Emma Gramatica is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Le retour de Don Camillo

1953 | Komedie

Frankrijk/Italië 1953. Komedie van Julien Duvivier. Met o.a. Fernandel, Gino Cervi, Leda Gloria, Paolo Stoppa en Charles Vissière.

Tweede aflevering van een reeks Don Camillo films met de beroemde Franse komiek Fernandel in de hoofdrol van excentrieke pastoor. Dit vervolg op Don Camillo (1952) is beter dan het origineel. Het verhaal is geloofwaardiger, de dialogen zijn flitsender en de hoofdrolspelers zijn aantoonbaar beter op elkaar ingespeeld. Don Camillo heeft zijn geliefde dorp verlaten in ruil voor een nogal afgelegen post in de bergen. Hij wil het liefst zo snel mogelijk weer naar huis, en andersom willen zijn vroegere parochianen, met inbegrip van de burgemeester, hem graag weer terug. René Barjavel en regisseur Duvivier baseerden het scenario op de boeken van Giovanni Guareschi.

Miracolo a Milano

1951 | Drama, Komedie, Fantasy, Familiefilm, Experimenteel

Italië 1951. Drama van Vittorio De Sica. Met o.a. Francesco Golisano, Emma Gramatica, Brunella Bovo, Paolo Stoppa en Guglielmo Barnabo.

Tot[KA2]o (Golisano), een vondeling sticht buiten Milaan een barakken leefgemeenschap voor misdeelden op een stuk braak liggend land en weet met onwankelbaar vertrouwen daar harmonie te laten heersen. Het optimisme en de fantasie van het destijds veel geprezen en bekroonde sociale sprookje doen nu al te makkelijk en naïef aan, waardoor alleen de volkse humor heeft standgehouden. Het scenario is van Suso Cecchi d'Amico, Mario Chiari, Adolfo Franci, Cesare Zavattini en regisseur De Sica naar Zavattini's roman Totò il buono. Het camerawerk is van G.R. Aldo, die in werkelijkheid Aldo Graziati heet. Mono, RCA Sound System.

Mi vida por la tuya

1950 | Drama

Argentinië 1950. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Mecha Ortíz, Carlos Cores, Emma Gramatica en Guillermo Battaglia.

Een moeder droomt dat haar zoon komt te overlijden door de schuld van een actrice. Als haar zoon dan werkelijk een actrice leert kennen en verliefd op haar wordt, probeert zij op alle mogelijke manieren te verhinderen dat haar droom uitkomt. Gezochte lichteffecten en een verwrongen enscenering, karikaturen van zowel het surrealisme als het expressionisme, moeten het povere, kille en afstandelijke werk van Gavaldón verhullen.

Sorelle Materassi

1943 | Drama

Italië 1943. Drama van Ferdinando M. Poggioli. Met o.a. Emma Gramatica, Irma Gramatica en Clara Calamai.

Leven, liefde en milieu van de gezusters Materassi, meisjes uit een gegoede burgerlijke familie. Naar een roman van Aldo Palazzeschi. Prachtige opnamen van de villa van Santa Maria, het pakhuis, de rijke kostuums en het landschap verfraaien het verhaal.

La damigella di Bard

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Emma Gramatica, Luigi Cimara en Mirella Pardi.

Een oude vrijster van adel, die gedwongen werd van het huwelijk af te zien toen zij jong was, heeft grote belangstelling voor de rampspoed van een meisje, dat verliefd is op een jongeman. De vrouw helpt de jonge geliefden met het overwinnen van de hindernissen, die hun huwelijk en geluk in de weg staan. Gramatica zet een goede en sympathieke rol neer als de adellijke dame. Een ietwat sentimentele film.