José Elías Moreno is regisseur en acteur.
Er zijn 62 films gevonden.

Un Sábado más

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Sergio Vejar. Met o.a. Pedrito Fernández, Tatiana en José Elías Moreno.

Een motorfreak wil een wedstrijd winnen van de rijkste jongen van het dorp en terloops diens vriendinnetje inpikken. Zoals elke zichzelf respecterende Mexicaanse film vol met liedjes en ruzies. Heel slecht.

La Horripilante bestia humana

1971 | Horror

Mexico 1971. Horror van René Cardona. Met o.a. José Elías Moreno, Carlos López Moctezuma, Norma Lazareno en Armando Silvestre.

Om het leven van zijn stervende zoon te redden, transplanteert een wetenschapper bij hem het hart en het bloed van een gorilla. Een schilderachtige Mexicaanse versie van een destijds bij de Amerikaanse film veel voorkomende verhaaltrant. Ook bekend als HORROR Y SEXO, NIGHT OF THE BLOODY APES en GOMAR - THE HUMAN GORILLA.

La Guerrillera de Villa

1969 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1969. Avonturenfilm van Miguel Morayta. Met o.a. Carmen Sevilla, Vicente Parra, Julio Alemán en José Elías Moreno.

Een Spaanse zangeres stelt zich ter beschikking van de Mexicaanse Revolutie. Een onbeschrijflijk grotesk knoeiwerk.

Una noche bajo la tormenta

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van José Elías Moreno. Met o.a. José Elías Moreno, María Elena Marqués, Enrique Aguilar en Eleazar García.

Een echtpaar moet vele problemen oplossen als de vrouw, die op het punt staat te bevallen, van de ranch wordt overgebracht naar het naburige dorp. Uitstekende regie en acteerprestaties en goed camerawerk.

Un angel de la calle

1966 | Komedie

Mexico/Colombia 1966. Komedie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Sofia Alvarez, José Elías Moreno, Raquel Ercole en Víctor Mallarino.

Een rijke en een minder bedeelde familie krijgen met elkaar te maken in deze klucht.

Seis días para morir

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. David Reynoso, José Elías Moreno, Joaquín Cordero en Libertad Leblanc.

Drie meisjes, elk met een zeer schrijnend familieprobleem, worden gebeten door een hondsdolle hond. De medische autoriteiten proberen er achter te komen welke meisjes het zijn om hen in te enten. Het verhaal is melodramatisch in de ergste zin van het woord, met een moralistische en wrange boodschap.

Los tres mosqueteros de Dios

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Javier Solís, Joaquín Cordero, 'Resortes' en José Elías Moreno.

Drie jonge pastoors trachten te voorkomen dat hun tehuis voor armen, kinderen, zieken en alcoholisten niet wordt opgeheven. Daarvoor moeten ze veel moeilijkheden overwinnen.

El tesoro de Atahualpa

1966 | Avonturenfilm

Mexico/Peru 1966. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, José Elías Moreno, Fernando Almada en Nancy Vidalón.

Er wordt een reddingsexpeditie op touw gezet voor de overlevenden, waaronder een geleerde, van een vliegtuigongeluk in het Amazonegebied. Belachelijk slecht en vol cliché's. De film was een groot kassucces.

Alma Grande en el desierto

1966 | Avonturenfilm

Mexico 1966. Avonturenfilm van Rogelio A. Gozález. Met o.a. Manuel López Ochoa, José Elías Moreno, Jorge Russek en Renata Seydel.

Het vervolg op ALMA GRANDE uit 1965 van Chano Urueta. Gebaseerd op de strip van Angel J. Mora over de belevenissen van een Yaqui- indiaan.

La Valentina

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Rogelia A. González. Met o.a. María Félix, 'Piporro', José Elías Moreno en José 'El Bronco' Venegas.

Een jonge weduwe wordt omzwermd door diverse aanbidders die haar onvermoeibaar het hof maken. Een van hen ontvoert haar. Een komedie waarvan het verhaal een variant is op De getemde feeks. Félix blijkt weinig komisch talent te hebben.

Juventud sin ley

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Marga López, Arturo de Córdova, Kitty de Hoyos en José Elías Moreno.

