Harald Paulsen: regie en cast.
Er zijn 51 films gevonden.

Das Nachtgespenst

1953 | Mysterie

Duitsland 1953. Mysterie van Carl Boese. Met o.a. Liselotte Pulver, Hans Reiser, Harald Paulsen, Elena Luber en Hubert von Meyerinck.

De verrukkelijke Pulver als aftreksel van Miss Marple. Ze is kamermeisje in een sterren-hotel, dweept met detectiveromans, en weet een bende gangsters onschadelijk te maken. Een parodie op het in de jaren vijftig zo populaire detective-genre, oppervlakkig maar met een paar originele invallen en satirische scènes.

Wochenend im Paradies

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Kurt Hoffmann. Met o.a. Paul Dahlke, Carola Höhn, Walter Giller, Christine Jansen en Harald Paulsen.

Een belastingambtenaar met twee dochters vindt als weduwnaar in een vrouwelijke tandarts een aardige nieuwe vrouw.

Ein ganz großes Kind

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Met o.a. Georg Thomalla, Angelika Hauff, Gardy Granass, Karl Schönböck en Harald Paulsen.

Een jonge kleermaker doet zich tegenover zijn geliefde als bekende Berlijnse toneelspeler voor, om indruk te maken op haar en haar familie. Maar hij wordt niet eens op de toneelschool aangenomen, en het bedrog komt uit. Tenslotte krijgt hij een baan als kleermaker bij de film, en vervaardigt rokkostuums. Toch weet hij iedereen ervan te overtuigen, dat hij desondanks precies evenveel waard is. Aardig en amusant vermaak, geheel in de stijl van zijn tijdperk.

Primanerinnen

1951 | Romantiek, Drama

Duitsland 1951. Romantiek van Rolf Thiele. Met o.a. Ingrid Andree, Walter Giller, Christiane Jansen, Jochen Wolfgang Meyn en Gudrun Rabente.

Hartverscheurende geschiedenis rond de eerste liefde, de verwarring, de conflicten en het weer uit elkaar gaan van jongeren in de leeftijd van zevetien tot achttien jaar. Thiele, in die tijd een veelgevraagd regisseur, maakte met deze verfilming van de novelle Ursula van Klaus Erich Boerner zijn regiedebuut. Nogal bombastisch maar niet zonder begrip voor de jongere generatie.

Falschmünzer am Werk

1951 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1951. Misdaad van Louis Agotay. Met o.a. Paul Klinger, Paul Dahlke, Walter Giller, Leonore Aubert en Harald Paulsen.

Een wat ouderwetse misdaadfilm over auto's die in de Bondsrepubliek gestolen worden en naar Frankrijk gesmokkeld worden, en die met vals geld betaald worden. Een wakkere verslaggever in vermomming helpt de politie de misdaad oplossen. Het scenario is van regisseur Agotay. Het camerawerk is van Ekkehard Kyrath en Heinz Pehlke.

Das Letzte Rezept

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Heidemarie Hatheyer, Carl Wery, Harald Paulsen en René Deltgen.

Een danseresje is verslaafd aan morfine. De film biedt huichelachtige oplossingen. Overslaan, tenzij men dit soort melodrama's om te lachen vindt. Scenario van Hans-Joachim Beyer en Juliane Kay. Camerawerk van Franz Weihmayr.

Meine Nichte Susanne

1950 | Historische film, Komedie, Muziek

Duitsland 1950. Historische film van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Hilde Krahl, Inge Meysel, Ingrid Pankow, Harald Paulsen en Karl Schönböck.

Een semi-mondaine dame uit Parijs neemt zich rond de eeuwwisseling voor een schatrijke Peruaan tot een huwelijk over te halen. Hij maakt zich ernstige zorgen over haar deugdzaamheid, daarom doet zij net of haar bediende haar oom is, die op haar moet passen. Een weelderig uitgerust blijspel in operette-stijl.

Der Fall Rabanser

1950 | Thriller

Duitsland 1950. Thriller van Kurt Hoffmann. Met o.a. Hans Söhnker, Carola Höhn, Inge Landgut, Paul Dahlke en Harald Paulsen.

