Cesco Baseggio

Acteur

Cesco Baseggio is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

L' Intrusa

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Amedeo Nazzari, Lea Padovani, Andrea Checchi, Rina Morelli en Cesco Baseggio.

Een zwangere onderwijzeres wordt door haar verloofde afgetuigd en krijgt een miskraam. Na haar zelfmoordpoging vraagt de behandelende arts haar ten huwelijk, hoewel ze geen kinderen meer kan krijgen. Na jaren moet de arts de bevalling doen van de echtgenote van de ex-verloofde, waardoor de heldin in een nieuwe crisis raakt. Dit sentimentele melodrama van specialisten in het genre klopt de emoties zo hoog op dat het komisch gaat werken, hoewel het publiek in de jaren vijftig er zeer door geroerd raakte.

Cuori senza frontiere

1950 | Drama, Komedie

Italië 1950. Drama van Luigi Zampa. Met o.a. Gina Lollobrigida, Raf Vallone, Ernesto Almirante, Fabio Beri en Erno Crisa.

Sinds WOII loopt de Italiaans-Joegoslavische grens midden door een dorpje, waardoor gelieven opeens verschillende nationaliteiten hebben. Innemende sociale komedie uit de nadagen van het neo-realisme toont een ongewoon ingetogen rol van Lollobrigida als deugdzame boerendochter.

Canal Grande

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Andrea Di Robilant. Met o.a. Maria Denis, Camillo Pilotto, Alanova, Cesco Baseggio en Fedele Gentile.

Speelt eind achttiende eeuw. De gondeliers van Venetië voelen zich bedreigd door de komst van een nieuwe stoombootdienst. De leider van de protesterende gondeliers, tevens kampioen van de Grand Canal bootrace, verschilt met zijn zoon van mening over deze modernisering. De zoon is de minnaar van een rijke, buitenlandse vrouw en verlaat zijn familie. Hij werkt als stuurman van een stoomboot om in zijn onderhoud te voorzien, en zijn vader voelt zich verraden. Wanneer deze gewond raakt bij een ongeluk, neemt de zoon de plaats van zijn vader in bij de jaarlijkse bootrace. De jongeman wint de race en trouwt met een meisje uit de buurt, zodat de relatie met zijn vader zich weer herstelt. Een eenvoudige vertelling over het conflict tussen vooruitgang en traditie. De bootrace is gedeeltelijk in kleur opgenomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Cesco Baseggio op televisie komt.

Reageer