Het tragische verhaal van twee jongeren, leiders van twee rivaliserende bendes. Een afschuwelijke, hypocriete film.

Yo, el valiente

1964 | Drama

Mexico 1964. Drama van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Julio Alemán, Begoña Palacios, Emilio Fernández en José Elías Moreno.

Een jongen keert terug naar zijn dorp, vergezeld van een man genaamd Cuervo, met wie hij bevriend is geraakt. Hij heeft zijn leven gered met als doel de dood van zijn moeder te wreken. Daarvoor moet hij zijn jongere broer en andere verwanten het hoofd bieden. Spanning, ruwheid, goede dialogen en uitstekende acteurs.

Los murciélagos

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Juan J. Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Delia Fuentes, Guillermo Murray en José Elías Moreno.

Twee vrienden raken in de clinch met een bende die zich 'De Vampiers' noemt. De bende richt vernielingen aan en terroriseert de bevolking. De vijfde en laatste film rond Leonardo Moncada, een personage afkomstig uit het Cubaanse hoorspel Sublime sacrificio. Goed gemaakt.

La loba

1964 | Horror

Mexico 1964. Horror van Rafael Baledón. Met o.a. Kitty de Hoyos, Joaquín Cordero, José Elías Moreno en Columbia Domínguez.

Een dorp wordt geterroriseerd door een vrouwelijke weerwolf. Een geleerde gaat naar het dorp om het monster te bestrijden, maar hij raakt gewond. Het verhaal speelt zich af in de traditionele plattelandssfeer, onbestemd en somber. Wat opvalt is de slechte make-up van de lachwekkende monsters.

Aventura al centro de la tierra

1964 | Fantasy

Mexico 1964. Fantasy van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Kitty de Hoyos, Javier Solís, Columba Domínguez en José Elías Moreno.

Een groep mannen en twee vrouwen proberen het midden van de aarde te bereiken via een door monsters bewoonde grot. Ondanks de titel heeft het verhaal weinig te maken met het boek Reis naar het middelpunt van de aarde van Jules Verne. Belachelijk en bovendien slecht gemaakt.

Nido de águilas

1963 | Drama

Mexico 1963. Drama van Vicente Oraná. Met o.a. Fernando Almada, José Elías Moreno, Jaime Fernández en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie wordt een boerderij door struikrovers aangevallen, waarbij de eigenaars gedood worden. Hun vier kinderen vluchten het hoogland in en zien zich genoodzaakt een roversbestaan te leiden. Dit op alle gebieden povere melodrama tracht aan de situering het air van een superproduktie te ontlenen, wat het resultaat nog slechter maakt.

Los Vampiros del Oeste

1963 | Horror, Western

Mexico 1963. Horror van Juan Ortega. Met o.a. Joaquín Cordero, Alma Fuentes, William Murray en José Elías Moreno.

Een regeringsagent komt in een dorp in het westen van Mexico aan om de geheimzinnige misdaden te onderzoeken die daar plaatsvinden. Een curieuze horrorwestern, geregisseerd en gespeeld door onbekenden.

Las hijas de Elena

1963 | Komedie

Colombia/Mexico 1963. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. José Elías Moreno, Lorena Velázquez, María Duval en Baby Bell.

Om hun moeder niet alleen achter te laten, besluiten haar drie dochters niet te trouwen voordat ze een verloofde voor haar gevonden hebben. Een zeer middelmatige komedie.

El ciclón de Jalisco

1963 | Komedie

Mexico 1963. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Julio Aldama, Lucha Moreno, José Elías Moreno en Daniel 'Chino' Herrera.

Ramón verlaat zijn dorp en zijn verloofde om het in de hoofdstad te gaan maken als worstelaar. Hij belooft met haar te truowen als hij als overwinnaar terugkeert, maar hij ontmoet een vedette. Routinematig.

Alazán y enamorado

1963 | Komedie

Mexico/Kameroen 1963. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Antonio Aguilar, Ana Bertha Lepe, José Elías Moreno en Mantequilla.