Een productie van Rolf Meyer`s jonge productiemaatschappij Junge Film Union, die ondanks de veelbelovende naam tot ca 1965 maar weinig hielp nieuw regietalent aan de Westduitse filmbak te laten komen. Een reportage over een miljoenendiefstal wordt door de journalist Peter Rabanser (Söhnker) zo overtuigend gebracht dat de politie erg veel belang in hem gaat stellen. Scenario van Kurt Werner. Camerawerk van Walter Hirsch.

Gesucht wird Majora

1949 | Misdaad

Duitsland 1949. Misdaad van Hermann Pfeiffer. Met o.a. Lotte Koch, Hermann Speelmans, Camilla Horn, Harald Paulsen en Rudolf Therkatz.

De eerste na-oorlogse Duitse speelfilm is een krimi, waarin jacht gemaakt wordt op de geheime formule van een kunstvezel 'Majora'. De film speelt zich af in de louche milieus van de café- en barwereld, die indertijd door de filmkeuring als ongeschikt werd bevonden voor jongere kijkers. De film doet nu oudbakken aan, maar heeft curiositeitswaarde omdat hij heel lang verdwenen was totdat er in 1986 een 16mm-kopie gevonden werd.

Intimitäten

1944 | Komedie

Duitsland 1944. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Viktor de Kowa, Greti Schörg, Ernst Waldow, Harald Paulsen en Camilla Horn.

De Kowa is een jonge toneelspeler, die `verloofd` is met modinette Sch[KA3]org. Ze ontvangt sedert kort elke dag een bloemenhulde en dat blijkt afkomstig te zijn van de oudere, snoeperige graaf Paulsen, die in een naburig hotel logeert en haar uitnodigt te komen dineren. De verpauperde edelman wil zijn tijd aangenaam verpozen terwijl hij wacht op de komst van de rijke weduwe Horn met wie hij wil gaan trouwen. De Kowa die groen ziet van jaloezie zal het etentje eens grondig verzieken door telkens weer in andere gedaantes en vemommingen op te komen, een peuleschilletje voor een toneelspeler, die zijn vak verstaat. Als onderwijl de weduwe is gearriveerd, blijkt zij niet alleen steenrijk, ook nog een schoonheid (wat wil een man nog meer!) en raakt De Kowa tot over zijn oren verliefd op haar. Hij staat voor een dilemma. Een vrolijke komedie met effectieve verkleedpartijen van De Kowa, die nog niets van zijn kracht heeft ingeboet. De film viel de twijfelachtige eer ten deel om zich in 1948 als de eerste te onderwerpen aan de vrijwillige zelfcensuur (FSK, Freiwillgen Selbstkontrolle der Filmwirtschaft).

Symphonie eines Lebens

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Hans Bertram. Met o.a. Harry Baur, Henny Porten, Gisela Uhlen, Harald Paulsen en Albert Florath.

Bij het luisteren naar zijn symfonie ziet een componist zijn leven aan zich voorbijtrekken. Een opvallende film, niet vrij van pathetiek, maar met schitterende fragmenten en een imposante rol van Baur. Toen Levenssymfonie in oktober 1943 in Nederland rouleerde, maakten bepaalde kringen er bezwaar tegen, dat de 'Franse jood' Baur de hoofdrol in een Duitse film speelde. In april 1943 was het overlijden van de acteur gemeld. Na de oorlog bleek zijn dood het gevolg van een 'verhoor' door de Gestapo. In verband met de gigantische produktiekosten verbood Goebbels, ondanks dat Baur er in optrad, de film niet, maar de regisseur mocht niet genoemd worden en hem werd verder werken onmogelijk gemaakt. Hij had namelijk geweten dat Baur een jood was, maar had dat voor iedereen verzwegen.

Herr Sanders lebt gefährlich

1943 | Mysterie, Misdaad

Duitsland 1943. Mysterie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Else von Möllendorf, Greti Schörg, Harald Paulsen, Paul Henckels en Aribert Wäscher.

Verhoeven is een successchrijver van detectiveromannetjes, die de schijn ophoudt als meesterspeurder, terwijl zijn inspiratie hem allang verlaten heeft. Hij wordt dan ook nog onder druk gezet door een een crimineel omdat hij ooit een boek gebaseerd heeft op diens bekend geworden misdaad. Na hem een som geld betaald te hebben, biedt de boef de uitgebluste auteur zijn diensten bij een eventuele volgende zaak en dat is hard nodig, want de schrijver-speurder wil een revuedanseresje helpen die verstrikt zit in een zendelzaak. Een dagdagelijkse krimi, die niet overhoudt.

