Jesse Jackson

Acteur

Jesse Jackson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Four Little Girls

1997 | Documentaire, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Spike Lee. Met o.a. Bill Baxley, James Bevel, Diane Braddock, Taylor Branch en Carolyn Lee Brown.

Op 28 augustus 1963 verkondigde Martin Luther King zijn beroemde woorden 'I have a dream'. Nog geen twee weken later leek deze droom uiteen te spatten. In het sterk racistische Birmingham, Alabama kwamen bij een bomexplosie in de Baptist Church in de 16th Street vier jonge zwarte meisjes van rond de twaalf om het leven. Denise McNair, Carole Robertson, Cynthia Wesley en Addie Mae Collins werden op 15 september 1963 vier jonge martelaren van het zinloze geweld. Spike Lee bezoekt de nog levende ouders, vrienden en leraars van deze meisjes, evenals kerkgezagdragers, toenmalige leden van de overheid en het gerecht en bevriende acteurs als Ossie Davis en Bill Cosby. Hij zoekt naar de reden van de blinde haat die de integratie zolang tegenhield in deze streken. Hij toont actualiteitsopnamen van destijds, toen de Ku Klux Klan openlijk demonstreerde zonder dat de politie tussenbeide kwam, maar wanneer een neger het toilet bezocht dat enkel voor blanken was voorbehouden ging hij de gevangenis in. Wel komt hij tot slotsom dat het offer van deze vier meisjes er in sterke mate heeft toe bijgedragen dat de meerderheid van de blanke Amerikanen hun steun verleenden om de anderskleurigen dezelfde rechten te geven. Het liedje Birmingham Sunday dat Joan Baez aan deze zaak wijdde klinkt over de generiek. Een beklijvende documentaire die in 1998 een Oscarnominatie kreeg. Een film die nog niets aan actualiteit heeft ingeboet. Sam Pollard stond in voor de montage. De fotografie is van Ellen Kurus.

Wattstax

1973 | Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1973. Muziek van Mel Stuart. Met o.a. Isaac Hayes, The Staple Singers, Luther Ingram, Jesse Jackson en Richard Pryor.

Een opwindende, zinderende documentaire met muziek van Watts, een gemeenschap in Los Angeles, in het centrum van de aandacht evenals de levenservaring zwart te zijn. Pryors monologen zijn buitengewoon goed.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jesse Jackson op televisie komt.

Reageer