Silvia Dionisio: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Tranquille donne di campagna

1980 |

Italië 1980. Claudio de Molinis. Met o.a. Silvia Dionisio, Philippe Leroy, Rossana Podesta en Serena Grande.

Speelt in 1936 in een rustige en vredige villa ergens op het Italiaanse platteland. De vrouwen die in de villa wonen, hebben zo hun dagelijks bezigheden. Meestal allerlei erotische spelletjes en verleidingskunsten. Slechte acteurs en dito regie. Zelfs enkele bloedhete seksscènes kunnen niet voorkomen dat de kijker zich verveelt.

Paura

1980 | Mysterie, Erotiek, Horror

Italië 1980. Mysterie van Riccardo Freda. Met o.a. Stefano Patrizi, Martine Brochard, Henri Garcin, Laura Gemser en John Richardson.

Een filmacteur wordt geplaagd door nachtmerries omdat hij als jongetje getuige is geweest van de moord op zijn vader. Tijdens de opname van een jachtscène op het landgoed van zijn moeder vindt een reeks gruwelijke moorden plaats. De film is een eng bedoeld moordmysterie, met seks en geweld aan de moderne smaak aangepast. De sekssterren Gemser en Dionisio spelen enkele naaktscènes. U mist niet veel aan deze film. Ook bekend als FEAR.

L' Ebreo fascista

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Franco Mole. Met o.a. Ray Lovelock, Martine Brochard, Silvia Dionisio, Adalberto Rossetti en José Quaglio.

Een half-joodse bourgeois neemt uit patriottisme in 1935 deel aan Mussolini's Ethiopië-campagne, maar komt door meegemaakte wreedheden tot politiek bewustzijn. Hij geeft zijn welstand op om als journalist het fascisme te bestrijden, maar de nieuwe wetten op raskenmerken maken het werken voor de krant onmogelijk en hij pleegt zelfmoord. De roman van Luigi Petri kreeg van de toneelregisseur een nogal theatrale verfilming, waarbinnen de hoofdrollen vrij zwak geregisseerd zijn en waardoor het tragische einde emotioneel niet werkt. De tijdsreconstructie is echter vaak overtuigend.

Riavanti marsh!

1979 | Musical, Komedie

Italië 1979. Musical van Luciano Salce. Met o.a. Carlo Giuffré, Silvia Dionisio, Sandra Milo, Olga Karlatos en Alberto Lionello.

Vijf ex-onderofficieren van over de veertig moeten in veertig dagen leren omgaan met de nieuwe NAVO-raketten. Een stompzinnige komedie. De plot is zo stupide dat men zich er nauwelijks een voorstelling van kan maken. De spelers doen tevergeefs hun best. Scenario van Augusto Caminito en Luciano Salce.

Der Landvogt von Griefensee

1979 | Komedie, Historische film, Romantiek

Zwitserland 1979. Komedie van Wilfried Bollinger. Met o.a. Christian Quadflieg, Alida Valli, Adelheid Arndt, Silvia Dionisio en Birgitta Furgler.

Een landvoogd uit Zürich heeft aan het eind van de achttiende eeuw de top in zijn maatschappelijke carrière bereikt, en herinnert zich weer de vijf grote liefdes in zijn vrijgezellenleven. Hij nodigt de vrouwen uit om een weekend te komen logeren, waarbij elk veronderstelt dat ze de enige zal zijn. Een stijlvolle, wat fotografie betreft op schilderijen van Watteau geïnspireerde verfilming van Gottfried Kellers roman over de door patriarchaat en traditie ingeperkte rol van de vrouw vlak voor de Franse revolutie. Deze ironische zedenkomedie wordt met allure gespeeld door Quadflieg in de hoofdrol en door Valli als zijn ongegeneerde huishoudster. Een verrassende en sterke ontknoping.

Aragosta a colazione

1979 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1979. Komedie van Giorgio Capitani. Met o.a. Enrico Montesano, Claude Brasseur, Janet Agren, Claudine Auger en Silvia Dionisio.

