Patrick Schonewille

Editor

Patrick Schonewille is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Last Fight

2017 | Documentaire

Nederland 2017. Documentaire van Victor Vroegindeweij.

Nederlandse documentaire over Marloes Coenen, een van de beste MMA-vechters ter wereld. We volgen haar in de drie maanden voorafgaand aan het laatste titelgevecht. Een intiem portret van een topsporter die nog één keer kampioen wil worden.

Vind die domme trut en gooi haar in de rivier

2017 | Drama

Nederland 2017. Drama van Ben Brand. Met o.a. Nino Brave, Wim Opbrouck, Senna Fokke en Koen Kreulen.

De vijftienjarige Remco en zijn dertienjarige zusje Lizzy dragen hun steentje bij in het gezin: ze verzorgen de puppy's die hun vader in het buitenland van schimmige handelaren koopt en via internet verkoopt, ze geven ze inentingen en vervalsen geroutineerd hondenpaspoorten. De zieke dieren gooien ze in de rivier. Op een dag filmt Remco zijn zus als ze puppy's in het water gooit, en zet het filmpje op YouTube. Sterke, aangrijpende telefilm over de hypocriete mores op social media. Prima spel, vooral Den Brave is geweldig als puber uit een sociaal zeer zwak gezin die zich dapper staande probeert te houden.

How to Describe a Cloud

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van David Verbeek. Met o.a. Huang Lu, Lu Yi-Ching en Wu Pong-Fong.

Knap opgebouwde, associatieve, magisch-realistische trip over verbeeldingskracht van David Verbeek (R U There). Over vj Liling (Huang Lu), die heen en weer pendelt tussen haar werk in Taipei en haar zieke, blinde moeder (Lu Yi-Ching) in haar geboortedorp. How to Describe a Cloud gaat over dolende zielen met onthechte levens. 'De grootste afstand in het universum is die tussen de geesten van twee mensen,' weet bioloog Chen (Wu Pong-Fong), Lilings enige vriend in de miljoenenstad. Maar voor het eerst biedt Verbeek zijn personages hoop op het overbruggen van die afstand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Schonewille op televisie komt.

Reageer