Rosa Arenas (1933) is acteur.
Er zijn 50 films gevonden.

Twist locura de juventud

1962 | Komedie, Musical

Mexico 1962. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Enrique Guzmán, María Eugenia San Martín en Carmen Molina.

Een bekende dancing waar men de 'twist' danst dreigt gesloten te worden door de 'Vereniging voor Geestelijke Gezondheid', die de bezoekers beschuldigt van ondermijning van de moraal en de goede zeden. De film eindigt met de kernachtige uitspraak: 'Wij danken alles aan de twist'. De twist kun je de oneindige banaliteit van deze film niet aanrekenen.

La Maldicion de a llororna

1962 | Horror

Mexico 1962. Horror van Raphael Baledon. Met o.a. Rosa Arenas, Abel Salazar, Rita Macede, Carlos Lopes Moctezuma en Henry Lucere.

Een vampierachtige vrouw tracht een reeds lang geleden overleden heks tot leven te wekken. Een film die voor dat tijdperk tot de betere Mexicaanse griezelfilms in zijn soort behoort, compleet met de obligate nachtmerrieachtige beelden, en dan gaat het verhaal uit als een nachtkaars. Wat er dan nog overblijft is gewoonweg idioot (er is bijvoorbeeld een zinloze flashback die gemonteerd is van ongebruikt materiaal van EL ESPEJO DE LA BRUJA en andere films die in het vergeetboek thuishoren).

Neutrón, El enmascarado negro

1961 | Sciencefiction

Mexico 1961. Sciencefiction van Federico Curiel. Met o.a. Wolf Rubinski, Julio Alemán, Armando Silvestre, Rosa Arenas en Claudio Brook.

De 'Robin Hood' Neutrón bindt de strijd aan tegen de verraderlijke Dr. Caronte. Het filmdebuut van Neutrón, eertijds zeer populair in Mexico, hier aangepast aan een bijna sadomasochistische entourage.

Muchachas que trabajan

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Ariadna Welter, Rosa Arenas, Ofelia Montesco en Angélica María.

Drie vrouwelijke collega's, worden belaagd en gechanteerd met hun avontuurtjes. Een zeer domme film die als boodschap heeft dat buitenshuis werken voor vrouwen problemen op kan leveren. Om het nog belachelijker te maken zingt een van de hoofdrolspelers het lied Nunca en domingo over een prostituée, waarmee Melina Mercouri beroemd werd.

Casi casados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa Arenas, Mauricio Garcés en Oscar Pulido.

Terwijl hij doorgaat voor zijn schatrijke vriend ziet een jongeman zich genoodzaakt beneden zijn veronderstelde stand te trouwen. Een zeer armzalige komedie, met een onbeholpen intrige.

Nuestros odiosos maridos

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Sonia Furió, Julio Alemán, Rosa Arenas en Bárbara Gil.

Twee vrouwen besluiten hun echtgenoten, die van de ene fuif naar de andere gaan, een lesje te leren. Onsamenhangend en zeer slecht gefilmd, in het bijzonder het taartgevecht waarmee de film eindigt.

Mujeres engañadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Luz María Aguilar, Marina Camacho en Mauricio Garcés.

Op haar sterfbed laat een moeder haar drie dochters, een drieling, bij zich roepen die zij verliet toen ze klein waren. Een smartelijk, sentimenteel melodrama.

El Espejo de la bruja

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Chane Urueto. Met o.a. Rosa Arenas, Armande Calve, Isabela Corona, Dina de Marco en Carlos Nieto.

Een vloek van een heks misvormt een jonge vrouw. Als gevolg pleegt haar krankzinnige echtgenoot en chirurg grafschennis en berooft lijken van hun ledematen om haar weer mooi te maken door middel van transplantaties. Er is een overdaad aan materiaal, zodat er twee griezelfilms van gemaakt zouden kunnen worden, maar ze zouden allebei niet erg best zijn.

El Amor que yo te di

1960 | Misdaad

Spanje 1960. Misdaad van Tulio Demichelli. Met o.a. Arturo de Córdoba, Amparo Rivelles, Rosa Arenas en Rubén Rojo.

Een stel oplichters ontdekt, in een hotel op Mallorca, de sinds lang verdwenen dochter van één van hen. Dit is een mislukte samensmelting van een detectivefilm en een 19de-eeuws romannetje.

Vístete Cristina

1958 | Komedie, Musical

Mexico 1958. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Andy Russell, Rosa Arenas, Fernando 'Mantequilla' Soto en Alfonso 'Pompín' Iglesias.