Een huis-aan-huis verkoper ziet tijdens zijn werk een oude schoolvriend terug die juist een slippertje wil maken met een stewardess. De vroegtijdige terugkeer van de echtgenote noodzaakt de verkoper en de minnares om gehuwden te spelen, als tijdens een sjiek diner de vrouw van de verkoper zich als serveerster presenteert. Met vaart maar zonder originaliteit gemaakte boulevardklucht - die tijdens de soiree schaamteloos THE PARTY plagieert - geeft komisch talent van Montesano uitbundige kansen, maar laat zijn goede tegenspelers in de kou staan.

Natale in casa d'appuntamento

1977 | Drama, Erotiek

Italië 1977. Drama van Armando Nannuzzi. Met o.a. Françoise Fabian, Corinne Cl[KL1]ery, Ernest Borgnine, Silvia Dionisio en Carmen Scarpitta.

Een saaie softcore met Fabian als een galeriehoudster die fungeert als tussenpersoon tussen rijke zakenmannen op zoek naar een avondje vertier en jonge, aantrekkelijke juffrouwen gespecialiseerd in avondjes vertier. Het meest onthutsende aan deze fletse, banale en vervelende film is de aanwezigheid van Ernest Borgnine, een groot acteur, in een ronduit genante bijrol. Ook bekend als LOVE BY APPOINTMENT.

L'inquilina del piano di sopra

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Ferdinando Baldi. Met o.a. Pippo Franco, Lino Toffolo en Silvia Dionisio.

Steeds als een jonge vrouw haar vriend thuis ontvangt, veroorzaakt ze grote opschudding. Ze stoort de andere huurders in het gebouw zodanig dat ze woedend worden. Het nerveuze spel van de acteurs en het flauwe verhaal maken het moeilijk deze komedie uit te zitten.

Il Marito in collegio

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Maurizio Lucidi. Met o.a. Enrico Montesano en Silvia Dionisio.

Een meisje van goede, maar arme familie trouwt met de rijke eigenaar van een benzinestation om een oom, die dat zo in zijn testament bepaalde, van een erfgenaam voor zijn fortuin te voorzien. Zij weigert echter met haar onbeholpen man naar bed te gaan, waarop deze besluit naar school te gaan ter verbetering van zijn manieren. Montesano geeft een geloofwaardige vertolking in deze matige film.

Amore per appuntamento

1977 | Drama, Erotiek

Italië 1977. Drama van Armando Nannuzzi. Met o.a. Ernest Borgnine, Françoise Fabian, Corinne Clery, Robert Alda en Silvia Dionisio.

Ernest Borgnine doet zijn best maar zijn talent is verspild aan deze middelmatige seksfilm over dure hoeren. Francoise Fabian speelt een vrouw die voor de juiste prijs 's werelds fraaiste meesterwerken kan leveren. Die prijs is hoog, en die meesterwerken zijn bloedmooie vrouwen die wel een nummertje willen maken. Een banaal verhaal, maar een mooie achtergrond en de vrouwen zijn vreselijk sexy, met en zonder kleren.

Uomini si nasci, poliziotti si muore

1976 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1976. Actiefilm van Ruggero Deodato. Met o.a. Marc Porel, Ray Lovelock, Renato Salvatori, Adolfo Celi en Franco Citti.

Een agentenduo van de speciale politie-eenheid in Milaan maakt na jaren een einde aan de jacht op een gangsterbons en is ondertussen ook nog doende met aanranders, kidnappers en bankrovers. Een beter dan gemiddelde rolbezetting in dit Starsky And Hutch-plagiaat met aangedikte geweldscènes. De film lijkt nu vooral acceptabel omdat het sindsdien in dit genre nog erger is geworden. Het scenario is van Fernando Di Leo naar een verhaal dat hij schreef producenten Alberto Marras en Vincenzo Salviani. Het camerawerk is van Gugliemo Mancori. Mono.