Geliebter Schatz!

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Johannes Riemann, Dorit Kreysler, Ida Wüst, Sonja Ziemann en Harald Paulsen.

Een liefdesbrief die in verkeerde handen valt brengt drie huwelijken aan het wankelen. Een pittige komedie waarin aanstekelijk wordt geacteerd.

Altes Herz wird wieder Jung

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Emil Jannings, Maria Landrock, Viktor de Kowa, Will Dohm en Elisabeth Flickenschildt.

De directeur van een chocoladefabriek, Hoffmann (Jannings), maakt door het toeval kennis met zijn kleindochter Brigitte (Landrock), terwijl hij van haar bestaan geen weet had. Zij is de dochter van zijn inmiddels overleden, buitenechtelijke zoon, die hij nimmer erkend had. Hoewel er aanvankelijk een afstand tussen grootvader en kleindochter is, gaat de jonge Brigitte van haar opa houden en de oude heer bloeit helemaal op. De familie denkt er anders over: de oude Hoffmann is oude bok, die nog een groen blaadje lust en zich een jonge meid heeft aangeschaft. Hoewel het geld van Hoffmann is, vrezen zij het ergste voor hun erfenis. Neef Paul (Kowa) werkt in de fabriek van zijn oom en hij neemt Brigitte in dienst als zijn secretaresse. Hij wordt op haar verliefd en wordt zelfs jaloers op zijn oom. Op een feestelijke familiebijeenkomst onthult Hoffmann het geheim en kan de verloving gevierd worden. Deze familiefilm met een lach en een traan is de zwanenzang van de grote acteur Jannings (o.a. DER BLAUE ENGEL uit 1930) en we zien hem voor de laatste keer alle registers opentrekken van zijn artistieke kunnen. Scenario van Walter Wassermann en C.H. Diller. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Weisse Wäsche

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Paul Heidemann. Met o.a. Harald Paulsen, Carla Rust, Erika Helmke, Günther Lüders en Fritz Hoopts.

Een muzikant wordt wasbaas en vindt een wasmiddel uit dat tot catastrofale resultaten leidt. Een eenvoudig volksstuk met kluchtige situaties en typeringen.

Meine Frau Teresa

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Elfie Mayerhofer, Hans Söhnker, Mady Rahl, Wilhelm Bendow en Rolf Weih.

Een auteur schokt zijn echtgenote door in een roman zijn eigen huwelijk te beschrijven. Op een aantal breedsprakige gedeelten na, is dit blijspel vlot en elegant geregisseerd.

Die Nacht in Venedig

1942 | Muziek

Duitsland 1942. Muziek van Met o.a. Lizzi Waldmüller, Heidemarie Hatheyer, Hans Nielsen, Harald Paulsen en Erich Ponto.

De zanger Peter Laurentz is er alles aan gelegen om zijn ex- vrouw, de operettester Vilma Berner, terug te winnen. Geen verfilming van de operette van Johan Strauß, maar een charmante geschiedenis die zich afspeelt rond een opvoering daarvan.

Ich klage an

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Heidemarie Hatheyer, Paul Hartmann, Mathias Wieman, Harald Paulsen en Charlotte Thiele.

Een arts verlost zijn vrouw, die lijdt aan multiple sclerose, uit haar lijden. Deze op zich indrukwekkende film over euthanasie krijgt een sinister karakter als men hem beschouwt tegen de achtergrond van hetgeen de nazi's in het geheim met onder andere geesteszieken deden. Daardoor valt deze film in de categorie gevaarlijke propagandafilms.

Was will Brigitte?

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Paul Martin. Met o.a. Leny Marenbach, Fita Benkhoff, Georg Alexander en Harald Paulsen.

Een weinig succesvolle mode-ontwerpster heeft in de liefde ook al geen geluk. Daar komt verandering in wanneer ze zich als dienstmeisje verhuurt. Een vrolijke film waarin de acteurs veel plezier in hun rollen schijnen te hebben.

Stern von Rio

1940 | Musical

Duitsland 1940. Musical van Karl Anton. Met o.a. La Jana, Gustav Diessl, Paul Otto, Fritz Kampers en Werner Scharf.