Een simpele komedie, tjokvol liedjes. Een groot succes de dag dat hij uitkwam.

Tres lecciones de amor

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mapita Cortés, Rosa Arenas en Teresa Velázquez.

Na een veroordeling tot twee eeuwen in de hel te hebben opgeknapt, komen Giacomo Casanova, de openbare aanklager en de advocaat van de verdachte terug op aarde om het gedrag van hun nageslacht te onderzoeken. Geheel onsamenhangend en zonder enig gevoel voor ritme.

Las Aventuras de Carlos Lacroix

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Joaquín Cordero en Marina Camacho.

Een beroemde detective krijgt de opdracht om de dieven van de Spaanse kroon op te sporen. Aardige, maar slecht gespeelde film, die evenwel een kassucces was.

La Noche y el alba

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Zully Moreno, Rosa Arenas en Antonio Vilar.

Twee paren van verschillende maatschappelijke klasse leren elkaar kennen. Een achtenswaardige film van een overdreven lastige regisseur.

El Niño de las monjas

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Enrique Vera, Angel Garasa, Paquito Cano, Rosa Arenas en Paquita Cano.

Een herverfilming van de gelijknamige vroegere film, maar van lagere kwaliteit ondanks de hogere begroting.

El Misterio de la cobra

1958 | Mysterie

Mexico 1958. Mysterie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Rosa Carmina en José Gálvez.

In Bombay moet een beroemde detective de mysterieuze dood van een aantal meisjes ten gevolge van een beet van een cobra onderzoeken. Een interessant verhaal, gebaseerd op de avonturen van hoorspelheld Carlos Lacroix.

El Derecho a la vida

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Mauricio de la Serna. Met o.a. Yolanda Varela, Kitty de Hoyos, Rosa Arenas en Manuel Fábregas.

De verschillende wijzen van reageren van een aantal vrouwen uit verschillende sociale klassen als zij ontdekken dat zij in verwachting zijn. Onvervalst reactionaire film, compleet met moraal: alle kinderen moeten geboren worden, koste wat het kost, of hun moeders ze nu kunnen onderhouden of niet.

10 fusiles esperan

1958 | Oorlogsfilm

Spanje 1958. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Francisco Rabal, Ettore Manni, Rosa Arenas en Berta Riaza.

Tijdens de eerste Carlistenoorlog wordt een luitenant, die gedeserteerd was om zijn kind te zien, gevangen genomen. Een behoorlijke film met een redelijk interessant thema.

Un Indiano en Moratilla

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Rosa Arenas, María Martín, Rafael Romero Marchent en Maruja Tamayo.

Een jonge Mexicaan reist naar Spanje om zijn familie te leren kennen...Een slechte film.

Three and a Half Musketeers

1957 | Komedie

Mexico 1957. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan en Rosa Arenas.

D'Artagnan wil helemaal erkend worden als musketier van de koning door de koningin tegen een schandaal te beschermen en daardoor de monarchie te redden. Een grappige versie van een beroemd verhaal.

Rogaciano el huapanguero

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Miguel Aceves Me[KA1]jía, Lola Beltrán, Rosa Arenas en Mantequilla.

Bij terugkomst in zijn dorp komt een jongeman erachter dat zijn verloofde met een andere man gaat trouwen. Slecht geregisseerd, en nog slechter geacteerd.

La maldición de la momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves Castañeda.

De superboef El Murciélago, alias dr. Krupp, probeert opnieuw om de edelstenen van de Azteekse prinses Xochitl te stelen. Maar hij weet niet waar de schat verstopt is.

La Momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Acaves Castañeda.

Na lange studie slaagt een geleerde er in een mummie weer tot leven te brengen, maar deze wil de vriendin van de geleerde vermoorden omdat hij denkt dat zij zijn vroegere minnares is. Een slechte griezelfilm naar aanleiding van enkele studies van het fenomeen hypnose. Deze film zou nog enkele vervolgen krijgen.

El Robot humano

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves.

Een geleerde maakt een robot van staal die het moet opnemen tegen een mummie, omdat hij hem een armband wil afnemen. Derde en laatste film in de serie die begon met LA MOMIA AZTECA, en even erbarmelijk als de twee voorgaande.

El Misterio del Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Federico Curiel 'Pichirilo' en Rosa Elena Durgel.

Een geheimzinnige gemaskerde keert terug naar zijn dorp om te voorkomen dat zijn vriendin beroofd wordt van haar uraniummijnen. De tweede aflevering in de serie van 'De Zwarte Gesel', even slecht en aanstellerig als de eerste.

