Walter Beck

Regisseur, Scenarist

Walter Beck is regisseur en scenarist.
Er zijn 8 films gevonden.

Der Streit um des Esels Schatten

1990 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1990. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Fritz Decho, Jürgen Watzke, Jens-Uwe Bogadtke, Manfred Heine en Karin Gregorek.

Een der laatste sprookjesfilms uit de Feda-studio's onder regie Beck: een feestelijke bruidsstoet trekt over het marktplein, de mensen juichen. Plotseling rent een ezel door de menigte. Om en over het dier ontstaat een boel tumult en er moet zelfs een filosoof aan te pas komen om de ruziemakende burgers te verzoenen. Prettig kijkstuk voor de jongste filmliefhebbers.

Froschkönig

1987 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1987. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Jana Mattukat, Jens-Uwe Bogadtke, Peter Sodann, Franziska Glöss-Ebermann en Susanne Lüning.

Mattukat is de prinses, die koning Kikvors Bogadtke veroveren moet. Naar de gelijknamige vertelling. Loopt niet over van originaliteit en geïnspireerd spel, maar de kleine kijkers storen zich daar niet aan. Scenario van de regisseur en achter de camera stond Wolfgang Braumann.

Der Bärenhäuter

1986 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Duitsland 1986. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Jens-Uwe Bogadtke, Janina Hartwig, Manfred Heine, Leon Niemczyk en Fred Delmare.

Klassiek sprookje van de gebroeders Grimm over een jongen die de duivel beloofd heeft zich zeven jaar lang niet te wassen, in ruil voor een zak vol gouden munten. Die afspraak eist al snel zijn tol. Deze komedie wordt verpest door houterig spel. Het camerawerk is van Günter Heimann, en het scenario van de regisseur.

Biberspur

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm

DDDE 1984. Avonturenfilm van Walter Beck. Met o.a. Erik Schmidt, Jana Mattukat, Christiane Jentsch, Jörg Kleinau en Peter Sodann.

De twaalf-jarige Schmidt leert aan de hand van een bever die met een hagelschot is gedood, dat gelijk hebben nog niet hetzelfde is als gelijk krijgen, als hij de dader wil vatten. Avontuurlijke kinderfilm over de thema's levende natuur en volwassen worden. Gudrun Deubener bewerkte het gelijknamige kinderboek van Bernd Wolff tot scenario. De fotografie werd verzorgd door Wolfgang Braumann. Vanaf 9 jaar.

Dornröschen

1971 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1971. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Juliana Korén, Vera Oelschlegel, Helmut Schreiber, Angela Brunner en Brigitte Krause.

Het koninkrijk wordt verblijd met de geboorte van een prinses. In het hele land is het feest en de dertien feeën worden uitgenodigd om dit feit te vieren. Maar helaas, er zijn slechts twaalf gouden borden en er is geen tijd om er een bij te laten maken. Dus beslist de koning dat de Fee van het Vlees maar weg moet blijven. Daar is deze echter niet van gediend en ze vervloekt het kind. Het wereldberoemde sprookje van de Gebroeders Grimm kreeg hier een komische bewerking, die echter niet steeds even geslaagd is. Er wordt veel te nadrukkelijk geacteerd en het scenario (van Margot Beichler, Gudrun Deubner en Walter Beck) werd te zeer gesimplificeerd. Slechts de allerkleinsten zullen hier plezier aan beleven, ook al zullen ze Disney's The Sleeping Beauty verkiezen. Fotografie van Lothar Gerber.

König Drosselbart

1965 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1965. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Karin Ugowski, Manfred Krug, Martin Flöchinger, Evamarie Heyse en Gert Fröbe.

Een sprookjesfilm over een mooie, verwaande, luie en vervelende prinses, die graag wil trouwen met de grappige gebaarde koning van haar dromen. Haar toornige vader meent dat hoogmoed voor de val komt en vindt dat ze eerst maar eens haar nare eigenschappen moet kwijtraken en ervaring moet opdoen; hij stelt haar onder toezicht van een rondtrekkende muzikant. De film loopt goed af zoals dat in een sprookje behoort. De grappige rol van steracteur Fröbe als kapitein Lobos is vermeldenswaard.

Als Martin vierzehn war

1964 | Familiefilm, Historische film

DDDE 1964. Familiefilm van Walter Beck. Met o.a. Ulrich Balko, Elfie Mann en Erik Veldre.

In de roerige jaren 1920-1930 in Duitsland, tegen de achtergrond van een staatsgreep en een staking komt een eind aan de jeugd van Martin en Katrin. Een film bedoeld voor de jeugd.

Drei Kapitel Glück

1961 | Romantiek

DDDE 1961. Romantiek van Walter Beck. Met o.a. Manfred Borges en Gisela Büttner.

Een zeer afgezaagd verhaal over een student van het platteland die verliefd wordt op een meisje in de stad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walter Beck op televisie komt.

Reageer