Samuel Claxton

Acteur

Samuel Claxton is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

En tres y dos

1985 | Biografie, Sportfilm

Cuba 1985. Biografie van Rolando Díaz. Met o.a. Samuel Claxton, Mario Balmaseda en Alejandro Lugo.

Film over het leven van een van de Cubaanse honkbalsterren waarin zijn privé- en beroepsleven, zijn familieproblemen en zijn afscheid als honkbalspeler in beeld worden gebracht. Een goed gestructureerde film met een sympathieke toonzetting.

Maluala

1979 | Historische film

Cuba 1979. Historische film van Sergio Giral. Met o.a. Samuel Claxton, Miguel Navarro, Roberto Blanco en Miguel Gutiérrez.

De geschiedenis van de slaven die naar het ruige gebied in het oostelijke deel van Cuba vluchtten en hun vrijheidsstrijd tegen de Spaanse koloniale macht in de 19e eeuw. Een bescheiden historische film.

Rancheador

1976 | Historische film

Cuba 1976. Historische film van Sergio Giral. Met o.a. Reynaldo Miravalles, Samuel Claxton, Adolfo Llauradó en Omar Valdés.

Deze film is gebaseerd op waar gebeurde feiten en beschrijft het leven van een 'rancheador', een dagloner in dienst van grondbezitters ten tijde van de slavernij, wiens taak het was gevluchte slaven te pakken te krijgen. Een film die de moeite waard is, vooral om de kracht van zijn verhaal en om zijn zeer goede vertolking. Het meest uitmuntende werk uit de filmcarrière van deze regisseur.

La ultima cena

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Nelson Villagra, Silvano Rey, Luis Alberto Garcia, José Antonio Rodriguez en Samuel Claxton.

Een imponerende historische film over het Spaanse kolonialisme op Cuba aan het einde van de 18e eeuw. Een vrome plantage-eigenaar besluit te tonen dat hij begaan is met het lot van zijn slaven en daartoe nodigt hij twaalf van hen uit om aan het eind van de vastenperiode aan de avond-dis te komen zitten. De rest van de slaven gelooft in een weekeind van rust, maar hun heer huichelt slechts en bereikt daardoor het tegenovergestelde: er breekt een opstand uit die gewelddadig wordt neergeslagen. In dit thematisch rijke fresco rekent Alea ongenadig af met de mentaliteit der kolonialen en de macht van de kerk. Hij slaagt erin, ondanks de speelduur van drie uur, de kijker constant in de ban te houden. Technisch erg verzorgd gemaakt, en doorleefd vertolkt. Het scenario is van Tomas Gonzales, Maria Eugenia Haya en regisseur Gutierrez Alea. Mario Garcia Jya stond achter de camera.

La tierra y el cielo

1976 | Drama

Cuba 1976. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Samuel Claxton, Tito Junco, José Díaz Diosnier en Ildefonso Tamayo.

Na vele jaren keert Pedro Limón naar zijn dorp terug. Als hij de veranderingen in het dorp ziet, herinnert hij zich zijn ellendige leven en de momenten dat hij gelukkig was. Deze film gunt de kijker een blik op de Haïtiaanse cultuur en diens invloed op de Cubaanse cultuur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Samuel Claxton op televisie komt.

Reageer