La Jana draagt in haar laatste rol als danseres Concha fenomenale kostuums, zoals een geheel foundation-loze netjapon. Haar dansen lijkt echter nergens op, maar het bioscooppubliek liep storm omdat zij kort voor de première onverwachts stierf.

Die Gute Sieben

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Johannes Riemann, Käthe Haack, Gerda Maurus, Hermann Brix en Carola Höhn.

Na zes scheidingen komt de geliefde filmster Bernd Flor erachter dat hij niet de eeuwige jeugd bezit. Vlot geregisseerd, maar nogal veel dialoog.

Die Drei Codonas

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. René Deltgen, Josef Sieber, Lena Norman, Ernst von Klipstein en Harald Paulsen.

De drie Codonas werken hard aan hun droomnummer: een drievoudige salto, die men tenslotte bij het Ringling-circus uitvoert. Het vergaat de drie echter slecht. Alfredo schiet zijn vrouw dood als hij merkt dat zij van zijn broer houdt. De film werd geprezen om zijn grandioze circusnummers.

Bismarck

1940 | Historische film

Duitsland 1940. Historische film van Wolfgang Liebeneiner. Met o.a. Paul Hartmann, Friedrich Kayssler, Maria Koppenhöfer, Werner Hinz en Walter Franck.

Bismarck wordt door keizer Wilhelm I tot kanselier benoemd en gaat zijn gang: het parlement wordt afgeschaft, Sleeswijk- Holstein van Denemarken afgenomen, Frankrijk politiek uitgeschakeld en Oostenrijk de oorlog verklaard. Je reinste pro- Hitler propaganda zonder enig gevoel voor historie en de geest des tijds. Scenario van Rolf Lauckner en de regisseur.

Wir tanzen um die Welt

1939 | Musical

Duitsland 1939. Musical van Karl Anton. Met o.a. Lucie Höflich, Herbert Hübner, Harald Paulsen, Carl Raddatz en Charlotte Thiele.

De concurrentie poogt een succesvolle revue-troep te ondermijnen. Een revuefilm, waarin nogal opvallend met 'ijzeren discipline' en 'kameraadschap' wordt geschermd. Willi Kollo, zoon van de operettecomponist Walter en vader van de operatenor René, leverde het idee en schreef de muziek en de teksten van de liedjes.

Die Stimme aus dem Aether

1939 | Romantiek

Duitsland 1939. Romantiek van Harald Paulsen. Met o.a. Anneliese Uhlig, Mady Rahl, Ernst Waldow en Erich Fiedler.

Een luisteraar wordt verliefd op de stem van een radio- omroepster. Helmut Käutner is één van de drie auteurs van het draaiboek. Onder zijn regie was de film ongetwijfeld een stuk leuker geworden.

Dein Leben gehört mir

1939 | Misdaad

Duitsland 1939. Misdaad van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Dorothea Wieck, Karl Martell, Ivan Petrovitch en Rolf Wanka.

Vioolvirtuoos Fabreani (Martell) wordt tijdens een boottocht vergiftigd. In het verdere verloop van de film lost de politie de misdaad op. Iedereen is verdacht. De verhoudingen tussen de personages, liefde, afgunst en jaloezie, zijn zo gecompliceerd, dat ze zelfs de oplettende toeschouwer in verwarring brengen. Minder zou hier meer geweest zijn. Misdaadfilm met een beetje spanning.

Schatten über St. Pauli

1938 | Avonturenfilm

Duitsland 1938. Avonturenfilm van Fritz Kirchhoff. Met o.a. Marieluise Claudius, Gustav Knuth, Harald Paulsen, Maria Koppenhöfer en Theodor Loos.

Een realistische, levensechte film over het leven van kleine sloepgasten in de haven van Hamburg. Het gaat over een douanesmokkel, die door twee jonge mensen (Claudius/Knuth) op het laatste moment verhinderd kan worden. Een uitstekend stel acteurs onder prima leiding heeft een bijzonder onderhoudende film gemaakt, die met kop en schouders uitsteekt boven de doorsnee- produktie uit die tijd. Ook bekend als JUNGE LIEBE SCHLÄGT ALARM.

