Alexander Kraut

Componist

Alexander Kraut is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Vor Transsexuellen wird gewarnt!

1996 | Documentaire

Duitsland/Frankrijk 1996. Documentaire van Rosa von Praunheim. Met o.a. Eva Love, Mayomi Rifiou, Rosalyne Blumenstein, Kim Ono en Leslie Feinberg.

Een portret van de laatste seksueel gediscrimineerde groep: de transseksuelen. Ze hebben geen rechten, vinden zelden werk en worden uitgesloten uit elke gemeenschap. Zelfs in homokringen zijn ze niet welkom. Als vertrekpunt koos von Praunheim, die de film maakte en schreef in samenwerking met Uzi Parnes en Chris Pedersen, de dood van Tyra, een jonge vrouw die men op straat heeft laten sterven omdat ze transseksueel was. De maker beweegt zich in de kringen van geslachtsveranderden en laat hen vrij vertellen over hun sociale en emotionele moeilijkheden. Waarom besloten ze van geslacht te veranderen en hoe hebben ze zich erop voorbereid. De film werd integraal in Amerika opgenomen. Mike Shephard stond in voor de montage en Lorenz Haarmann en Carlton Bright verzorgden de fotografie. Vooral interessant voor ingewijden.

Fünf Bier und ein Kaffee

1989 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland 1989. Drama van Rudolf Steiner. Met o.a. Michael Wrzesinski, Sami Kovacecic, Volker Guhlich, Bernd Manzke en Norman Herbst.

De jonge Stefan loopt over van krankzinnige ideeën en dus komt hij op een dag in het gekkenhuis terecht. Daar leert hij de tachtigjarige Lissy kennen. De vrienden van Stefan helpen de twee ontsnappen en met z'n zessen beginnen ze aan een opwindende tocht door de Berlijnse 'scene'. Het verhaal van een ongewone vriendschap, met originaliteit en humor verteld. Op veel momenten doet de film denken aan HAROLD AND MAUDE van Hal Ashby.

Das Ende des Regenbogens

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van Uwe Fieszner. Met o.a. Thomas Kufahl, Slavica Rankovi[KA1]c, Udo Samel, Sabine Baruth en Elisabeth Walinski.

Een inmiddels uit de Duitse film bekend geworden locatie: Bahnhof Zoo in Berlijn, de vaste plek van een zeventienjarige zwerver en winkeldief, die tenslotte maar zelfmoord pleegt omdat niemand hem in de maatschappij nodig blijkt te hebben. Een aangrijpend relaas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexander Kraut op televisie komt.

Reageer