Vera Maretskaya

Acteur

Vera Maretskaya is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Mat

1956 | Drama

SU 1956. Drama van Mark Donskoy. Met o.a. Vera Maretskaya, Alexej Batalov en Nikifor Kolofidin.

In deze nieuwe versie van Poedovkins onovertroffen film uit 1926, naar het gelijknamige boek van Gorki, wordt het politieke bewustwordingsproces van een vrouw getoond in het revolutionaire jaar 1905. De zoon van de vrouw werd in Poedovkins versie vertolkt door Nikolai Batalov, terwijl die rol in deze film wordt gespeeld door zijn neef Alexei Batalov. De eerste versie, reeds in 1920 gemaakt door Alexander Razumni, duurde wegens gebrek aan filmmateriaal slechts 40m.

Ona zashchishchayet rodinu

1943 | Oorlogsfilm

SU 1943. Oorlogsfilm van Friedrich Ermler. Met o.a. Vera Maretskaya, L. Smirnova, Piotr Aleinikov en Nikolai Bogolyubov.

Een boerenvrouw, wier familie door de Duitsers is gedood, komt haar verdriet te boven en wordt leider van een groep partizanen. Deze hero[KA3]ische vrouwen-partizanenfilm is gedateerd in vergelijking met soortgelijke films als RADUGA en ZOYA, maar hij was destijds succesvol zowel in de Sovjet-Unie als in de USA (waar hij werd vertoond met een Engelse geluidsband). Een schematische, anti-Duitse film die werd bekroond met de Stalinprijs.

Tsjlen pravitelstva

1940 | Drama

SU 1940. Drama van Alexander Zarkhi en Josif Heifits. Met o.a. Vera Maretskaya, Vasili Vanin, P. Nazarov en Vasili Merkuryev.

Een eenvoudige boerenvrouw weet zich langzaam van haar ellendige bestaan los te maken en zich op te werken tot leider van een collectieve boerderij en later tot lid van de Opperste Sovjet. Eén van de beste films uit de jaren dertig over de vrouwenemancipatie, die grotendeels wordt gedragen door de voortreffelijke vertolking van de hoofdrol door Maretskaya. Deze heroïsch gestileerde film vertoont reeds elementen van de Stalin-verering.

Dom na Trubnoi

1928 | Komedie

SU 1928. Komedie van Boris Barnet. Met o.a. Vera Maretskaya, Vladimir Fogel, Anna Sudakevich, Yelena Tyapkina en Sergei Komarov.

In deze satirische komedie over de bewoners van een huis, staat een dienstmeisje, dat wordt uitgebuit door haar baas centraal. Als zij lid wordt van de vakbond, breken er betere tijden aan. Acteur/regisseur Barnet heeft een vijftiental komedies op zijn naam staan, een genre dat naast de lyrische, revolutionaire werken in de jaren twintig nauwelijks aandacht kreeg. Opmerkelijk aan deze satire op het eigentijdse leven in Moskou is dat er vijf bekwame scenarioschrijvers aan het scenario te pas moesten komen. Bijwijlen is de film een parodie op de films van Eisenstein en Poedovkin.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Vera Maretskaya op televisie komt.

Reageer