | Komedie, Misdaad

Spanje/Mexico 1981. Komedie van Cayetano del Real. Met o.a. José Sacristán, Rafaela Aparicio, Carlos Lucena en Marta Molins.

In Barcelona roept een politieagent de hulp in van een schilderachtige figuur om een verdwenen meisje terug te vinden. Deze behoorlijke film is rijk aan erudiete vondsten met een knipoog naar de cinefielen.

Mama cumple cien años

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Amparo Munoz, Fernando Fernán Gómez, Norman Brinsky en Jose Vivo.

De honderdste verjaardag van moeder brengt de gezinsleden uit Saura's ANA Y LOS LOBOS bijeen, die in de dagen vóór het feest in het ouderlijk huis hun weinig verheffende ware gezicht laten zien en van wie sommigen zelfs moeders dood beramen, zonder dat dit de uiteindelijke pret zal drukken. In eerdere serieuze films hanteerde Saura al zwarte humor en harde satire, maar in een regelrechte komedie blijken zijn grappen weinig aanstekelijk of te typisch Spaans om internationaal werkzaam te zijn. De voornaamste verdienste is dat hij ondanks de verwerpelijke of gefrustreerde personages de innigheid van hun familieband treffend en overtuigend weet te maken.

La Insólita y gloriosa hazaña del cipote de Archidona

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Francisco Algora, Josele Román, José Lifante, Antonio Gamero en Rafaela Aparicio.

In het Spanje van de jaren vijftig wordt een paartje in een bioscoop verrast bij het masturberen...Een bijprodukt dat is gemaakt naar aanleiding van een ware gebeurtenis.

Tío, de verdad vienen de París ?

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, Inma de Santis, Africa Pratt en Rafaela Aparicio.

Een naïef meisje weet niet waar de kinderen vandaan komen.Een beschamende film.

Estoy hecho un chaval

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Queta Claver, Rafaela Aparicio en Roberto Font.

Een ambtenaar die op het punt staat met pensioen te gaan, ontvangt het bericht dat hij weer vader wordt...De vertolking van de onuitstaanbare Martínez Soria is weinig verrassend.

Cambio de sexo

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Vicente Aranda. Met o.a. Victoria Abril, Lou Castel, Bibiana Fernández, Fernando Sancho en Rafaela Aparicio.

Een jonge man betreurt het dat hij niet als vrouw op de wereld is gekomen... Een van de beste films van Vicente Aranda, die met een wonderlijk evenwicht tussen kritische hardheid en fijngevoeligheid een geval van transseksualiteit aanroert. Een overdreven en weinig overtuigend stuk aan het eind van de film doet hieraan enigszins afbreuk.

Duerme, duerme, mi amor

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Regueiro. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, María José Alfonso, Rafaela Aparicio, Lali Soldevila en Manuel Alexandre.

Een man wil zijn echtgenote door een slaapmiddel voorgoed laten inslapen. Een zeer vreemde mengeling van zwarte humor en allegorische betekenissen, die commercieel gezien een verpletterende mislukking werd.

Ana y los lobos

1973 | Drama

Spanje 1973. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, Fernando Fernán Gómez, José María Prada, José Vivo en Rafaela Aparicio.

Een Amerikaans kindermeisje bij een Spaanse familie ontdekt de geheimen van de diverse gezinsleden en speelt daarin uit nieuwsgierigheid en meegevoel mee tot de oude matriarche haar macht ondermijnd ziet en de zonen tegen het meisje verenigt. Een knappe film van Saura, die eerst met de geamuseerde blik van de buitenstaander meekijkt, mèt haar tot een zeker gefascineerd begrip komt, waarna de keerzijde des te wreder overkomt. Een geraffineerde allegorie van het Spanje van Franco met de repressie van leger, kerk en moraal. Het scenario is Rafael Azcona en regisseur Saura. Het camerawerk is van Luis Cuadrado. Eastmancolor, Mono.

