Yasuo Furuhata

Regisseur

Yasuo Furuhata is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Shogun's Shadow

1989 | Actiefilm

Japan 1989. Actiefilm van Yasuo Furuhata. Met o.a. Shin'ichi Chiba, Ken Ogata, Tetsurô Tamba en Hu Chien Chang.

De derde Shogun van de Tokugawa-clan hangt zozeer aan de macht dat hij een moordaanslag laat plegen op zijn zoon, die zijn troonopvolger is. Die ontkomt echter met de hulp van een ninja- beschermer. Als hij door zijn verraderlijke vader naar de hoofdstad gezonden wordt, weet hij dat het erop of eronder is. Genre-trouwe film gesitueerd in de 17e eeuw met genre-coryfee Ken Ogata, die buiten Japan naam heeft gemaakt. Uiteraard met de obligate langdurige, soepele, balletachtige kungfu-scènes.

Yasha

1985 | Drama

Japan 1985. Drama van Yasuo Furuhata. Met o.a. Ken Takakura, Ayumi Ishida en Nobuko Otawa.

Een visser wil zijn verleden vergeten en een rustig leven gaan leiden, maar tijdens een vechtpartij ontdekt men de tatoeage van de godin Yasha, het symbool van de onderwereld, op zijn borst. Uitstekende verdeling van de omlijsting en verloop.

Station

1981 | Misdaad

Japan 1981. Misdaad van Yasuo Furuhata. Met o.a. Ken Takakura, Chieko Baisho, Ayumi Ishida, Yoko Kotegawa en Setsuko Kerasuma.

Takakura (bekend door o.a. YAKUZA en BLACK RAIN) wordt de Japanse Lino Ventura genoemd. In deze boeiende film is hij een terrierachtige rechercheur die zich bezig houdt met de opsporing van een moordenaar, die al heel wat politiemensen heeft koud gemaakt en in de dossiers bekend staat als 'Criminal 22'. Behalve een detectivefilm is het ook een bitterzoet drama, waarin de hartstocht van de eenzame speurder voor een mooie vrouw op cynische wijze wordt gebroken. Camerawerk van Daisaku Kimura.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yasuo Furuhata op televisie komt.

Reageer