Paura in cittá

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Giuseppe Rosati. Met o.a. Maurizio Merli, James Mason, Franco Ressel, Silvia Dionisio en Mario Novelli.

Een actiefilm over niets-ontziende misdadigers die roven, moorden en angst en ellende veroorzaken in de stad. Marli, een keiharde politieman, is vastbesloten de bende, met inbegrip van de baas, uit te roeien. Hij heeft daar persoonlijke redenen voor en hij laat zich niet weerhouden door bureaucratische regels. Hij krijgt hulp van een call-girl, die later verliefd op hem wordt.

Milano violenta

1976 | Misdaad

Italië 1976. Misdaad van Mario Caiano. Met o.a. Claudio Cassinelli, Silvia Dionisio, Vittorio Mezzogiorno en John Steiner.

Ruwe, gewelddadige film over misdaad en misdadigers in Milaan. Iedereen is slachtoffer van chantage, bedreiging, beroving, verkrachting of kidnapping. Het verhaal hangt als los zand aan elkaar en het spel is al net zo pover, maar de film wordt gered door het tempo.

Il Comune senso del pudore

1976 | Erotiek, Komedie

Italië 1976. Erotiek van Alberto Sordi. Met o.a. Florinda Bolkan, Claudia Cardinale, Philippe Noiret, Cochi Ponzoni en Alberto Sordi.

De film bestaat uit vier satirische sketches over de dubbele moraal van de Italianen ten aanzien van de nieuwe seksuele vrijheid op het filmdoek en in de pers, waarvan de verontwaardigde fatsoensrakkers in het geniep wel degelijk ook zélf profiteren. Deze Italiaanse komedie volgens het bekende recept is bovendien vermakelijk omdat regisseur Sordi zijn spelers even uitbundig laat schmieren als acteur Sordi gewoonlijk zelf doet. Noiret als de Napolitaanse producent van een Lady Chatterley-verfilming maakt de hele film al goed.

Amici miei

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Ugo Tognazzi, Philippe Noiret, Gastone Moschin, Duilio del Prete en Bernard Blier.

Vijf vijftigers bestrijden sleur en verveling in hun bourgeois-bestaan met puberachtige practical jokes. Een van hen maakt er zelfs op zijn sterfbed nog een geintje van. Pessimistische komedie - waarin veronderstelde humor enige remedie is tegen besef van verloren of mislukte illusies - werd bedacht door zieke Pietro Germi die net voor zijn dood de regie overdeed aan Monicelli. Het succes leidde tot een hele reeks van middelbare vriendschapsfilms in Frankrijk en Italië. Luigi Kuveiller schoot de mooie plaatjes.

Ab morgen sind wir reich und ehrlich

1975 | Komedie, Misdaad

Oostenrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1975. Komedie van Franz Antel. Met o.a. Carroll Baker, Arthur Kennedy, Curd Jürgens, Christine Kaufmann en Vittorio Caprioli.

Een Hollywood-ster haalt een groep gangsters-in-ruste over om een film te produceren met haar in de hoofdrol. Om dit te financieren wordt een Amerikaanse senator en presidentskandidaat met zijn maffia-verleden gechanteerd. Het aardige gegeven kreeg onvoldoende scenario-uitwerking, maar wordt vooral gesaboteerd door de slappe regie die geen vat heeft op de curieuze, internationale rolbezetting. Antel regisseerde als François Legrand. Het scenario is van Sauro Scovolini en Willy Pribil. Het camerawerk is van Guglielmo Mancori. Ook bekend als DIE MAFIA LÄßT GRŸßEN.

Dracula Vuole Vivere: Cerca Sangue Di V

1974 | Horror

Italië 1974. Horror van Paul Morrissey. Met o.a. Stefania Casini, Milena Vukotic, Maxime de la Falaise, Arno Juerging en Silvia Dionisio.

