Peter Kjenaas

Acteur

Peter Kjenaas is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Girl of the Limberlost

1990 | Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1990. Familiefilm van Burt Brinckerhoff. Met o.a. Heather Fairfield, Annette O'Toole, Joanna Cassidy, Chauncey Leopardi en Devon Odessa.

Gene Stratton Porter's sentimentele roman uit 1909 is al twee keer eerder verfilmd: in 1934 en in 1945. In deze aardige tv- versie speelt de aantrekkelijke Fairfield met haar onweerstaanbare glimlach de vijftien-jarige hoofdpersoon Elnora, die opgroeit in een moerassig en afgelegen gebied. Haar vader leeft niet meer en zij woont bij haar moeder O'Toole. Net als haar vader speelt Elnora viool en droomt ze van een grote toekomst. Haar moeder ziet dat niet zitten en heeft liever dat ze thuis helpt. Wanneer de belastingen verhoogd worden, mag Elnora niet meer naar school en moet ze meewerken op de boerderij. De relatie tussen moeder en dochter verslechtert. Haar dochter verlaat het huis. Ze groeien volledig uit elkaar. Uiteindelijk, snik-snik, zoekt moeder haar dochter weer op en schenkt ze haar de viool van haar vader. Het scenario van Pamela Douglas moderniseert het oorspronkelijke verhaal aardig. Er is zelfs wat milieubewustzijn toegevoegd, vooral in de persoon van Cassidy als dame die het meisje helpt. Camerawerk en montage maken er een betere tv-film van. Gesitueerd in de V.S. rond 1908.

Terror in Alcatraz

1986 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1986. Misdaad van Philip Marcus en Phillip Marcue. Met o.a. Aldo Ray, Veronica Porsche Ali, Scott Ryder, Sandy Brooke en Lisa Ramirez.

Een ex-gevangene, die ooit ontsnapte uit Alcatraz, keert terug als toerist naar de gevangenis, die inmiddels tot museum gemaakt is. Hij is op zoek naar de sleutel van een bankkluis met gegevens over een verborgen buit van een medegevangene. Hij wordt echter ontdekt en ontmaskerd. De film eindigt met een nodeloos bloedige slachtpartij. Routine-werk waarvoor je niet thuis of op hoeft te blijven. Scenario van Donald Lewis en camerawerk van Greg von Berblinger.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Kjenaas op televisie komt.

Reageer