Mordsache Holm

1938 | Mysterie

Duitsland 1938. Mysterie van Erich Engels. Met o.a. Walter Steinbeck, Elisabeth Wendt, Ursula Deinert, Harald Paulsen en Werner Scharf.

In een uitgebrande auto wordt het lijk van de danseres Graciella Holm gevonden. Alles wijst op een misdrijf. Omdat Graciella met haar partner ruzie heeft gehad over een contract valt de verdenking op hem. Prima typeringen en spanning tot het einde toe.

Heiratsschwindler

1938 | Misdaad, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Herbert Selpin. Met o.a. Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko en Fita Benkhoff.

Huwelijkszwendelaar H[KA3]aslich (Paulsen) legt het aan met Melitta (K[KA3]orber), die in een stationsretauratie werkt, wanneer hij nog maar net uit de gevangenis is ontslagen. Tegelijkertijd strikt hij ook een rijke waardin (Benkhoff) in zijn netten. In de loop van de dramatische verwikkelingen kan H[KA3]aslich door een jonge spoorwegbeambte (Waitzmann) en een voormalig slachtoffer van de oplichter (Flickenschildt) gearresteerd worden. Een fantastische film, die op realistische wijze de levenssituatie van ongetrouwde vrouwen van middelbare leeftijd, en de moeilijkheden bij het betrappen van huwelijkszwendelaars schetst. Deze aardige en ook nu nog internationaal zeer geprezen film is de beste van regisseur Selpin, die in 1942 op nooit opgehelderde wijze in Gestapo- gevangenschap om het leven kwam.

Die Fromme Lüge

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Nunzio Malasomma. Met o.a. Pola Negri, Hermann Braun, Herbert Hübner en Harald Paulsen.

Aan het ziekbed van haar onwettige zoon ontmoet een zangeres de man die haar indertijd heeft laten zitten. Sterk drama, spannend en effectief geregisseerd. Pola Negri vormt het middelpunt, maar haar tegenspelers geven haar goed partij.

Signal in der Nacht

1937 | Oorlogsfilm

Duitsland 1937. Oorlogsfilm van Richard Schneider-Edenkoben. Met o.a. Sybille Schmitz, Hannes Stelzer, Inge List, Harald Paulsen en Hansgeorg Laubenthal.

WO I, het Oostenrijks-Italiaanse front in de Alpen. Een jonge Oostenrijkse (Schmitz), vrouw van een Italiaanse graaf, komt tussen de linies terecht. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen de liefde voor haar oude en haar nieuwe vaderland. Buiten haar schuld wordt ze verdacht van hulp aan haar zwager (Stelzer), een Italiaanse officier die een strategisch belangrijke brug heeft opgeblazen. Ze verschijnt voor de Oostenrijkse militaire rechtbank. Pas op het laatste moment blijkt haar onschuld. Een film over vaderlandsliefde zonder chauvinisme, waarin geen der strijdende partijen negatief wordt afgeschilderd en die aan het slot een ronduit verzoenende strekking heeft. Met recht een van de weinige oorlogsfilms van het Derde Rijk, die na de oorlog niet door de geallieerden werd verboden.

Gabriele eins, zwei, drei

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Rolf Hansen. Met o.a. Marianne Hoppe, Gustav Fröhlich, Grether Weiser, Will Dohm en Harald Paulsen.

De eerste lange speelfilm van Hansen is een geslaagde komedie vol verwisselingen en misverstanden rond de jonge Gabriele, een meisje van rijke komaf (Hoppe), dat met haar kamenierster Fanny (Weiser) van rol ruilt om eens iets mee te maken. Ze leert een jongeman met de naam Brack (Fr[KA3]ohlich) kennen en gaat van hem houden. Het bevalt Fanny zo goed in haar nieuwe rol, dat zij niet meer naar haar oude leven terug wil en Gabriele slaagt er niet in Brack ervan te overtuigen, wie zij werkelijk is. Wanneer een schurk met de naam Smikry (Paulsen) zijn vriendin Odette (Sais) ertoe overhaalt, zich eveneens voor Gabriele uit te geven, is de verwarring compleet. Aan het slot komt toch nog alles aan het licht. Een opgewekte film vol goede invallen en interessant camerawerk. Marianne Hoppe overtuigt ook in een vrolijke rol als deze. Ook bekend als GABRIELE SUCHT ABENTEUER.