Een veeboer voelt zoveel liefde voor zijn paarden dat hij slechts voor hen leeft, totdat hij een jongedame ontmoet die ook met paarden te maken heeft. Hij besluit haar te temmen, ook al is ze een beetje bokkig. Dieren spelen een even belangrijke rol in deze leuke komedie als mensen.

María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Tijdens de Mexicaanse Revolutie lijft een jonge vrouw zich in bij de gelederen van Villa, waarin zij meestrijdt en de liefde leert kennen. Voor het eerst werden er kleur en bekende acteurs gebruikt in een Mexicaanse episodenfilm. De episoden heten: María Pistolas, Peligrosa avontura en La Revolución. De vervolgfilm heet EL CORRIDO DE MARIA PISTOLAS.

La risa de la ciudad

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Alma Delia Fuentes en Resortes.

Het leven en de verwikkelingen van een groep rondreizende komieken. Hoewel nogal sentimenteel is de film goed gespeeld, vooral in de uitbeelding van het gewone leven.

El corrido de María Pistolas

1962 | Avonturenfilm

Mexico 1962. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Fernando Soler, José Elías Moreno, Julio Aldama en Dacia González.

Als Mará Pistolas getrouwd is, moet ze weer de wapens opnemen om haar vrienden te redden uit de hinderlagen van een ex- generaal. Bestaat net als MARIA PISTOLAS uit drie episoden, geheten Matrimonio y morteja, Celos y recelos en Despues de la batalla.

Contra viento y marea

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Luis Aguilar, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Ernesto Albán.

Een analfabete arbeider doet alsof hij dood is om zijn verwaande kinderen een lesje te leren. Dit melodrama, waarin het vaderlijk gezag en de kleinburgerlijkheid tot het uiterste gaan, is een eerbetoon aan de Ecuadoriaanse komiek Albán.

Simitrio

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. José Elías Moreno, Javier Tejeda, Carlos López Moctezuma en María Teresa Rivas.

Een onderwijzer op leeftijd is belast met de opleiding van een groep onbemiddelde jongens. Werd op het festival van San Sebastián bekroond als beste spaanstalige film ondanks dat het een middelmatig produkt is dat slechts enkele goed geregisseerde scènes bevat.

El Centauro del Norte

1960 | Avonturenfilm, Musical

Mexico 1960. Avonturenfilm van Ramón Pereda. Met o.a. María Antonieta Pons, José Elías Moreno, Eduardo Noriega en Armando 'El Chicote' Soto la Marina.

De jonge Adelita is gevangen genomen tijdens het spioneren bij generaal Villa, maar de kapitein die met haar bewaking belast is, wordt verliefd op haar. Volkomen belachelijk.

Caperucita y Pulgarcito contra los monstruos

1960 | Animatie, Familiefilm, Komedie, Fantasy

Mexico 1960. Animatie van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Gracia, Cesáreo Quezadas, José Elías Moreno en Manuel 'Loco' Valdés.

Capurecita en Pulgaricito moeten het, geholpen door een aardige menseneter, opnemen tegen een heks en een reeks monsters. Een doorsnee komedie, magere produktie en dito scenario (men nam zijn toevlucht tot het vermengen van allerlei genres).

Variedades de medianoche

1959 | Komedie, Musical

Mexico 1959. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Germán 'Tin Tan' Valdés, Mapita Cortés, José Elías Moreno en Pedro de Aguillón.

Een jongeman slaagt er in een baantje bij de televisie te krijgen, maar een zekere 'Vengador' maakt hem het leven onmogelijk omdat hij keer op keer probeert alle kanalen door elkaar te gooien. Een slechte komedie.

Santa Claus

1959 | Familiefilm, Fantasy

Mexico 1959. Familiefilm van René Cardona. Met o.a. José Elías Moreno, Cesáreo Quezadas, José Luis 'Trotsky' Aguirre en Armando Arriola.

Het bekende verhaal van de Kerstman en de moeilijke strijd die hij moet voeren tegen de krachten van het kwaad om zijn missie uit te voeren: geschenken aan de kinderen brengen. Een armetierige smartlap, gemaakt met gebrek aan middelen en kennis van regie.

