Krzysztof Wojciechowski

Regisseur

Krzysztof Wojciechowski is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Prawo jest Prawem

1983 | Komedie

Polen 1983. Komedie van Krzysztof Wojciechowski. Met o.a. Edward Narkiewicz, Tadeusz Hofmokol en Bohusława Bulska.

Het eeuwige conflict tussen de ethiek van de wet en de geheel eigen ethiek van misdadigers wordt op paradoxale wijze geïllustreerd door het verhaal van de vervalser die valse universiteitsdiploma's levert aan mensen die naar zijn idee eerlijke en hardwerkende personen zullen blijken. Deze film, met zijn losse structuur en zijn amateurspelers uit de buitenwijken van Warschau lijkt opmerkelijk authentiek dank zij de methode die de jonge regisseur Wojciechowski hanteert: een combinatie van improvisatie en een documentaire stijl.

Szar[KA9]za (czycli przypomnienie kanonu)

1981 | Documentaire

Polen 1981. Documentaire van Krzysztof Wojciechowski. Met o.a. Gabriel Nehrebecki, Olgierd Łukaszewicz, Andrzej Siedlecki en Jan Moes.

Een nauwelijks interessante documentaire over een regiment Ulanen (cavaleristen) dat in 1939 tegen de Duitsers vocht. Deels met gebruikmaking van archiefbeelden, deels met verfilmde gesprekken met overlevenden aan de vooravond van de oprichting van een monument ter nagedachtenis van de gevallen kameraden.

Kochajmy sie

1974 | Drama

Polen 1974. Drama van Krzysztof Wojciechowski. Met o.a. Antoni Jakubowski, Stanisław Zimoch, Andrzej Ratusi[KA1]nski en Franciszek Trzeciak.

Zijn afkomst uit de documentaire-film weerspiegelt zich in Wojciechowski's debuut, dat zich ook als zodanig laat aanzien. Het uitgangspunt is het langdurige conflict tussen dorpsbewoners en de manager van een staatsboerderij over een stuk weidegrond dat de dorpsbewoners als hun eigendom beschouwen. Men is getuige van de amusante gesprekken tussen de bewoners en de tradities van het platteland. De film betekent ruim een uur kijkplezier.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Krzysztof Wojciechowski op televisie komt.

Reageer