Marlene Streeruwitz

Acteur

Marlene Streeruwitz is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Unter Umständen

2004 | Documentaire

Duitsland 2004. Documentaire van Sibylle Stürmer. Met o.a. Joy Denalane, Birgit Dunkel, Marlene Streeruwitz, Marianne Tralau en Herlinde Koelbl.

Maakster van documentaires Sibylle Stürmer verwacht haar tweede kind en plotseling wordt zij overvallen door de angst dat daarmee voorlopig een einde komt aan haar creatieve carriè. Ze gaat praten met fotografe Herlinde Koelbl, zangeres Joy Denalane, beeldhouwster Marianne Tralau en schrijfster Marlene Streeruwitz. Ze hebben allemaal een of meerdere kinderen en hun eigen opvattingen en dierbare ervaringen. Stürmer wisselt de beelden met hen af door opnames vanzichzelf te tonen, waarin wij zien hoe haar buik opzwelt, ze haar eerste kind, een dochter, voorbereidt op de komst van een tweede, en hoe ze met haar man spullen voor de baby bij Ikea uitzoekt. Met humor worden bekende opvattingen over het krijgen van kinderen voor het voetlicht gehaald. Voor de doelgroep heel aardig. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Neue Mütter. Het scenario is van regisseuse Stürmer, die samen met haar man Dieter het camerawerk verrichtte.

Hotel

2004 | Horror

Oostenrijk/Duitsland 2004. Horror van Jessica Hausner. Met o.a. Franziska Weisz, Birgit Minichmayr en Marlene Streeruwitz.

De setting van Hotel belooft meteen een duister sprookje: een mysterieus hotel diep in een donker bos. Hier gaat de jonge blondine Irene (Weisz) werken als receptioniste. Al snel ontdekt ze dat haar voorganger spoorloos is verdwenen. Deugt het hotelpersoneel niet of is het bos behekst, zoals wordt gefluisterd? Duitse regisseuse Hausner (Lourdes) maakte met Hotel een film die volledig om sfeer draait. Net als in het werk van haar evidente voorbeeld David Lynch lijkt een coherent verhaal ondergeschikt aan suspense en surrealisme. Intrigerend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marlene Streeruwitz op televisie komt.

Reageer