Remolino

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Furió, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Een meisje zaait tweedracht onder alle leden van een familie op een ranch. Deze film borrelt over van vrouwenhaat, de kleuren zijn bovendien uitermate lelijk.

Pistolas invencibles

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Armando Silvestre, Roberto G. Rivera en José Elías Moreno.

De rivaliteit tussen een bende outlaws en twee pistoleros die strijden voor rechtvaardigheid. Doet denken aan de beroemde film THE OUTLAW van Howard Hughes. Een slecht geregisseerde film vol gemeenplaatsen.

Mundo salvaje de Barú

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is jaren geleden in het oerwoud verdwaald en moet nu allerlei rampspoed het hoofd bieden. De opvolger van BARU, EL HOMBRE DE LA SELVA; op zijn minst een even pijnlijke vergissing als zijn voorganger.

Estampida

1958 | Western

Mexico 1958. Western van Raúl de Anda. Met o.a. Luis Aguilar, Christiane Martel, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Ten tijde van de Mexicaanse Revolutie worden twee cowboys gedwongen om hun koeien onder de prijs te verkopen aan een kolonel van generaal Huerta. Later komt de kolonel er achter dat het gestolen vee betrof, waarop hij vervolgd wordt. Veel actie met voor elk wat wils, er komen zelfs indianen in voor.

Barú, el hombre de la selva

1958 | Avonturenfilm

Mexico 1958. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Wilson Viana, José Elías Moreno en Quintín Bulnes.

Een jongeman is ooit verdwaald geraakt in het oerwoud en krijgt het nu aan de stok met een stel schipbreukelingen die op zijn terrein komen. Een kinderachtig verhaal en slechte rollen, maar mooie beelden.

Angel del infierno

1958 | Western

Mexico 1958. Western van René Cardona. Met o.a. Evangelina Elizondo, Julio Aldama, José Elías Moreno en Rodolfo Landa.

Een meisje komt in een dorp haar erfenis in bezit nemen, die blijkt te bestaan uit een vervallen dorpskroeg, El Infierno. Een slechte western naar een script van Andrew Solt, die al eerder zijn bijdrage had geleverd aan films als LITTLE WOMAN, JOAN OF ARC en IN A LONELY PLACE. Met toch nog een aantal interessante scènes en situaties.

Pulgarcito

1957 | Familiefilm, Fantasy

Mexico 1957. Familiefilm van René Cardona. Met o.a. María Elena Marqués, José Elías Moreno, Nora Veryán en Manuel Dondé.

Het beroemde verhaal van Klein Duimpje (Perraul), klungelig op het witte doek gebracht, met een overvloed aan mislukte trucages.

El Zarco

1957 | Avonturenfilm

Mexico 1957. Avonturenfilm van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rosita Quintana, Armando Silvestre en José Elías Moreno.

Een bandiet, bijgenaamd 'El Zarco', zaait verwarring in een streek maar wordt verliefd op een rijke grootgrondbezitster, waarmee hij op de vlucht gaat, achtervolgd door haar erfgenaam. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio M. Altamirano, een klassieke Mexicaanse roman uit de 19e eeuw. De film brengt het niet verder dan tot een melodramatische avonturenfilm, met de allure van een mislukte superproduktie.

El Boxeador

1957 | Drama, Sportfilm

Mexico 1957. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een zeer ervaren bokser moet zijn titel verdedigen zonder te weten dat zijn tegenstander zijn eigen zoon is. Vlotte en vakkundig gemaakte film, die het debuut van de regisseur betekende.

Una Cita de amor

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Emilio Fernández. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Jaime Fernández en José Elías Moreno.

De dochter van een grootgrondbezitter wordt verliefd op een boer, maar stuit op een verbod van haar vader. Een van de beste films van Indio Fernández, destijds gezien als een van zijn mindere werken.

Rapto al sol

1956 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1956. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Evangelina Elizondo, Dagoberto Rodríguez, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een schatrijke, grillige vrouw komt voor zaken naar Midden- Amerika, waar zij kennis maakt met de grootste handelaar in koffie, op wie zij na aanvankelijke ruzies verliefd wordt. Niet meer dan een toeristisch melodrama (deze keer is Nicaragua aan de beurt)

Melodías de amor

1956 | Romantiek

Spanje/Mexico 1956. Romantiek van Alejandro Galindo. Met o.a. José Suárez, Rosita Quintana en José Elías Moreno.

