Frédéric Fichefet

Regisseur, Editor

Frédéric Fichefet is regisseur en editor.
Er zijn 5 films gevonden.

Rodin

2017 | Biografie, Drama, Romantiek

Frankrijk/België/Verenigde Staten 2017. Biografie van Jacques Doillon. Met o.a. Vincent Lindon, Izïa Higelin, Séverine Caneele, Bernard Verley en Anders Danielsen Lie.

Biografische film over de stormachtige romance tussen de Franse beeldhouwer Auguste Rodin (Lindon) en zijn even getalenteerde, maar getormenteerde leerling Camille Claudel (Higelin). Veel kunstzinnig naakt en grijperige seks in deze helaas nauwelijks opwindende biopic, die nooit echt weet te raken. Ook veel te lang met z'n twee uur looptijd. Want hoe vaak wil je Rodin zien staren naar een hoop klei, die hij dan vervolgens furieus te lijf gaat. Kleurloze 'cinéma de papa' van de 73-jarige regisseur Doillon.

Un enfant de toi

2012 | Drama, Komedie

Frankrijk 2012. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Lou Doillon, Samuel Benchetrit, Olga Milshtein, Marilyne Fontaine en Malik Zidi.

Wispelturige Aya, moeder van zevenjarig kruidje-roer-me-niet Lina, wil een tweede kind. Dilemma: wordt haar nieuwe vriend de vader, of kiest ze toch haar ex, voor wie ze nog steeds affectie voelt? Auteur Doillon laat de natuurlijke dialogen weer zoemen en zingen in dit drama waarvoor hij oorspronkelijk een andere cast in gedachten had. Toen dochter Lou als hoofdrolspeelster in beeld kwam, verwijderde hij enkele erotische scènes uit het scenario. Sprankelende rol van de kleine Olga Milshtein als Lina, te danken aan Doillons feilloze regie van kinderen.

Le mariage à trois

2010 | Drama

Frankrijk 2010. Drama van Jacques Doillon. Met o.a. Pascal Greggory, Julie Depardieu, Louis Garrel en Agathe Bonitzer.

Toneelauteur Auguste (Greggory) ontvangt in zijn Charente-villa de twee eventuele hoofdrolspelers voor zijn nieuwe productie. Pikantje: de gasten in kwestie zijn ex-echtgenote Harriet (Depardieu), van wie Auguste nog steeds droomt, plus haar jonge vlam Théo (Garrel). Voeg daar hun agent en een amoureus-avontuurlijke rechtenstudente/assistente aan toe en al spoedig lijkt het samenzijn op een boulevardstuk inclusief verknipt masochistenrandje. Met, Doillon zij dank, beduidend fijnzinnigere dialogen en wispelturige personages. Voor de ene kijker gaapverwekkend Frans relatiegeneuzel, voor de andere het summum van subtiel.

Lost Persons Area

2009 | Drama

België/Nederland/Hongarije/Duitsland/Frankrijk 2009. Drama van Caroline Strubbe. Met o.a. Zoltán Miklós Hajdu, Kimke Desart en Sam Louwyck.

Drama van Caroline Strubbe over handvol personages, onder wie een negenjarig meisje, dat wanhopig op zoek is naar contact.

La Ballade du serpent

1992 | Drama

België 1992. Drama van Morta Bergman, Frédéric Fichefet, Stéphane Karo en Klaus Reimer.

Een reeks portretten van Roemeense zigeunerfamilies die een marginaal bestaan leiden en niet aan het werk kunnen komen. De acteurs spelen zichzelf. Veristisch, zoniet naturalistisch. Ze verdienen hun geld met muziek maken op feesten van de rijken, bedrinken zich vervolgen, dobbelen de hele nacht door tot hun laatste cent op is, hebben vuile en ondervoede kinderen, slaan hun vrouwen, enz. Zeldzaam stuntelig gemaakt, door niet minder dan vier filmers, die elkaar alleen maar in de weg lijken te lopen. Bovendien wordt er geen enkele poging tot analyse gedaan, niets wordt uitgelegd over de feitelijke omstandigheden waaronder deze mensen leven en niets wordt in een breder kader geplaatst. Het werk van amateurs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Frédéric Fichefet op televisie komt.

Reageer