Richard Driscoll

Regisseur, Acteur

Richard Driscoll is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Respect

1996 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Terry Marcel. Met o.a. Nick Berry, Jayne Ashbourne, Mark Addy, Nicholas Ball en Nicholas Beveney.

Tijdens een bokswedstrijd wordt bokser Bobby Carr (Berry) zodanig toegetakeld dat zijn carri[KA2]ere in de ring voorbij is. Hij komt terecht in een zwart gat. Financi[KA3]eel aan de grond krijgt zijn zelfrespect een immense deuk. Hij wil niet dat zijn vrouw Rosie (Ashbourne) gaat werken, maar als laaggeschoolde liggen de jobs niet op hem te wachten. Hij belandt in de lichte criminaliteit, wat hem dan weer voor de rechter brengt. Deze veroordeelt hem tot een alternatieve straf: honderd uur dienstverlening in een tehuis voor moeilijke kinderen. Nogal voorspelbaar verhaal van een loser die uiteindelijk een nieuw doel in het leven krijgt. Berry zet een geloofwaardig personage neer, maar het verhaal verzinkt naar het einde toe in goedkope sentimentaliteit. Het scenario is van de hand van Richard La Plante. Achter de camera nam John Walker plaats.

The Comic

1985 | Thriller, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk 1985. Thriller van Richard Driscoll. Met o.a. Steve Munroe, Berdia Timimi, Bernard Plant, Vass Anderson en Eddie Blackstone.

De film begint met de plechtige mededeling dat het verhaal zich afspeelt in een hardvochtige alternatieve wereld (zoals '1984' van Orwell). De onuitgewerkte plot draait om een blijspelacteur die aan het moorden slaat om succes te krijgen. Alleen van belang voor vertwijfelde fans van low-budget surrealistisch-expressionistische films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Driscoll op televisie komt.

Reageer