Alain Boudet is regisseur.
Er zijn 8 films gevonden.

Quatre-vingt-treize

1990 | Oorlogsfilm, Historische film

Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Alain Boudet. Met o.a. Michel Etcheverry, Pierre Michael, Maurice Garrel en Patrick Lemaitre.

De historische roman van Victor Hugo over de bloedige opstand in de Vendée, waar gelovige koningsgezinden slaags raakten met ongelovige republikeinen. Werd voor de tv bewerkt door Claude Sentelli. Centraal staan twee neven, die door de strijd tegenover elkaar komen te staan: Etcheverry, leider der opstandelingen en Michael, die officier in het leger van de Republiek is.

Esquisse d'une jeune femme sens dessus dessous

1990 | Komedie

Frankrijk 1990. Komedie van Alain Boudet. Met o.a. Nathalie Baye, Philippe Rouleau, Rudi Coupez en René Féret.

De liefdesperikelen van een jonge vrouw die een relatie heeft met twee zeer uiteenlopende mannen: de een is van het vreselijke type `dynamische jonge manager` (en getrouwd), de ander is een jonge nachtwaker. Uit deze tegenstelling had een interessante film kunnen groeien, maar alles blijft steken in het oppervlakkige en komt inderdaad niet verder dan een schets: er wordt immers niets uitgewerkt.

Drôles d'occupations

1990 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Alain Boudet. Met o.a. Louis Ducreux, Annie Legrand, François Greze, Danielle Chinsky en Jean Pignol.

Een serie, gemaakt ter gelegenheid van het feit dat de WO II in 1990 vijfenveertig jaar geleden was met een origineel scenario van Christian Watton. Een verrader in de provincie geeft tijdens de Bezetting een joodse familie aan, die er tot dan toe goed in was geslaagd zich schuil te houden. Vanaf dat moment volgt de ene afschuwelijke gebeurtenis na de ander. Een goede reconstructie van de sfeer van angst en wantrouwen die toen heerste. Zelfverzekerde acteurs.

Le serin du major

1989 | Drama, Historische film

Frankrijk 1989. Drama van Alain Boudet. Met o.a. Henri Virlojeux, Catherine Rouvel, Pierre Olaf, François-Eric Gendron en Hippolyte Girardot.

De gedramatiseerde reconstructie van een proces dat in 1786 in Metz voor nogal wat opschudding zorgde. Dat Pierre Miquel aan het scenario meeschreef biedt garantie voor een goede film. Een verzamelaar van zingende kanaries, een edelman en ridder in de orde van Louis XVI, weigert aan de rechtmatige eigenaar - een voor die tijd nogal linkse niet-adelijke persoon - een van deze vogels die toevallig bij hem is binnengevlogen terug te geven. Wellicht een wat mager gegeven maar de jonge advocaat van de eigenaar van de geelvink, die overigens het proces wint, is Robespierre.

Le collier d'épingles

1988 | Misdaad, Horror

Frankrijk 1988. Misdaad van Alain Boudet. Met o.a. Jean Richard, Guy Tr[KA1]jean, Alain Mottet en Corinne Marchand.

De beroemde commissaris Maigret (Richard) moet in deze film een bijzonder ingewikkeld en verwarrend onderzoek leiden: midden in de 20e eeuw waren er diep in Frankrijk nog altijd tovenaars rond die mensen kunnen betoveren! Er wordt goed gebruik gemaakt van het natuurlijke decor. Gegarandeerde verstrooiing zonder pretenties.

La patience de Maigret

1986 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1986. Misdaad van Alain Boudet. Met o.a. Jean Richard, Jean-Pierre Kalfon, Elisabeth Margoni, Colette Emmanuelle en Robert Manuel.

Een (tamelijk onsamenhangende) film naar een boek van Simenon, maar moet dat nog gezegd worden? In deze film leidt de beroemde commissaris, die zo degelijk wordt neergezet door Richard, het onderzoek naar een gangster die zogenaamd berouw toont. Maigret verdenkt hem er namelijk van aan het hoofd te staan van een bende juwelendieven. Tamelijk middelmatige regie en slecht acteerwerk van Kalfon, die denkt dat hij de hoofdrol speelt. Richard doet zijn best om het zaakje nog te redden.

La Patience De Maigret

1983 | Thriller

Frankrijk 1983. Thriller van Alain Boudet. Met o.a. Elisabeth Margoni, Jean-Pierre Kalfon en Jean Richard.

Een (tamelijk onsamenhangende) film naar een boek van Simenon, maar moet dat nog gezegd worden? In deze film leidt de beroemde commissaris, die zo degelijk wordt neergezet door Richard, het onderzoek naar een gangster die zogenaamd berouw toont. Maigret verdenkt hem er namelijk van aan het hoofd te staan van een bende juwelendieven. Tamelijk middelmatige regie en slecht acteerwerk van Kalfon, die denkt dat hij de hoofdrol speelt. Richard doet zijn best om het zaakje nog te redden.

Une ténébreuse affaire

1975 | Drama, Misdaad, Historische film

Frankrijk 1975. Drama van Alain Boudet. Met o.a. Robert Bazil, Nita Klein, Germaine Delbat, Cyrille Grisse en Stéphane Bouy.

In 1800 wordt senator Clément de Ris ontvoerd en drie onschuldige mensen worden gearresteerd en door de beruchte Fouché ter dood veroordeeld. Een getrouwe bewerking van een historische roman van Honoré de Balzac door Jean-Louis Roncoroni, die samen met regisseur Boudet het scenario schreef. Gebaseerd op een ware gebeurtenis. Een aflevering in de reeks Balzac-verfilmingen voor tv. Gefilmd in Tours, Rivau, Léméré, Grillemot eb Chapelle Blanche.