Gherardo Gossi is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Una via a Palermo

2013 | Drama, Komedie

Italië/Zwitserland/Frankrijk 2013. Drama van Emma Dante. Met o.a. Emma Dante, Elena Cotta en Alba Rohrwacher.

Twee vrouwen rijden op een snikhete zondagmiddag op precies hetzelfde moment van verschillende kanten de Via Castellana Bandiera in, een steegje in Palermo. Geen van beide chauffeurs wenst haar Fiatje in de achteruit te zetten, en dan is er geen weg terug. Letterlijk. Una via a Palermo, een schrandere mix van sociaal drama, zwarte komedie, politieke allegorie en western, is het speelfilmdebuut van Emma Dante, die het script baseerde op haar eigen roman en ook een van de hoofdrollen speelt.

Cosmonauta

2009 | Komedie

Italië 2009. Komedie van Susanna Nicchiarelli. Met o.a. Susanna Nicchiarelli en Sergio Rubini.

Het is 1957 en de Sovjets hebben zojuist de hond Laika de ruimte ingeschoten. Luciana is negen en vlucht tijdens het hoogtepunt van de viering van haar heilige communie, haar ontzette familie toevoegend: ‘Ik kom hier nooit meer binnen, want ik ben een communist!’.

Nemmeno il destino

2004 | Drama

Italië 2004. Drama van Daniele Gaglianone. Met o.a. Mauro Cordella, Fabrizio Nicastro, Giuseppe Sanna, Lalli en Stefano Cassetti.

Alessandro woont met zijn moeder in een klein, onverzorgd appartement. Hij weet bijna niets over zijn vader, behalve dat er af en toe bruine enveloppen met geld binnenkomen. De vader van Ferdi, zijn beste vriend op school, is juist té aanwezig in huis, hij is een afgedankte fabrieksarbeider die zich avond na avond laveloos zuipt. Regisseur Gaglianone brengt al hun problemen tot uitdrukking door met camera en goed gekozen locaties de uiterst sombere sfeer tastbaar te maken. En uiteindelijk overtuigt Gaglianone ook als regisseur van hoopvolle scènes. Tiger Award in 2005.

Ora o mai piu

2003 | Drama

Italië 2003. Drama van Lucio Pellegrini. Met o.a. Jacopo Bonvicini, Violante Placido, Edoardo Gabbriellini, Elio Germano en Camilla Filippi.

Sterke coming of age-film, over een Italiaanse natuurkundestudent die door zijn grote liefde mee wordt gevoerd in de antiglobaliseringsbeweging. Tijdens de G8-top in Genua (2001) krijgt hij een hardhandige levensles.

Babylon: la paura è la migliore amica dell'uomo

1994 | Komedie

Italië 1994. Komedie van Guido Chiesa. Met o.a. Paolo Lorimer, Valeria Milillo, Sophie Bernard, Andrea Prodan en William Sage.

Carla (Milillo) is wetenschappelijk assistente aan de universiteit van Turijn. Ze is redelijk ambitieus in tegenstelling tot haar man Francesco (Lorimer), die ze tijdens haar studie heeft leren kennen. Hij heeft een revolutionaire geest en blijft trouw aan zijn proletarische instelling. Hij verdient - geheel consequent - als arbeider de kost en spant zich eveneens geheel consequent, niet al te zeer in. Tijdens een dienstreis naar Amerika leert Carla Charles Forrester (Sage) kennen. Ze hebben een hartstochtelijke affaire. Het is zomer en de vakantie is aangebroken. Charles die als hoteldetective zijn brood verdient, heeft het vliegtuig naar de stad van Fiat genomen om Carla op te zoeken. De heetgebakerde Francesco (hij is Italiaan, remember!) is stinkend jaloers en Carla duikt tijdelijk onder en vraagt aan een studente uit Frankrijk Gabrielle (Bernhard) of zij Charles niet kan opvangen. Het komt tot confrontaties en schijnschermutselingen tussen Charles en Francesco. Een komedie met een sociaal ondertoontje, die eigenlijk alleen maar aanslaat in het land van oorsprong, op een koopje gemaakt en de opnames in kleur worden afgewisseld met zwart-wit. Het vederlichte scenario is van regisseur Chiesa en Antonio Leotti. Het camerawerk is van Gherardo Gossi. Geen film om voor op te blijven. Genomineerd voor een prijs op het festival van Venetië, maar ging met lege handen naar huis. Dolby.