En la red de mi canción

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Andrés do Barro, Cassen, Antonio Ozores en Alfredo Mayo.

Een zanger raakt verliefd op een bewonderaarster. Knoeiwerk, met als enig doel munt te slaan uit de korststondige populariteit van Andrés do Barro.

Qué cosas tiene el amor!

1970 | Komedie, Musical

Spanje 1970. Komedie van Germán Lorente. Met o.a. Peret, Silvia Monti, Andrés Pajares en Rafaela Aparicio.

Een eenvoudige zanger wordt verliefd op een knappe buitenlandse. De armzalige zanger Peret mag eventjes decadent doen in deze film.

Los Extremeños se tocan

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Antonio Garisa, Jaime de Mora y Aragón, Andrés Pajares en Rafaela Aparicio.

Een goedkope oplichter doet een Turkse miljonair geloven dat hij zijn dubbelganger is, om zodoende op zijn kosten te leven...Een zeer slechte film.

Extreme

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Antonio Garisa, Jaime de Mora y Aragón, Andres Parajes en Rafaela Aparicio.

Een goedkope oplichter doet een Turkse miljonair geloven dat hij zijn dubbelganger is, om zodoende op zijn kosten te leven. Een zeer slechte film.

Vamos por la parejita

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Alfonso Paso. Met o.a. Antonio Garisa, Florinda Chico, Rafaela Aparicio en Emilio Gutiérrez Caba.

Een man raakt gefrustreerd omdat zijn nakomelingen uitsluitend vrouwen zijn, terwijl zijn ambitie is een zoon te krijgen. Een afschuwelijk en uniek macho-blijspel, waarvoor Paso ook het scenario schreef.

Abuelo made in Spain

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Paco Martínez Soria, Mónica Randall, Mabel Karr, Manuel de Blas en Florinda Chico.

Een dorpeling gaat zijn familie in de hoofdstad opzoeken en slaagt er in al hun problemen op te lossen. Dit is nu typisch een komedie met Martínez Soria, en dus net zo slecht als alle andere.

Sor Citroen

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Rafaela Aparicio en Juanjo Menéndez.

De wederwaardigheden van een non die goede daden verricht al rijdend in haar Citroën. Waardeloos.

La Visita que no tocó el timbre

1965 | Komedie

Spanje 1965. Komedie van Mario Camús. Met o.a. Alberto Closas, José Luis Lopéz Vázquez, Laura Valenzuela en Rafaela Aparicio.

Twee recalcitrante oude vrijers krijgen op een dag onverwacht bezoek: een pasgeboren kind voor wie de moeder niet kan zorgen.... Een scenario van Camús uit zijn meest vruchtbare en interessante periode, waarin hij hevig werd beroerd door de sociale problematiek.

El Extraño viaje

1964 | Komedie, Misdaad

Spanje 1964. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Carlos Larrañaga, Lina Canalejas, Tota Alba, Rafaela Aparicio en Jesús Franco.

In een Spaans dorpje wordt een onderzoek gedaan naar de mysterieuze dood van een oude vrouw. Geïnspireerd op een idee van Berlanga. Een tragikomische harde detectivefilm met gevoel voor details, die een indringend beeld geeft van de Spaanse werkelijkheid uit die tijd, en waarin op perfecte wijze een typisch soort Spaanse humor zit verwerkt: de absurditeit.

La Vida por delante

1958 | Komedie

Spanje 1958. Komedie van Fernando Fernán-Gómez. Met o.a. Analía Gadé, Fernando Fernán-Gómez, Pepe Isbert, Félix de Pomés en Manuel Alexandre.

De film schetst de tegenslagen van een pasgetrouwd stel, dat niet erg geslaagd is in hun respectieve beroepen. Eén van de eerste speelfilms van Fernán-Gómez en een van de weinige waardige komedies die ooit in Spanje gemaakt zijn. Bovendien is de cast uitstekend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafaela Aparicio op televisie komt.

Reageer