Een verliefd stel komt tot de ontdekking dat hun respectievelijke ouders reeds vele generaties vijanden van elkaar zijn. Een onbelangrijk melodrama zonder verrassingen.

La Máscara de carne

1956 | Drama, Misdaad

Mexico 1956. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. Agustín de Anda, María Rivas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

Kort na haar huwelijk krijgt een vrouw een ongeluk waardoor zij blind wordt. Dit politiemelodrama met thriller-trekjes was het Mexicaanse debuut van de Spaanse actrice María Rivas. De film is onder de maat.

Hora y media de balazos

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Alejandro Galindo. Met o.a. Resortes, Lucy González, José Elías Moreno en Arturo 'Bigotón' Castro.

Door een misverstand wordt een herder voor een moordenaar gehouden, die door de inwoners van een dorp gehuurd is om hen van hun onderdrukker te verlossen. Ondanks de bescheiden opzet en middelen werd deze sympathieke komedie zeer populair.

El Fin de un imperio

1956 | Avonturenfilm, Historische film

Mexico 1956. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, José Elías Moreno en Tito Novaro.

De val van het rijk van Maximiliaan door de Mexicaanse Revolutie. Veel te patriottisch en daardoor lijdend aan een enorm gebrek aan objectiviteit.

Tres melodías de amor

1955 | Drama

Spanje/Mexico 1955. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Rosita Quintana, Mimí Canales, José Suárez en José Elías Moreno.

Een zangeres wordt verliefd op een jongen maar kan niet met hem trouwen omdat hij verloofd is met de dochter van de Gouverneur. Een redelijk goed verhaal, goede acteurs, serieuze regie; toch een saaie, eentonige en belachelijke film. Vreemd, niet?

La Bestia magnífica

1955 | Drama, Sportfilm

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Cruz Alvarado, Wolf Rubinski, José Elías Moreno en Miroslava.

De vijandschap tussen twee professionals in het vrij-worstelen. De eeuwige Mexicaanse passie voor vrij-worstelwedstrijden wordt hier getoond met een zeker visuele, maar cinematografisch weinig geslaagde ruwheid.

Fugitivos

1955 | Western

Mexico 1955. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, Evangelina Elizondo, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Drie voortvluchtigen verschansen zich in een verlaten dorp. Al spoedig beginnen zij gevangenissen te overvallen om met de bevrijde gevangenen de plaats te bevolken. Technisch goede film, met een goede setting.

Cuatro contra el imperio

1955 | Avonturenfilm

Mexico 1955. Avonturenfilm van Jaime Salvador. Met o.a. Antonio Aguilar, Fernando Casanova, Rosario Granados en José Elías Moreno.

Mexicaanse versie van De drie musketiers naar de klassieke roman van Dumas, uitzonderlijk slecht gefilmd.

Vaya tipos

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Twee zoons willen het met alle geweld voor elkaar krijgen dat hun vader trouwt, omdat hij hen alleen maar in de problemen brengt. Een aanstekelijke avonturenkomedie, vol aktie. Het tweede deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en TRES TRIBINES.

Tres bribines

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Na veel omzwervingen en verwikkelingen krijgen twee zoons hun vader eindelijk zo ver dat hij gaat trouwen, zodat ook voor hen de weg naar het altaar eindelijk geëffend is. Uitnemende rollen onder een uitstekende regie. Het laatste deel uit een trilogie met LOS AVENTUREROS en VAYA TIPOS.

Los Aventureros

1954 | Komedie, Avonturenfilm

Mexico 1954. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Dagoberto Rodríguez en Guillermina Téllez Girón.

Een vader en twee zoons smeden een plan om de moordenaars van een vriend te ontmaskeren. Eerste film uit een trilogie die gecompleteerd zou worden door VAYA TIPOS en TRES TRIBINES. Zeer verzorgde film.

La Gaviota

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Raúl de Anda. Met o.a. María Antonieta Pons, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en José Elías Moreno.

