Dule Hill

Acteur

Dule Hill is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The ditchdigger's daughters

1997 |

Verenigde Staten 1997. Johnny E. Jensen. Met o.a. Victoria Dillard, Dule Hill en Carl Lumbly.

Amerika, de jaren '40. Donald, een zwarte jongeman, geeft de brui aan de school en gaat werken als ongeschoold arbeider. Hij trouwt en krijgt vijf dochters en voor hen wil hij een betere toekomst. Hij besluit een lap grond te kopen in een 'blanke' wijk en er eigenhandig een huis te bouwen

The Ditchdiggers' Daughters

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Johnny E. Jensen. Met o.a. Carl Lumbly, Dule Hill, Victoria Dillard, Shelley Robertson en Adrienne Monique Coleman.

Hoe een zwarte man (Lumbly) die als jongen (Hill) niet leren wilde, de Amerikaanse droom waar maakte. Hij bouwt met eigen handen zijn huis te midden van de blanken. Moed en doorzettingsvermogen zijn het bewijs. Tenslotte wordt zijn volharding bekroond: vier dochters krijgen respectabele vrije beroepen: dokter, tandarts, advocaat en psychiater. Regisseur Jensen heeft een lange staat van dienst als cameraman wat aan de film te merken is. Speelt tussen 1940 en 1970.

The River Pirates

1989 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1989. Komedie van Tom G. Robertson en Tom G. Robertson. Met o.a. Ryan Francis, Douglas Emerson, Devin Ratray, Ben Wiley en Richard Farnsworth.

Dit is het nostalgische verhaal van een zomer in 1942 uit het leven van een aantal kinderen in een klein stadje in Mississippi. Een reeks zo op het oog doelloze avonturen leidt uiteindelijk tot het dwarsbomen door de jonge helden van een clowneske bende rovers die zich in het moeras verbergt. De film is gebaseerd op de luchthartige memoires van Willie Morris, [KL]Good Old Boy: A Delta Boyhood[KLE], maar de filmmakers benaderen het materiaal op een directe, weinig fantasierijke manier en de film ontbeert dan ook magie. De groteske karakterspeelster Anne Ramsey (THROW MOMMA FROM THE TRAIN) speelt hier een van haar laatste rollen. Naar een scenario van Paul Cooper. Camerawerk van Ilie Agopian. Ook bekend als GOOD OLD BOY.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dule Hill op televisie komt.

Reageer