Mario Castellani

Acteur

Mario Castellani is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Totò story

1968 | Documentaire, Komedie

Italië 1968. Documentaire van Mario Mattoli en Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Arnoldo Tieri, Dorian Gray en Aldo Fabrizi.

Deze bloemlezing over de grote Napolitaanse komiek kwam tot stand nadat hij in 1967 op 69-jarige leeftijd gestorven was en wordt kort ingeleid door zijn oude collega Mario Castellani. Verschillende fragmenten uit films, zoals TOTÒ SCEICCO, LA BANDA DEGLI ONESTI, TOTÒ, PEPPINO E I FUORILEGGE en TOTOTRUFFA '62, laten zien hoe de excentriciteit en de scherpzinnigheid van deze man hem tot de meest geliefde en populaire komiek van Italië maken, zelfs na zijn dood.

Alvaro piuttosto corsaro

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Renato Rascel, Tina De Mola, Luigi Pavese en Mario Castellani.

Deze matige komedie over een piraat is gebaseerd op een populair personage uit een tijdschrift. Het gaat voornamelijk over de soms sarcastische, soms humoristische en vaak stripverhaalachtige pech van de stuntelende Alvaro (Rascel) op zoek naar een schat. Acteur Rascel slaagt er regelmatig in ons aan het lachen te brengen met zijn capriolen, maar het verhaal is zwak.

Totò e i re di Roma

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Steno en Mario Monicelli. Met o.a. Totò, Alberto Sordi, Arnoldo Tieri, Giulio Stival en Anna Carena.

Een archivaris op een ministerie, die getrouwd is en vader van vijf kinderen, wordt ontslagen als men ontdekt dat hij geen enkel diploma heeft. Hij besluit te sterven en in een droom aan zijn vrouw te verschijnen om haar het winnende nummer in een loterij te geven. Zo komt hij in Olympus, maar niet alles verloopt even vlot. Een leuke komedie met goede bijrollen.

Tototarzan

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Mario Castellani, Tino Buazzelli, Marylin Bufard en Bianca Fusari.

Drie kwaadwillende avonturiers, een vrouw en twee mannen, gaan in de jungle op zoek naar een blank aapmens, die als kind door zijn rijke vader in de wildernis werd achtergelaten en nu een reusachtig fortuin heeft geërfd. Een zeer komische film met Totò op zijn best. Je blijft lachen.

Le sei mogli di Barbablù

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Carlo Ludovico Bragaglia. Met o.a. Totò, Isa Barzizza, Carlo Ninchi, Sophia Loren en Tino Buoazzelli.

Totò verlaat, na een gedwongen huwelijk, zijn vrouw. Hij trekt eerst naar Afrika, dan naar India en komt tenslotte terecht in New york. Op de boot ontmoet hij een oplichter, met wie hij verder optrekt. Stiekem keert hij terug naar Italië, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een succesvol detective. De Italiaanse politie roept zijn hulp in bij de jacht op Blauwbaard, een berucht misdadiger die zes jonge vrouwen heeft ontvoerd nadat hij hun mannen heeft vermoord. Totò is een verrukkelijke komiek en dat poets je niet weg, ook al is dit zeker niet zijn beste film.

Totò, L'imperatore di Capri

1949 | Drama

Italië 1949. Drama van Luigi Comencini. Met o.a. Totò, Yvonne Sanson, Marisa Merlini en Mario Castellani.

Een klassieke satire met Totò op het feestelijke eiland, een toevluchtsoord van de nouveau-riche die gevormd werd uit de naoorlogse en nooit radikaal geworden haut-chique. Een vlijmscherp portret vol humor en sarcasme dat een goed beeld schept van de gevestigde opvattingen in de tweede helft van de jaren veertig.

Fifa e arena

1948 | Komedie

Italië 1948. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò en Mario Castellani.

Een parodie op de Tyrone Power-klassieker BLOOD AND SAND. Het eerste commerciële succes van de Italiaanse komiek Totò. Een apothekersassistent emigreert naar Spanje en verandert onverwacht in een matador. Zeer grappig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mario Castellani op televisie komt.

Reageer