Een Hollywood-ster haalt een groep gangsters-in-ruste over om een film te produceren met haar in de hoofdrol. Om dit te financieren wordt een Amerikaanse senator en presidentskandidaat met zijn maffia-verleden gechanteerd. Het aardige gegeven kreeg onvoldoende scenario-uitwerking, maar wordt vooral gesaboteerd door de slappe regie die geen vat heeft op de curieuze, internationale rolbezetting. Antel regisseerde als François Legrand. Het scenario is van Sauro Scovolini en Willy Pribil. Het camerawerk is van Guglielmo Mancori. Ook bekend als DIE MAFIA LÄßT GRŸßEN.

L'arciere di fuoco

1971 | Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Spanje 1971. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Giuliano Gemma, Mark Damon, Mario Adorf, Silvia Dionisio en Pierre Cressoy.

In de 12de eeuw is de Britse koning Richard gevangen door de Duitse keizer. Zijn broer John verklaart hem voor dood, neemt zijn plaats op de troon in en vestigt een schrikbewind. Richards stalmeester komt als Robin Hood in verzet tegen de tirannie. Zoveelste en vrije bewerking van de avonturen van deze legendarische volksheld is niet slechter dan veel andere versies, maar haalt het niet bij de verve en romantiek van de vooroorlogse film met Errol Flynn in de hoofdrol. Desalniettemin een zeer ontspannen film, waarin de clerus voortdurend op de hak wordt genomen. Gemma verschijnt op de titelrol als Montgomery Wood.

A la guerre comme à la guerre

1971 | Oorlogsfilm, Komedie

Italië​/​​Duitsland​/​​Frankrijk 1971. Oorlogsfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Leonard Whiting, Curd Jürgens, Sylvie Fennec, Marianne Comtell en Silvia Dionisio.

Een jonge Oostenrijkse militair die verliefd is boven zijn stand wil zich tijdens WO I onderscheiden door een vijandelijke generaal gevangen te nemen. De mislukking van zijn plan noodzaakt hem te vluchten in vrouwenkleding en hij beleeft daarin allerlei pikant bedoelde avonturen. De film combineert de flauwste elementen uit de kluchttraditie van de coproducerende landen, verspilt het talent van de acteurs en de tijd van de toeschouwer. Scenario van Claude Brule en Bernard Borderie.

Trasplante de un cerebro

1970 | Sciencefiction, Drama

Spanje 1970. Sciencefiction van Juan Logar. Met o.a. Eduardo Fajardo, Simón Andreu, Silvia Dionisio, José Guardiola en Frank Wolff.

De hersenen van een schaamteloze jongeman worden getransplanteerd in het lichaam van een strenge rechter. Een pretentieus maar opmerkelijk Science Fiction drama, geproduceerd en geschreven door de regisseur.

Lacrime d'amore

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Mal, Silvia Dionisio, Francesco Mulé en Gianna Serra.

Op aanraden van zijn manager verbergt schlagerster Reginald zijn vrouw Paola voor zijn fans. Door zijn jaloezie loopt hun huwelijk echter spaak. Als hij echter goed in de problemen komt, besluit Paola hem te komen helpen.

La ragazza di nome Giulio

1970 | Drama

Italië 1970. Drama van Tonino Valerii. Met o.a. Silvia Dionisio, Gianni Macchia, Anna Moffo en Esmeralda Ruspoli.

Door een nare jeugdervaring werd Giulio frigide en dit kan pas verholpen worden als iemand haar Julia noemt. Melodrama op het niveau van een driestuiversromannetje.

Il prete sposato

1970 |

Frankrijk​/​​Italië 1970. Marco Vicario. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà, Salvo Randone, Magali Noël en Enrico Maria Salerno.

Een Siciliaanse pastoor wordt overgeplaatst naar Rome, waar de losse zeden in zijn parochie hem in grote verwarring brengen. Een goedhartige call-girl die wekelijks komt biechten doet zijn celibaat wankelen, omdat een huwelijk tenslotte haar redding zou betekenen. Het aangezette komische spel van Buzzanca in zijn confrontaties met de frivole kerkgemeente maakt van de film een standaardklucht, waarbij de kritische portretten van de religieuze hiërarchie nauwelijks iets kunnen bijdragen aan een zinnige satire. Podestà brengt enige warmte en gevoeligheid als de call-girl die zich wegcijfert om de priesterroeping niet in gevaar te brengen.

