Riley Kathryn Ellis

Producer

Riley Kathryn Ellis is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Madeline: Lost in Paris

1999 | Animatie, Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Marija Miletic Dail.

Naar de oorspronkelijke verhalen van Ludwig Bemelman over de kleine wees Madeline, die met elf andere meisjes in een weeshuis in het hartje van Parijs woont onder de hoede van de oplettende Miss Clavel, die een gouden hart heeft. Madeline zou in Wenen een oom hebben, die Horst heet. Hij zou haar voogd zijn en bijgevolg haar omvangrijke erfenis mogen beheren. Natuurlijk is Horst een oplichter, die werkt voor de euvele Madame Lacroque, een voormalige revuedanseres. Madeline wordt eerst nog eventjes ontvoerd en vastgehouden in een enge, donkere kelder. Deze door Disney geadopteerde versie (hij is niet in de Disney studio geproduceerd) bevat leuk tekenwerk dat de dromerige, romantische sfeer (die nimmer bestaan heeft) van Parijs uit de jaren 1950 doeltreffend oproept. Het scenario is volgens Disney richtlijnen geschreven en is beslist geen hoogstandje, maar het geheel is leuk en onschuldig amusement voor de kleine kijkers die zich gemakkelijk identificeren met de jonge heldin. In de originele versie met de stemmen van Andrea Libman als Madeline, Stephanie Louise Vallance als Miss Clavel, Lauren Bacall als Madame Lacroque, Jason Alexander als Madeline's oom Henri Horst, en de vertelstem is van Christopher Plummer. De liedjes in die versie zijn niet om over naar huis te schrijven.

First Kid

1996 | Familiefilm, Komedie

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van David M. Evans. Met o.a. Sinbad, Robert Guillaume, Timothy Bushfield, Brock Pierce en James Naughton.

De meeste Disney-films buiten het animatiegenre zijn niet best, maar First kid is de moeite waard. Pierce speelt de veertienjarige presidentszoon Luke Davenport, die op z'n Amerikaans een 'royal pain in the ass' is. Zó lastig is Luke, dat de speciale agent belast met zijn bescherming blij is dat Sam Simms (Sinbad) het werk overneemt. Ruzie, vriendschap, gevaar, overwinning: er gebeurt wat u verwacht. Maar de goedmoedigheid van komiek Sinbad, enkele bijrollen en het mooie camerawerk van meester Anthony Richmond (Don't look now) doen onverwachte wonderen.

Powder

1995 | Fantasy, Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1995. Fantasy van Victor Salva. Met o.a. Mary Steenburgen, Sean Patrick Flanery, Lance Henriksen, Jeff Goldblum en Ray Wise.

Na de dood van zijn opa wordt de superintelligente, lichtgevoelige, telekinetische albino Jeremy Reed (Flanery), alias Powder, voor de eerste keer in zijn leven met de buitenwereld geconfronteerd. Hij wordt opgevangen door Jessie Caldwell (Steenburgen), directrice van een school voor leerlingen met karakterstoornissen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Riley Kathryn Ellis op televisie komt.

Reageer