Die Austernlilli

1937 | Komedie, Muziek

Duitsland 1937. Komedie van E.W. Emo. Met o.a. Gusti Wolf, Hermann Thimig, Theo Lingen, Heinz Salfner en Oskar Sima.

Een zangeresje dat in een oesterrestaurant werkt wordt een revue-ster en verlooft zich met haar chef. Een vrolijke komedie met liedjes als 'Wenn jetzt der Richt'ge käm' van Stolz.

Der Herrscher

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Emil Jannings, Paul Wagner, Marianne Hoppe, Käthe Haack en Harald Paulsen.

Hoppes leven als secretaresse van een rijke fabrikant, Jannings, wordt een hel als haar baas aankondigt met haar te willen trouwen, want dat pikt de familie niet. Jannings is verstandig en vermaakt zijn fabriek aan de staat. Een van Jannings slechtste rollen. Scenario van Thea von Harbou naar Gerhart Hauptmanns klassieke drama Vor Sonnenuntergang.

Wenn wir alle Engel wären

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Heinz Rühmann, Harald Paulsen, Lotte Rausch, Will Dohm en Elsa Dalands.

Een alleraardigste Rühmann-komedie over allerlei huwelijksverwikkelingen. Eén van zijn beste rollen. Scenario van Heinrich Spoerl. Camerawerk van Rusell Metty.

Traumulus

1936 | Drama

Duitsland 1936. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Emil Jannings, Hilde Weißner, Harald Paulsen, Hans Richter en Hannes Stelzer.

Kurt von Zedlitz is de oogappel van de directeur van het gymnasium, professor Niemeyer. Niemeyer is geschokt als hij hoort dat Kurt gezien is met actrice Lydia Link. Gelukkig weet hij niet dat Kurt ook bij haar thuis is geweest, overigens op aandringen van Niemeyers miskende zoon Fritz. Als Zedlitz op een dag wordt opgepakt door de politie in een poging zijn medestudenten te beschermen, hoeft hij niet op de hulp van Niemeyer te rekenen

Eskapade

1936 | Historische film, Avonturenfilm

Duitsland 1936. Historische film van Erich Waschneck. Met o.a. Renate Müller, Georg Alexander, Grethe Weiser, Harald Paulsen en Walter Franck.

Renate Müller is een Poolse geheimagente die het tegen het Russische Tsarendom opneemt. Ook bekend onder GEHEIMAGENTIN HÉLÈNE.

Die Stunde der Versuchung

1936 | Thriller

Duitsland 1936. Thriller van Paul Wegener. Met o.a. Lída Baarová, Gustav Fröhlich, Harald Paulsen en Theodor Loos.

Advocaat Leuttern vindt de poederdoos van zijn vrouw bij het lijk van een vermoorde kennis, MacNorris, waardoor hij haar ervan verdenkt zowel diens geliefde als diens moordenares te zijn geweest. De regie van de befaamde acteur Wegener doet vergeten dat het verhaal niet bijster origineel is en geeft Paulsen de gelegenheid van de rol van MacNorris iets heel moois te maken.

Der lachende Dritte

1936 | Komedie, Drama

Duitsland 1936. Komedie van Georg Zoch. Met o.a. Lucie Englisch, Sepp Rist, Oskar Sima, Josef Eichheim en Harald Paulsen.

De rijke eigenaar van een chique restaurant (Sima) heeft veel last van de mesthopen van de arme boer Naz (Eichheim), en vreest dat zijn gasten zich eraan zullen storen. Hij stelt daarom alles in het werk om het stuk grond van Naz te kopen. Deze is echter niet dom en drijft de prijs van zijn boerderij steeds verder omhoog, omdat hij voor zijn dochter (Englisch) en haar bruidegom (Rist) een huis wil kopen. Uiteindelijk bereikt hij zijn doel. Een Beiers blijspel, op gebruikelijke wijze gemaakt, dat zeer onderhoudend is. Vooral Sima en Echheim zijn als tegenspelers leuk om naar te kijken. Lucie Englisch is voor een keer gelukkig geen onnozele hals, maar een natuurlijke jonge vrouw.

Stradivari

1935 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Gustav Fröhlich, Sybille Schmitz, Albrecht Schoenhals, Harald Paulsen en Hilde Krüger.

