Sökö Kaukoranta

Acteur

Sökö Kaukoranta is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

À l’origine

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Xavier Giannoli. Met o.a. François Cluzet, Emmanuelle Devos, Gérard Depardieu, Sökö Kaukoranta en Vincent Rottiers.

In een klein, ingedut noord Frans plaatsje krijgt oplichter Paul (Cluzet) voet aan de grond door zich voor te doen als een grote ondernemer die er een weg gaat aanleggen. Ook de burgemeester (Devos) krijgt hij enthousiast. Sterker, de twee beginnen een affaire. Krachtig drama, gebaseerd op heuse gebeurtenissen, combineert observaties over sociale klasseverschillen, de worstelingen van het Franse platteland en een onwaarschijnlijke liefde. Film kreeg een Gouden Palm-nominatie en werd voor elf Franse Césars genomineerd, waarvan die voor Devos voor beste vrouwelijke bijrol werd verzilverd.

Cyclomania

2001 | Romantiek, Sportfilm

Finland 2001. Romantiek van Simo Halinen. Met o.a. Lauri Nurkse, Tommi Mujunen, Elena Leeve, Seppo Pääkkönen en Tarja Heinula.

Finse fietskoeriers K (Nurkse) en Eetu (Mujunen) zijn gezworen kameraden, die samen trainen voor de nationale wielerkampioenschappen. Als K beter presteert, voelt Eetu zich verraden door hun coach en ziet zijn hoop op een sportieve fietscarri[KA2]ere in rook opgaan. Hij richt zijn aandacht op het nieuwe, bevallige collegaatje Oona (Leeve), meer om de romantiek dan om het fietsen. K voelt zich in de steek gelaten door Eetu, maar gaat stug door met trainen en is verheugd als Oona gaat meedoen. Zo bloeit er iets moois tussen hen op, maar dat krijgt K last van zijn hart en moet onder ogen zien dat hij zijn kansen op het kampioenschap moet laten varen. Alles komt tot een dramatisch hoogtepunt bij de race om de landelijke titel. Voor liefhebbers van wielersport met een romantische instelling is een onderhoudende film, maar hij haalt toch niet helemaal als eerste de eindstreep in de laatste spurt. Wie de gelegenheid krijgt de film op de tv zien, kan er gerust voor thuisblijven. Het scenario is van debuterend regisseur Halinen, die adviezen kreeg van Petri Jokiranta, Kirtsen Base, Michael Baran, Leena Kemppi, Tove Idström, Jukka Asikainen en Esko Sohlberg. Het camerawerk is van Pentti Keskimaki en Kari Sohlberg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sökö Kaukoranta op televisie komt.

Reageer