Kenneth Riegel

Acteur

Kenneth Riegel is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Salome

1992 | Musical, Muziek

Verenigd Koninkrijk 1992. Musical van Christopher Higham. Met o.a. Maria Ewing, Kenneth Riegel, Michael Devlin, Robin Leggate en Gillian Knight.

Salome voert de dans van de zeven sluiers op in ruil voor het hoofd van Johannes de Doper op een schotel. Peter Hall's alom geprezen Royal Opera-produktie van Richard Strauss' beroemde eenakter-opera krijgt hier een hele mooie tv-registratie. Een must voor alle operaliefhebbers.

Boris Godunov

1989 | Muziek

Spanje/YU/Frankrijk 1989. Muziek van Andrzej Zulawski. Met o.a. Ruggero Raimondi, Kenneth Riegel, Paul Plischka, Nicha Raitzin en Pavel Slaby.

Mussorgsky gaat naar het Operatheater in Moskou voor de première van zijn opera Boris Godunov. Het doek gaat op en de voorstelling begint. Deze filmbewerking van de beroemde gelijknamige opera, zit vol met de dramatische en visuele uitspattingen, altijd uit op effect en uit de lucht gegrepen, die kenmerkend zijn voor de films van deze zeer overgewaardeerde cineast.

Boris Godounov

1989 | Muziek

Spanje/Tsjechië/Frankrijk 1989. Muziek van André Zulawski. Met o.a. Pavel Slaby, Kenneth Riegel en Ruggero Raimondi.

Verfilming van de opera van Mussorgsky over het leven van de 17de eeuwse Russische tsaar Boris Godunov. De muziek werd opgenomen met het Washington Symphony Orchestra en verscheidene opera-sterren.

Don Giovanni

1979 | Muziek

Italië/Frankrijk/Duitsland 1979. Muziek van Joseph Losey. Met o.a. Ruggero Raimondo, José van Dam, Kiri Te Kanawa, Edda Moser en Teresa Berganza.

Ambitieuze verfilming van de opera van Mozart kreeg van Losey een interessante, maar door kenners aangevochten, dramatische interpretatie en blijft toch een verbasterde onderneming. De solisten doen hun uitvoering op de geluidsband in `playback` onder leiding van dirigent Lorin Maazel. Doch het egale geluidsniveau botst met hun afstand tot de camera en de meesten hebben een ontoereikend acteervermogen en noch de leeftijd, noch het voorkomen voor hun rollen (met Raimondi in titelrol als positieve uitzondering). Om lange aria's niet te statisch te maken, leggen ze ondertussen eindeloze en doelloze wandelingen af door schitterende Venetiaanse locaties. De muzikale topbezetting is de voornaamste attractie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kenneth Riegel op televisie komt.

Reageer