Mari Tör[KA11]ocsik

Acteur

Mari Tör[KA11]ocsik is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Szerencsés Dániel

1983 | Drama, Historische film

Hongarije 1983. Drama van Pál Sándor. Met o.a. Péter Rudolf, Sándor Zsótér, Kati Szerb, Mari Tör[KA11]ocsik en Dezs[KA11]o Garas.

Evenals veel van hun landgenoten proberen twee jongemannen, Daniel (Rudolf) en voormalige soldaat Gyuri (Zsóter) Hongarije te ontvluchten na de mislukte opstand in 1956 door de trein naar Wenen te nemen. Aan de hand van beider lotgevallen wordt een beeld gegeven van de verscheidenheid van de beweegredenen van de vluchtelingen en de complexiteit van de toemalige politieke situatie. Sándors meest realistische film tot nu toe is boeiend en prachtig van vormgeving, maar niet altijd even duidelijk wanneer men niet over enige voorkennis van de gebeurtenissen beschikt. Eén van de films van de zogenaamde 'cinema van de onvoltooid verleden tijd'. Het scenario is van Zsuzsa Tóth naar de roman van András Mezei. Het camerawerk is van Elemér Ragályi.

Visszaes[KA11]ok

1982 | Drama

Hongarije 1982. Drama van Zsolt Kézdi Kovács. Met o.a. Lili Monori, Miklós B. Székely, Mari Tör[KA11]ocsik, József Horváth en József Tóth.

Een op ware feiten berustend verhaal over de hartstochtelijke liefde van twee kinderen van dezelfde moeder in een vijandige dorpsgemeenschap. De behoefte aan kinderen doet hen in een cyclus van vrijheid en gevangenis belanden. Hoewel het thema (incest) op zich gedurfd is, zijn de politieke consequenties van de recidive voor de filmautoriteiten het grootste probleem geweest. Een menselijke film - net buiten de grenzen van het melodrama gehouden - die mooi in beeld is gebracht en sterke rollen heeft van Monori en Tör[KA11]ocsik.

Szerelem, Elektra

1974 | Drama

Hongarije 1974. Drama van Miklós Jancsó. Met o.a. Mari Tör[KA11]ocsik, József Madaras, György Cserhalmi, Lajos Balázsovits en Mária Bajcsay.

László Gyurkó's visie op de Griekse sage, verwerkt in een toneelstuk, is het uitgangspunt. Het is een reeks van visuele indrukken geworden, waarin de techniek van de lange shots het meest extreem is toegepast: de hele film bestaat uit slechts tien opnamen. In de vorm van een happening werden voor dit schouwspel twee honderd dansers en professionele volkskunst-ensembles bijeengebracht. Jancsó heeft aan het stuk een revolutionaire wending gegeven.

Szerelem

1970 | Drama

Hongarije 1970. Drama van Károly Makk. Met o.a. Lili Darvas, Mari Tör[KA11]ocsik en Iván Darvas.

Een 'Kammerspiel', waarin een oude vrouw in een kamer worstelt met de dood, bijgestaan door haar schoondochter. De zoon/man zit in de gevangenis en op geraffineerde wijze weet de schoondochter dit verborgen te houden om de vrouw rustig aan haar einde te laten komen. Een psychologisch drama, spelend in de stalinistische jaren vijftig. Een ontroerende rol van Lili Darvas, een actrice die nog deel uitmaakte van het Max Reinhardt- gezelschap. Het scenario is van de in Nederland niet onbekende schrijver Tibor Déry.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mari Tör[KA11]ocsik op televisie komt.

Reageer