El Látigo Negro

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Rosa Elena Durgel en José Baviera.

Een gemaskerde die zich 'De Zwarte Gesel' noemt achtervolgt de moordenaars van zijn vader en de aanranders van zijn moeder. De eerste film in een nieuwe serie avonturenfilms in de stijl van CRUZ DIABLO, amateuristisch en gemakzuchtig.

El Hombre que perdió el tren

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Armando Calvo, Rosa Arenas, Matilde Muñoz Sampedro en Tony Leblanc.

Ten gevolge van een vertraging ziet een verzekeringsagent zich genoodzaakt in een onbekend dorpje te overnachten, waar men in hem een twee jaar geleden verdwenen medeburger denkt te herkennen. Humor en zedenschildering zijn in deze film op een ongelukkige wijze met elkaar verweven.

El Gallo colorado

1957 | Komedie, Musical

Mexico 1957. Komedie van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Hugo Avendaño, Rosa Arenas en Blanca de Castejón.

Dankzij zijn vriend, die bariton is, wint een arme pottenbakker een prijs, en de liefde van zijn vriendin. Soort mengelmoes van hoofdstedelijke cultuur en volkskunst, met zeer twijfelachtig resultaat.

Tres valientes camaradas

1956 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1956. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Manuel Capetillo, Joaquín Cordero, Lilia Martínez Gui Gui en Rosa Arenas.

Twee als priesters verklede dieven worden door de dochter van één van beiden lastig gevallen. Melodramatisch en moraliserend, hoewel met enkele aardige actiescènes.

Los Tres mosqueteros...y medio

1956 |

Mexico 1956. Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Tin Tan, Rosa Arenas, Martha Valdés en Aurora Segura.

Een parodie op de beroemde roman van Alexander Dumas. De prima rol van 'Tin Tan' verdient een veel betere film.

Los Chiflados del rock 'n roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Luis Aguilar, Agustín Lara, Pedro Vargas en Rosa Arenas.

Drie bohémiens, eigenaars van een revue op de rand van het faillissement, besluiten zich tot de oom van een van hen te wenden, zonder te weten dat deze ook failliet is. Uitermate knullige musical; opvolger van LOS TRES BOHEMIOS.

Escuela de rateros

1956 | Misdaad

Mexico 1956. Misdaad van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Yolanda Varela, Rosa Arenas en Rosa Elena Durgel.

Een beruchte juwelendief probeert een ex-kameraad (die nu violist is) te strikken voor een grote slag. Wat zo aardig aan deze ridicule film is te zien hoe de Spanjaard Eduardo Fajardo de Argentijnse dief speelt: echt de moeite waard.

Al compás del Rock 'n Roll

1956 | Komedie, Musical

Mexico 1956. Komedie van José Díaz Morales. Met o.a. Martha Roth, Joaquín Cordero, Rosa Arenas en Carlos Agosti.

Een orkest is helemaal op zijn retour omdat het alleen nog maar ouderwetse liedjes op zijn repertoire heeft. Om het orkest uit de crisis te halen, besluiten de meisjes die er deel van uitmaken een eigen rock 'n roll-orkest te formeren. De film staat bol van de belachelijke muziek.

Hay ángeles con espuelas

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Miguel Aceves Me[KA1]jía en Carlos Martínez.

Een als losbol bekend staande man keert als priester naar zijn dorp terug. Deze acceptabele komedie lijdt echter aan een hardnekkig en primitief beeld van mannelijkheid.

El Médico de las locas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Tin Tan, Rosa Arenas, Emperatriz Carvajal en Marcelo.

Na vele ruzies slaagt een verliefd stel er eindelijk in een succesvolle musical te maken. Er gaapt een afgrond tussen de spontaniteit van 'Tin Tan' en de flauwe dialogen waarvan de film bol staat.

Un Marido infiel

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosa Arenas, Rosa Carmina, Francisco Petrone en Víctor Parra.

Een man is zijn neurotische vrouw zat en besluit haar te vermoorden om er met een revuezangeres, op wie hij verliefd is, vandoor te gaan. Alleen de rol van de Argentijnse acteur Petrone verdient vermelding.

La Sombra de Cruz Diablo

1954 | Avonturenfilm

Mexico 1954. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Rosa Arenas, César del Campo, Enrique Rambal en Yolanda Varela.

Een jongeman is zijn titel van graaf kwijt. Hij bindt de strijd aan met de autoriteiten om zijn titel weer terug te krijgen. Middelmatig, langdradig en verward.

La Gitana blanca

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Joaquín Pardavé, Rosa Arenas, Carlos Navarro en Isabela Corona.

