Zoltán Latinovits

Acteur

Zoltán Latinovits is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Csárdásfürstin

1972 | Muziek

Hongarije/Duitsland 1972. Muziek van Miklós Szinetár. Met o.a. Anna Moffo, René Kollo, Dagmar Koller, Sándor Németh en László Mensáros.

Pas wanneer hij erachter is gekomen dat zijn eigen vrouw vroeger óók in een cabaret heeft gezongen, geeft de vorst Leopold Maria zijn zoon Edwin toestemming met de zangeres Sylva Varescu te trouwen. Met Moffo en Kollo zijn de hoofdrollen in deze tv-verfilming van Kálmáns operette uitstekend bezet. Ze worden prima gesecondeerd door Koller en Németh.

Szegénylegények

1966 | Drama, Historische film

Hongarije 1966. Drama van Miklós Jancsó. Met o.a. János Görbe, András Kozák, Tibor Molnár en Zoltán Latinovits.

Twee decennia eerder werd de Hongaarse Opstand tegen de Habsburgse overheersers neergeslagen, maar in 1865 heerst nog steeds onrust in het land. Ergens in een fort heeft de militaire politie honderden boeren opgesloten om opstandelingen te ontmaskeren. De koppige boeren weigeren te praten, zelfs als ze gefolterd worden. Toch wordt een van hen gedwongen om zijn vrienden te verraden. Mooi drama, opgebouwd uit korte, vinnige episodes met weinig dialoog, waarbij de fraaie zwart-wit beelden van de Hongaarse steppes de dreigende sfeer versterken.

Hideg napok

1966 | Drama, Oorlogsfilm

Hongarije 1966. Drama van András Kovács en Andras Kovacs. Met o.a. Zoltán Latinovits, Iván Darvas, Ádám Szirtes, Tibor Szilágyi en Margit Bara.

In 1944 zijn meer dan 3000 Hongaren door landgenoten vermoord. Dit in Hongarije lange tijd verdrongen feit vormt het uitgangspunt van deze film. Aan de hand van getuigenissen van vier betrokkenen krijgt de gebeurtenis, met alle emoties, gestalte. De film heeft heel wat stof doen opwaaien. Kovács wilde het fascisme in deze film als een menselijk fenomeen beschouwen. Hij is in zijn opzet goed geslaagd; het is een film met een meeslepende intensiteit geworden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zoltán Latinovits op televisie komt.

Reageer