Marcel Le Picard

Cameraman

Marcel Le Picard is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Scared to Death

1947 | Thriller, Mysterie, Horror

Verenigde Staten 1947. Thriller van Christy Cabanne. Met o.a. Bela Lugosi, Douglas Fowley, Joyce Compton, George Zucco en Nat Pendleton.

Compton is dood, maar de oorzaak is niet onmiddellijk vast te stellen. Op de autopsietafel vertelt ze zelf wat er is gebeurd. Ze was getrouwd met de zoon van een arts, maar van liefde was al lang geen sprake meer. Toen hypnotiseur Lugosi, de neef van de arts, onverwacht op bezoek kwam, rijpte er een plan om haar uit de weg te ruimen door gebruik te maken van haar mysterieuze verleden. Vooral de aanwezigheid van een schmierende Lugosi maakt deze alledaagse thriller, waarvan het enige mysterie al door de titel wordt uitgelegd, een aardige tijddoder voor de liefhebbers van dit soort camp. Veel drukdoenerij maar weinig echte spanning in het scenario van W.J. Abbott. Soms valt er zelfs te lachen om de bewust ingelaste grappen. De enige kleurenfilm met Lugosi, in beeld gebracht door Marcel Le Picard.

Silver Stallion

1941 | Western

Verenigde Staten 1941. Western van Edward Finney. Met o.a. David Sharpe, Chief Thundercloud, LeRoy Mason, Janet Waldo en Fred Hoose.

Een dieren-western waarin alles draait om het paard Thunder, dat zich verdedigt tegen gifslangen en al wat de prairie aan narigheid kan opbrengen. Paardendieven spelen een rol, maar het scenario van Robert Tansey is nogal verward; daardoor is het resultaat heel pover geworden. Marcel Le Picard stond achter de camera en Edward Finney was tevens de producent.

The Silent Enemy

1930 | Drama, Western, Zwijgende film, Documentaire

Verenigde Staten/Canada 1930. Drama van H.P. Carver. Met o.a. Chief Yellow Robe, Buffalo Child Long Lance en Chief Akawanush.

Schrijver-producent W. Douglas Burden kwam als kind in aanraking met de oorspronkelijke bevolking van Ontario en Quebec en besloot vast te leggen wat zou gaan verdwijnen. In deze gedramatiseerde - stomme - observatie van het leven van een Noord-Amerikaanse indianenstam zien we hoe de groep, gedreven door voedseltekort, besluit weg te trekken naar een gebied waar hordes kariboes migreren. Een bijzonder kijkje in het verleden dus, knap vastgelegd door filmmakers die gevoel voor menselijk drama én een heldere blik op (de gruwelijkheden van) de natuur combineren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcel Le Picard op televisie komt.

Reageer