Stradivarius` mooiste viool werd Beatrice genoemd. Het instrument bracht ongeluk aan haar bezitters. Ook de Hongaarse officier der Huzaren Sandor ((Fr[KA3]ohlich) heeft geen geluk met de viool. Het is 1914 en hij moet naar het front, nog voordat hij kan trouwen met zijn Italiaanse geliefde Maria. Zwaar gewond raakt hij in 1918 in Italiaaanse krijgsgevangschap. Daar ziet hij Maria weer, die jarenlang niets van hem gehoord heeft en die zich intussen heeft verloofd. Maar haar verloofde (Schoenhals) staat haar grootmoedig af en zo komt alles toch nog goed. Geen meesterwerk, deze film, al moet worden gezegd dat de strijdende partijen eerlijk uitgebeeld worden. Er is ook een Franse versie van, STRADIVARIUS, met Edwige Feuillère en Pierre Richard Willm in de hoofdrollen.

Sie und die Drei

1935 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1935. Misdaad van Viktor Janson. Met o.a. Charlotte Susa, Hans Söhnker, Hilde Krüger, Harald Paulsen en Kurt Vespermann.

Misdaadkomedie over bedrijfsspionage. Vier hotelbedienden (Kr[KA3]uger, S[KA3]ohnker, Paulsen und Vespermann) weten een grootindustrieel (Waldau) en zijn dochter (Susa) uit handen te houden van een stel boeven (Steinbeck en Meyerinck). Krüger krijgt Söhnker en dat is dat. Een flauwe, nietszeggende film, niet leuk en niet spannend. Het is dan ook onbegrijpelijk dat de Duitse tv hem enige jaren geleden uit het archief heeft gehaald en vertoond. Ook bekend als EINE NACHT IM PALAST-HOTEL.

Oberwachtmeister Schwenke

1935 | Misdaad

Duitsland 1935. Misdaad van Carl Froelich. Met o.a. Gustav Fröhlich, Marianne Hoppe, Emmy Sonnemann, Sybille Schmitz en Claire Fuchs.

De jonge, eerlijke en plichtsgetrouwe politieman Schwenke (Fr[KA3]ohlich) raakt bij een bankier (Steinbeck) thuis, zonder dat hij het weet, verwikkeld in een afpersingszaak, waarbij ook de vrouw van de bankier (Sonnemann) betrokken is. Schwenke wordt op non-actief gesteld tot hij zich, met behulp van Maria (Hoppe), die verliefd op hem is, tenslotte kan rehabiliteren. Een spannende misdaadfilm, die goed in elkaar zit. De oude meester Carl Froelich had dan ook de beschikking over uitstekende acteurs. Prachtig is Sybille Schmitz in de rol van een dienstmeisje, dat later vermoord wordt. We zien de toneel-actrice Emmy Sonnemann in haar laatste filmrol: in hetzelfde jaar trouwde ze met Hermann Göring. Ook bekend als DER VIELGELIEBTE.

Mach' mich glücklich

1935 | Musical

Duitsland 1935. Musical van Artur Robison. Met o.a. Albert Lieven, Else Elster, Harald Paulsen, Ursula Grabley en Julia Serda.

Aan boord van een schip wordt een ontdekkingsreiziger per ongeluk met het verkeerde meisje in de echt verbonden. Een duidelijk op Amerikaanse leest geschoeide revuefilm.

Ich sing' mich in Dein Herz hinein

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Fritz Kampers. Met o.a. Hans Söhnker, Lien Deyers, Adele Sandrock, Harald Paulsen en Max Gülstorff.

Een slecht gemaakte komedie over een jongeman (S[KA3]ohnker), die onder de naam van zijn vriend (Paulsen) de dochter van een grootgrondbezitter (Gülstorff) het hof maakt. Tussen de bedrijven door ontmaskert hij een roversbende, die het op de familiejuwelen heeft voorzien. Als beloning krijgt hij natuurlijk zijn geliefde. Deze film is uitsluitend het aanzien waard vanwege Adele Sandrock, die, zoals altijd, verrukkelijk is. Voor de rest is het beter dit werkje maar over te slaan. Ook bekend als DIE KLEINE UNBEKANNTE.

Ein Mädel wirbelt durch die Welt

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Magda Schneider, Harald Paulsen, Hugo Schrader, Theo Lingen en Jakob Tiedtke.