Een jong weesmeisje is verloofd met een zeeman, maar wordt verliefd op een zojuist in het dorp aangekomen schilder, zonder te weten dat hij getrouwd is. Uitzonderlijk slechte kleuren voor een overigens correcte film.

Nuevo amanecer

1953 | Drama, Mysterie

Mexico 1953. Drama van Rogelio A. González. Met o.a. Luis Aguilar, Gloria Marín, René Cardona en José Elías Moreno.

De wraak van een misdadiger die de voltrekking van de doodstraf afwacht. Als alle Mexicaanse melodrama's staat ook deze film bol van de muziek, samen met de verplichte revue. En weinig suspense.

El Sindicato del crimen

1953 | Misdaad

Cuba/Mexico 1953. Misdaad van Juan Orol. Met o.a. Rosa Carmina, Juan Orol, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een vrouw is verliefd op een gangster, en raakt daardoor verwikkeld in een duistere zaak, waardoor zij in de gevangenis belandt. Deze film wilde dermate melodramatisch zijn, dat hij ongewild humoristisch werd, en zo werd het toch nog leuk.

El Rapto

1953 | Komedie

Mexico 1953. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Jorge Negrete, María Félix, Andrés Soler en José Elías Moreno.

Een man wordt dood gewaand, waardoor zijn eigendommen in handen komen van de door het hele dorp begeerde vrouw. De laatste film van Jorge Negrete voor diens dood, kort daarna. Interessant maar niets bijzonders.

Nunca es tarde para amar

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Tito Davison. Met o.a. Libertad Lamarque, Roberto Cañedo, José Elías Moreno en Martha Valdés.

Een koorzangeres gaat in op het verzoek om in een ziekenhuis, waar haar ex-minnaar arts is, te zingen voor een paar gewonde kinderen. Ook hier wordt weer duidelijk dat de toenmalige Mexicaanse cinema er niet in slaagde zich te ontworstelen aan de eeuwige revue, opgesmukt met druilerige verhaaltjes over kinderen.

Dos tipos de cuidado

1952 | Komedie

Mexico 1952. Komedie van Ismael Rodríguez. Met o.a. Jorge Negrete, Pedro Infante, José Elías Moreno en Carmen González.

Een 'ranchero' is verliefd op een meisje, maar zij trouwt met een ander omdat hij een rokkenjager is. Vulgaire macho-film.

La Hija del ministro

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Méndez. Met o.a. Luis Aguilar, Rosa Arenas, Víctor Parra en José Elías Moreno.

De dochter van een minister botst tegen een van diens bedienden en wordt op slag verliefd. De minister promoveert hem. Een mislukte komedie, ondanks de vakkundige regisseur.

Pecado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Luis César Amadori. Met o.a. Zully Moreno, Roberto Cañedo, Eva Martino en José Elías Moreno.

Een meisje uit goede kringen trouwt met de eigenaar van een revue, die zich met duistere zaken bezighoudt. Ze raakt uiteindelijk in de diepste ellende, samen met haar kind. Hoewel Amadori een uitstekend regisseur was, is deze film met weinig enthousiasme gemaakt, ondanks het goede gevoel voor elliptisch taalgebruik en voor de beelden.

El Siete machos

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Cantinflas, Alma Rosa Aguirre, Miguel Angel Ferriz en José Elías Moreno.

Nogmaals de duizend en één verwikkelingen waarin de komiek 'Cantinflas' verzeild raakt. Deze film sloeg alle kassuccessen. Een buitengewoon sympathieke en onderhoudende film.

Te besaré en la boca

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Angel Garasa, José María Linares en José Elías Moreno.

Een man wordt verliefd op een presentatrice van de televisie en laat geen middel onbenut om haar te ontmoeten. Deze zouteloze komedie was de laatste die Ledesma in Mexico maakte.

Felipe fue desgaciado

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van René Cardona. Met o.a. Antonio Badú, Meche Barba en José Elías Moreno.

De film beschrijft de moeilijkheden van een jongeman, die niet gehoorzaam is aan zijn ouders. Deze amusante komedie heeft een zeer goede kritiek gehad. Het goede spel van de komiek 'Mantequilla' is zeker het vermelden waard.