John Banner: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Togetherness

1970 | Komedie

Verenigde Staten 1970. Komedie van Arthur Marks. Met o.a. George Hamilton, Peter Lawford, John Banner, Olga Schoberová en Jesse White.

De Amerikaanse playboy Hamilton maakt de communistische atlete Berova het hof in een verjaarde komedie die in Griekenland werd gefilmd.

The Wicked Dreams of Paula Schultz

1968 | Drama

Verenigde Staten 1968. Drama van George Marshall. Met o.a. Elke Sommer, Bob Crane, Werner Klemperer, Joey Forman en John Banner.

Een belachelijk geval over een knappe deelneemster aan de Olympische Spelen uit Oost-Duitsland die met een polsstokhoogsprong over de Berlijnse Muur naar de vrijheid springt. De ongeëngageerde spelers kwamen grotendeels uit: HOGAN'S HEROES.

36 Hours

1965 | Oorlogsfilm, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1965. Oorlogsfilm van George Seaton. Met o.a. James Garner, Eva Marie Saint, Rod Taylor, Werner Peters en Celia Lovsky.

Kort voor de landing in Normandië, wordt majoor Pike (Garner) van de Amerikaanse inlichtingendienst naar Lissabon gezonden om uit te zoeken wat de Duitsers weten over de invasie. Hij wordt echter gevangen genomen door vijandige agenten die op een slimme manier de nodige inlichtingen van hem proberen los te krijgen. Hij wordt verdoofd en naar de kliniek van dokter Gerber (Taylor) in Duitsland gebracht. Als hij weer bijkomt, lijkt het alsof hij zich in een Amerikaans ziekenhuis in 1950 bevindt. Onwaarschijnlijke spionagethriller die echter zeer handig in elkaar steekt. Er wordt aanvaardbaar geacteerd, hoewel Taylor onmogelijk voor een Duitser kan doorgaan. Seaton baseerde zijn scenario op de roman Beware of the Dog van Roald Dahl en op een verhaal van Carl H. Hittleman en L.H. Vance. In 1989 opnieuw gemaakt als de tv-film Breaking Point.

Yellow Canary

1963 | Muziek, Romantiek

Verenigde Staten 1963. Muziek van Buzz Kulik. Met o.a. Pat Boone, Barbara Eden, Steve Forrest, Jack Klugman en Jesse White.

Als je nachten wakker hebt gelegen, hopend dat er ooit een film gemaakt zou worden waarin Boone een onaangepaste popzanger speelt - hier is die dan! Maar maak je geen zorgen: Boone wordt weer een brave jongen wanneer blijkt dat zijn zoontje is ontvoerd en dat hij hem moet gaan redden. En jij maar denken dat THE TWILIGHT ZONE alleen maar een tv-serie was.

Hitler

1962 | Oorlogsfilm, Biografie

Verenigde Staten 1962. Oorlogsfilm van Stuart Heisler. Met o.a. Richard Basehart, Cordula Trantow, Maria Emo, Martin Kosleck en John Banner.

Basehart geeft een cerebrale interpretatie van de carrière van de leider van het Derde Rijk.

Operation Eichmann

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van R.G. Springsteen. Met o.a. Werner Klemperer, Ruta Lee, Donald Buka, Barbara Turner en John Banner.

Een tamelijk intrigerend verslag over het na-oorlogse leven van de nazi-leider en zijn gevangenneming door de Israëli's.

20,000 Eyes

1961 | Misdaad

Verenigde Staten 1961. Misdaad van Jack Leewood. Met o.a. Gene Nelson, Merry Anders, John Banner en James Brown.

Slordig roofovervalverhaal verfilmd met minder dan een low-budget.

A Silent Place

1960 | Misdaad, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Arthur Hiller. Met o.a. Harpo Marx, Ernest Truex, Bert Freed, John Banner en Lew Gallo.

Het is vlak voor Kerst. Benson (Marx), een doofstomme zwerver, werd door een warenhuis ge[KA3]engageerd als levende pop. Tijdens een optreden is hij getuige van een moord. Inspecteur Silva (Freed) heeft het niet eenvoudig. Hoe ondervraag je een doofstomme die bovendien niet kan lezen of schrijven? Hij laat hem gaan, maar als buiten is merkt Benson de moordenaars op en slaat op de vlucht. Hij ontmoet Daniel (Truex), een oude nachtwaker, die hem helpt. Aangrijpend portret van twee marginalen die elkaar vinden, maar hun ontmoeting zou hen wel eens het leven kunnen kosten. Harpo geeft een prachtige dramatische rol ten beste en het van hem bekende typetje is nergens te bespeuren. Harpo's zoon Bill is even te zien als een voorbijganger die hij aanklampt. Arthur Dales schreef het niet bepaald originele scenario. Achter de camera stond George E. Diskant. Oorspronkelijk uitgezonden in The June Allyson Theatre.

The Blue Angel

1959 | Drama

Verenigde Staten 1959. Drama van Edward Dmytryk. Met o.a. Curd Jürgens, May Britt, Theodore Bikel, John Banner en Ludwig Stossel.

Afschuwelijke nieuwe versie van de klassieke film met Dietrich en Jannings, naar de roman Professor Unrath van Heinrich Mann, over een preutse professor die in de strikken van opgedirkte nachtclubzangeres terechtkomt.

The Beast of Budapest

1958 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1958. Drama van Harmon Jones. Met o.a. Gerald Milton, John Hoyt, Greta Thyssen, Michael Mills en John Banner.

Afgezaagde uitbeelding van een vader-zoonconflict over politiek, dat wordt opgelost wanneer de dood van de vader zijn zoon de ogen opent voor de waarheid omtrent het leven in communistisch Hongarije.

The Fallen Sparrow

1943 | Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1943. Film noir van Richard Wallace. Met o.a. John Garfield, Maureen O'Hara, Walter Slezak, Patricia Morison en Martha O'Driscoll.

Kit McKittrick heeft tegen de fascisten gevochten in de Spaanse burgeroorlog, werd gevangen genomen en daarna langdurig gemarteld. Hij kent het gezicht niet van zijn wreedste beul, maar weet wel dat die mank loopt. Een vriend helpt hem te ontsnappen, maar eenmaal in de VS wordt die vriend vermoord. Kit gaat op zoek naar de dader en ontdekt dat ook in Amerika nazi's rondlopen. Aardige film noir, met Garfield (The Postman Always Rings Twice) als koelbloedige held, O'Hara (The Quiet Man) als de verleidelijke vrouw en Slezak als bedenkelijke dokter. Oscarnominatie voor de score.

Seven Miles from Alcatraz

1942 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1942. Oorlogsfilm van Edward Dmytryk. Met o.a. James Craig, Bonita Granville, Frank Jenks, Cliff Edwards en George Cleveland.

Craig en Jenks ontsnappen uit Alcatraz en verstoppen zich in een nabijgelegen vuurtoren die door nazi-spionnen wordt gebruikt. De vraag is dan, kiezen ze voor de vrijheid van Amerika of die van henzelf? Een gemiddelde propaganda-film.