Dochter Schneider van een muziekuitgever Tiedke vlucht op een motorfiets voor een haar opgedrongen verloofde. Ze leert twee vrienden kennen - een componist (Paulsen) van wat toen nog `Schlagers` heette, en een tekstdichter (Schrader). Ze wachten op een doorbraak en ondertussen worden ze allebei verliefd op het meisje. De componist wint, en tijdens een diner bij de muziekuitgever worden de beide vrienden ontdekt. Een onbeduidend werkstukje dat niet wervelt, maar trekt als kauwgom. Daar valt voor de geroutineerde cast niets meer aan te redden. Van regisseur Jacoby hebben we betere films gezien. Het enige aardige zijn twee kleine liedjes.

Besuch am Abend

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Hörbiger, Liane Haid, Harald Paulsen, Jakob Tiedtke en Erika Gläßner.

Flauwe komedie over een geremde jongeman (H[KA3]orbiger) die onverwacht bezoek krijgt van een revuemeisje (Haid). Zij wijdt hem stukje bij beetje in in de liefde. Natuurlijk op zedige wijze, geheel in de stijl van 1934. Ondanks het originele idee en de goede muziek wil de film maar niet van de grond komen, en de kijker raakt al snel verveeld. Jammer van de goede acteurs.

Unheimliche Geschichten

1932 | Horror

Duitsland 1932. Horror van Richard Oswald. Met o.a. Paul Wegener, Harald Paulsen, Roma Bahn, Paul Henckels en Eugen Klöpfer.

Griezelverhalen van E.A. Poe en R.L. Stevenson werden aan elkaar geknoopt tot een uiterst knappe satire op het horror- genre, een virtuoos spel van omkeringen. Oswalds eigen nieuwe geluidsversie van zijn zwijgende film uit 1919 bezorgde Wegener zijn eerste sprekende filmrol.

Sturm im Wasserglas

1931 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1931. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Paul Otto, Renate Müller, Harald Paulsen en Hansi Niese.

De kandidaat voor het burgemeesterschap bereikt door een onbenullig incident met een hond zijn doel niet. Een Weense klucht, naar een stuk van Bruno Frank, met opvallende rollen van Niese en Paulsen.

Die Koffer des Herrn O.F.

1931 | Historische film, Musical

Duitsland 1931. Historische film van Alexis Granowski. Met o.a. Alfred Abel, Peter Lorre, Harald Paulsen, Ernst Busch en Hedy Kiesler.

Een alleraardigste komedie in een verrassend filmische revuevorm over het slaperige stadje Oostende dat wakker geschud wordt als er dertien koffers arriveren van iemand die 6 kamers bestelt in een hotel dat er maar vijf heeft. De geheimzinnige O.F. komt nimmer opdagen, maar Oostende is intussen een grote badplaats. Goebbels liet later alle liedjes van Ernst Busch en de leukste grappen eruit snijden.

Alraune

1930 | Sciencefiction, Horror

Duitsland 1930. Sciencefiction van Richard Oswald. Met o.a. Brigitte Helm, Albert Bassermann, Käthe Haack, Agnes Straub en Martin Kosleck.

De tweede keer dat Brigitte Helm de rol speelt van Alraune, de duivelse vrouw die de kunstmatig verwekte vrucht is van een hoer en een moordenaar. De eerste keer was in 1928 onder regie van Henrik Galeen. Helm was beroemd geworden door haar rol in Fritz Lang's SF-film METROPOLIS. In 1952 mocht Hildegard Knef de rol dunnetjes over doen.

Genuine

1920 | Drama

Duitsland 1920. Drama van Robert Wiene. Met o.a. Fern Andra, Ernst Gronau, Harald Paulsen en Hans Heinrich von Twardowski.

De slavin Genuine (Fern Andra) laat haar geheimzinnige meester lord Melos doden door een jonge minnaar; wanneer zij hem op zijn beurt wil laten vermoorden, berooft hij h[KA1]a[KA1]ar van het leven! De film speelde in op het succes van Wienes meesterwerk DAS KABINETT DES DR. CALIGARI - dezelfde regisseur en dezelfde scenarioschrijver (Carl Mayer) vormden echter geen garantie en de film flopte totaal, wellicht door de overdreven decors van Cesar Klein.