Ludvik Raza

Regisseur

Ludvik Raza is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die sieben Raben

1993 | Fantasy

Tsjechië 1993. Fantasy van Ludvik Raza. Met o.a. Michel Dlovhy, Maria Pohrdska en Ivana Chylkova.

Schneewittchen und das Geheimnis der Zwerge

1992 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Duitsland/Slowakije/Tsjechië 1992. Familiefilm van Ludvík Ráža en Ludvik Raza. Met o.a. Natalie Minko, Gudrun Landgrebe, Alessandro Gassman, Eberhard Feik en Dietmar Schönherr.

Het maar al te bekende sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen in een veel te gekunstelde film met overigens echte dwergen, die stuntelig acteren. Een nogal lachwekkende productie. Jammer van de moeite. Met de participatie van de Duitse, Italiaanse en Spaanse tv. Scenario van Bernd Fiedler. Camerawerk van František Uldrich.

Vandronik

1990 | Familiefilm, Fantasy

Italië/Oostenrijk/Servië en Montenegro/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië 1990. Familiefilm van Ludvík Ráža en Ludvik Raza. Met o.a. Tomáš Valík, Matthias Habich, Fritz Bachschmidt, Mapi Galan en Sergio Fiorentini.

Koene Jan (Val[KA1]ik) die de wijde wereld doortrekt, zoekt voor de nacht onderkomen in een kerk, waar een dode ligt opgebaard. Jan voorkomt lijkenroof door twee onheilspellende gestalten tijdig te verjagen. Als hij de volgende dag verder trekt, krijgt hij gezelschap van een vreemdeling (Bachschmidt). Deze beschermt hem tegen boze tovenaar Habich en heks Galan; als hij een prinses (Vejmělková) wil huwen, helpt zijn medereiziger hem met het geven van de drie juiste antwoorden. Fraaie verfilming van een sprookje van Hans Christian Andersen voor jonge kijkers. Michael Schulz en Ludvík Ráža tekenden voor het uitstekende scenario. De mooie fotografie is van Jiří Macák.

op televisie
1 uitzending

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 22 december
ZDF
13:40 - 15:10

Reageer