Een blank meisje dat werd geadopteerd door een troep zigeuners, moet met een jonge zigeuner van een andere groep trouwen, maar zij is verliefd op een violist. Opmerkelijk lachwekkend.

Tu recuerdo y yo

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Rosa Arenas, Raúl Martínez, Chula Prieto en Domingo Soler.

Duizend-en-een verwikkelingen, veroorzaakt door een testament. Een ordinaire komedie, spelend op een ranch in Mexico.

La Ladrona

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Rosa Arenas, Carmen González, Julio Villarreal en Prudencia Grifell.

Omdat haar zusje er met haar vriend vandoor is, besluit een meisje het klooster in te gaan. Veel te moraliserend en ouderwets.

María del Mar

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Fernando Soler. Met o.a. Rosa Arenas, Víctor Mendoza, Irma Torres en Andrés Soler.

Een visser vindt in een boot een verlaten meisje. Hij en zijn vrouw besluiten haar te adopteren en haar samen met hun twee kinderen op te voeden. Een langdradig en moeizaam melodrama.

Los Solterones

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Andrés Soler en Carmen Ignarra.

Een vader wiens vrouw hem in de steek heeft gelaten, besluit zijn zoon en dochter op te voeden als vrouwenhaters, totdat zij verliefd worden. Zijn gebrek aan interesse en enthousiasme maakten dat het thema, de satire van het mannelijk-chauvinisme dat Delgado voor ogen had, totaal onopgemerkt bleef.

El Señor fotógrafo

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Rosa Arenas, Angel Garasa en Rebeca Iturbide.

Dankzij een paar toevallig gemaakte foto's komt een fotograaf op het spoor van een spionagenet. Simpele en nietszeggende komedie.

El Plebeyo

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Rosa Arenas, Chula Prieto, Raúl Martínez en Luis Beristaín.

Een welgesteld meisje wordt verliefd op een arme jongen, maar zij kunnen niet trouwen door hun verschillende komaf. Alles loopt goed af in dit draak van een melodrama.

El Genial detective Peter Pérez

1952 | Komedie, Misdaad

Mexico 1952. Komedie van Agustín P. Delgado. Met o.a. Clavillazo, Rosa Arenas, René Cardona en Eduardo Noriega.

Een detective raakt verzeild in een eindeloze reeks verwikkelingen als hij een moordenaar op de hielen zit. Debuut van de komiek Clavillazo, die voor de camera's een te kille en te mechanische indruk maakt, met overdreven gebaren. Zwak.

El Bruto

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Katy Jurado, Rosa Arenas, Andrés Soler en Andres Soler.

Een verhaal over het leven van een slachter die te lomp is om zijn vrouw seksueel te bevredigen. Een bijna vulgair melodrama dat wordt gered door het vermogen van Buñuel omgeving en mensen te observeren.

Qué te ha dado esa mujer?

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Pedro Infante, Luis Aguilar, Carmen Montejo en Rosa Arenas.

Twee boezemvrienden hebben elkaar beloofd nooit te zullen trouwen. Als ze dan toch allebei verliefd worden, durven ze het elkaar niet te vertellen. Vervolg op de film A TODA MAQUINA, die tegelijkertijd door dezelfde regisseur werd opgenomen. Een eenvoudige en sympathieke film.

Mi campeón

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Niní Marshall, Joaquín Pardavé, Fernando Fernández en Rosa Arenas.

Een arm jong meisje ontdekt dat haar moeder een vrouw van standing is. Een onhandig melodrama, gesitueerd in de wereld van de bokssport.

La Hija del ministro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

De dochter van een minister botst tegen een van diens bedienden en wordt op slag verliefd. De minister promoveert hem. Een mislukte komedie, ondanks de vakkundige regisseur.

Fierecilla

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Eduardo Noriega, Domingo Soler en Carlos López Moctezuma.

Na eerst zijn vrouw en haar minnaar te hebben vermoord vlucht een man de bergen in met zijn dochtertje, die als een wild dier opgroeit, zonder enig menselijk contact. Prima film met een opvallende rol van de debutante Rosita Arenas, die de film bijzonder de moeite waard maakt.

Anacleto se divorcia

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Joselito Rodriguez. Met o.a. Carlos Orellana, Rosa Arenas, Rita Montaner en Andrés Soler.

Als gevolg van de listen van een man die de vrouw van zijn vriend begeert, vraagt het echtpaar echtscheiding aan. Zeer magere verfilming van de beroemde gelijknamige roman van Muñóz Seca.