Paul Berkenman

Regisseur

Paul Berkenman is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Une demoiselle sans bagage

1963 | Komedie, Misdaad

België 1963. Komedie van Paul Berkenman en Raymond Cogen. Met o.a. Anne Dister, J-L. Calvet en G. Montax.

Dit moet een politiekomedie rond de diefstal van een halsketting voorstellen. Lees liever een goede Arsène Lupin, zo slecht zit dit in elkaar en hetzelfde geldt voor de montage en het spel. Een van die talloze films die van het gebrek van destijds aan professionele Belgische scenarioschrijvers te lijden heeft. Met het armzalige budget dat de regisseurs werd toegekend, viel ook niet veel te beginnen.

Amours d'automne

1962 | Drama

België 1962. Drama van Paul Berkenman en Raymond Cogen. Met o.a. Raf Reymen, Dominique Vaneck, Yves Robin, Anne-Marie Fran[KA12]cois en Albert Hanssens.

Reymen is een kleine aristokraat die al jaren de minnaar is van zijn veel jongere nicht Vaneck. Ondanks haar huwelijk met Robin blijven de twee elkaar ontmoeten en wordt het plannetje opgezet haar echtgenoot bij een jachtpartij dodelijk te laten verongelukken. Stuntelig, melodramatisch gestoethaspel, in het Frans opgenomen naar de Vlaamse roman De witte weg van André de Splenter.

Want allen hebben gezondigd

1961 | Oorlogsfilm, Drama

België 1961. Oorlogsfilm van Paul Berkenman, Antoon Carette en Raymond Cogen. Met o.a. Robert Van Cauwenberghe, Michel Leblanc, Suzanne Juchtmans, Rudi Van Vlaenderen en Hilde Uytterlinden.

Een melodramatische oorlogsfilm: het rustige leven van een notarisgezin wordt tijdens WO II verstoord door de inkwartiering van enkele Duitse officieren die een half dozijn vluchtende joden hebben opgepakt en gevangen houden. Het verzet dringt de woning binnen, tumult, gevangenen die weigeren te ontsnappen en ander fraais. Het aanklagen van de oorlog en het racisme komt naïef over. Filmdebuut van Uytterlinden als de notarisdochter. Vlaamse chansonnier Will Ferdy is warempel te herkennen als... Duitse soldaat!

Prelude tot de dageraad

1959 | Romantiek, Drama

België 1959. Romantiek van Paul Berkenman, Raymond de Cogen en Marcel Backer. Met o.a. Nicole Narkos, Jef Demedts, Edgard de Pont, Ronnie Cambien en Lili Reeman.

Narkos speelt de dochter van rijkgeworden, kleinburgerlijke ouders. Ze wordt verliefd op een net afgestuurde, maar werkloze student Demedts. Mislukte Vlaamse poging tot het draaien van een 'angry young men'-film. Onnatuurlijke, onoprechte dialogen, gebrek aan beweging. Enkele mooie beelden van Gentse achterbuurten die een soort Italiaans neo-realisme moeten oproepen. Vrij geslaagd filmdebuut van Demedts.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Berkenman op televisie komt.

Reageer