Coqueluche

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Germán Lorente en German Lorente. Met o.a. Analía Gadé, Juan Luis Galiardo, Silvia Dionisio, José Sazatornil en Analia Gade.

Een actrice die met haar minnaar samenwoont, moet ook een knap meisje onderbrengen. Vervolgens komt haar zoon haar opzoeken in deze flauwe komedie.

Un Detective

1969 | Mysterie, Thriller

Italië 1969. Mysterie van Romolo Guerrieri. Met o.a. Franco Nero, Florinda Bolkan, Adolfo Celi, Delia Boccardo en Silvia Dionisa.

Man wordt op kerstavond vermoord, waarna iemand zich op politiebureau meldt die zegt inlichtingen over slachtoffer te geven als politie minnares van zijn zoon het land uit zet. Detective volgt bezoeker en belandt in allerhande verwikkelingen. Italiaanse poging tot detective-film naar Amerikaans voorbeeld mist sfeer en weet spanning van verward scenario niet vast te houden. Vrouwen met wie Nero tijdens onderzoek wordt geconfronteerd zijn echter traditioneel mooi en mysterieus.

Pensiero d'amore

1969 | Romantiek, Komedie

Italië 1969. Romantiek van Mario Amendola. Met o.a. Mal, Silvia Dionisio en Pippo Franco.

Romantische situatie-komedie waarin - ondanks een paar aardige scènes - al snel de verveling toeslaat. Het verhaal gaat over de intriges van jaloerse ex-partners van een verliefd paartje. Zij moeten hun liefde op het spel zetten om hun oude vlammen tot bedaren te brengen. Ver onder de middelmaat.

Lisa dagli occhi blu

1969 | Romantiek, Musical

Italië 1969. Romantiek van Bruno Corbucci. Met o.a. Mario Tessuto, Silvia Dionisio, Nino Terzo en Vittorio Congia.

Deze romantische musical gaat over een jonge vrouw die verliefd is op haar leraar, maar besluit te trouwen met een rijke minnaar om haar vader voor een financiël debâcle te behoeden. Een botte, nietszeggende film met een voorspelbaar slot.

Infanzia, vocazione e prime esperienze di Giacomo Casanova, Veneziano

1969 | Drama, Komedie, Historische film, Romantiek

Italië 1969. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Leonard Whiting, Senta Berger, Maria Grazia Buccella, Lionel Stander en Claudio de Kunert.

De zoon van een Venetiaanse actrice is door zijn opvoeders voorbestemd tot het priesterschap, maar wordt als achttien-jarige seminarist het onderwerp van vrouwelijke verliefdheden en ziet zowel van zijn oneigenlijke roeping af als van een mogelijk huwelijk en kiest voor een carrière als levensgenieter. Een schilderachtig zeer fraaie en stijlvolle illustratie van de eerste delen van Casanova's mémoires laat het kind en de jongeling tot ontwikkeling komen tussen schrijnende sociale tegenstellingen en allerlei vormen van dubbele moraal die hem tot een cynische egoïst zullen maken. De historische kroniek is aanleiding voor nog altijd zinnige en scherpe kritiek op de opvoeding. Scenario van Suso Cecchi D'Amico naar de roman van Giacomo Casanova. Camerawerk van Aiace Parolin.

Vacanze sulla costa Smeralda

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Ruggero Deodato. Met o.a. Little Tony, Silvia Dionisio en Ferruccio Amendola.

Een komedie over de eigenaars van twee grote en luxueuze hotels aan de kust van Sardinië die met elkaar wedijveren om de gunsten van de toeristen. Ze bedienen zich daarbij van alle middelen die niet verboden zijn, wat komische resultaten oplevert. Een onopvallende maar behoorlijk onderhoudende film.