Carlo Campanini

Acteur

Carlo Campanini is acteur.
Er zijn 30 films gevonden.

Il Terribile ispettore

1969 |

Italië 1969. Mario Amendola. Met o.a. Paolo Villaggio, Agostina Belli, Didi Perego, Francesca Mulé en Carlo Campanini.

Een ziekenverzorger, die in het ziekenhuis niets anders mag doen dan rolstoelen en karretjes duwen, heeft maar eéén wens: hij zou arts willen zijn, ook al heeft hij daarvoor geen opleiding gehad. Door leugens en met valse papieren slaagt hij erin inspecteur te worden bij de Nationale Ziekenhuisraad. Hij wordt beschouwd als een eerlijk en vakkundig medewerker, tot het bedrog wordt ontdekt. Een satire op het slecht functioneren van de Italiaanse bureaucratie. Een heerlijke rol van Villaggio.

Uno strano tipo

1963 | Muziek, Komedie

Italië 1963. Muziek van Lucio Fulci. Met o.a. Adriano Celentano, Claudia Mori, Donatella Turri, Luigi Pavese en Carlo Campanini.

Zanger Adriano Celentano zal met zijn groep een concert geven in Amalfi. Maar algauw beginnen de moeilijkheden: eerst raakt hij verwikkeld in een kroeggevecht, dan blijkt een dubbelganger bij zijn bezoek aan Amalfi een spoor van ellende te hebben achtergelaten. Een flutverhaal, infantiele humor, maar wel veel liedjes.

Obiettivo ragazze

1963 | Komedie, Drama

Italië 1963. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini, Tony Renis en Marisa Del Frate.

Deze film, die moet doorgaan voor een komedie, bestaat uit vier verhalen, die zich in het leger afspelen en die zo stompzinnig zijn dat ze geen van alle boven de middelmaat uitkomen. De geforceerde humor is nergens puntig en de spelers doen overdreven kluchtig. Een film waar je niet om kunt lachen, hooguit zo nu en dan giechelen.

Simpatico mascalzone

1959 | Romantiek, Komedie

Italië 1959. Romantiek van Mario Amendola. Met o.a. Maurizio Arena, Cathia Caro, Carlo Campanini, Ferrucio Amendola en Virgilio Riento.

Een troep reizende toneelspelers zet z`n tenten op in Rome. De eigenaar van dit rondtrekkende theater heeft een dochter Virginia (Caro), die als actrice meespeelt met het gezelschap. Mario (Arena), een jonge monteur, voelt zich tot het meisje aangetrokken en hij meldt zich aan bij haar vader (Campanini) als aankomend acteur, om zo kennis te kunnen maken met Virginia. Ze worden verliefd op elkaar en het meisje raakt zwanger. Dat geeft natuurlijk problemen, maar je weet al van tevoren dat het allemaal goed afloopt. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Un Turco Napoletano

1953 | Komedie

Italië 1953. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Isa Barzizza, Carlo Campanini en Franca Faldini.

Klucht der vergissingen, naar het verhaal van Scarpetta over een Turk uit Napels die zich uitgeeft voor eunuch en opdracht krijgt te waken over de eer van de beeldschone vrouw en de al even mooie dochter van de jaloerse Don Pasquale. Er valt veel te lachen, al is het scenario aan de zwakke kant.

L' Incantevole nemica

1953 | Komedie

Frankrijk/Italië 1953. Komedie van Claudio Gora. Met o.a. Silvana Pampanini, Robert Lamoureux, Carlo Campanini, Buster Keaton en Raymond Bussières.

Een fabrieksdirecteur voelt zich bedreigd door zijn personeel en denkt dat uitgerekend een timide dienstklopper verantwoordelijk is voor de vijandige stemming. Om hem te paaien biedt hij hem een compagnonschap aan èn de hand van zijn dochter die onder de bekoring van de 'rebel' is gekomen. Deze vrijblijvende satire geeft aanleiding tot een aantal geslaagde grappen, hoewel de rolbezetting het voornaamste punt van interesse blijkt.

Viva la rivista

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Enzo Trapani. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini en Isa Barsizza.

Vier verschillende verhalen met komische sketches over vaudeville-acteurs, dansers en een ongelukkige fietser. Van een plot is nauwelijks sprake, alles hangt als los zand aan elkaar, maar er valt heel wat te lachen om de innemende karakters.

Noi due soli

1952 | Komedie

Italië 1952. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini en Delia Scala.

Italiaanse situatie-komedie waarachter een sociaal onderwerp schuilgaat. Twee goede vrienden delen, in de moeilijke jaren na WO II, een kamer en een bed in een overvol pension. Zowel de een als de ander krijgt problemen met zijn meisje door het gebrek aan privacy en door de sociale omstandigheden die hun leven bepalen.

O.K. Nerone

1951 | Komedie, Historische film

Italië 1951. Komedie van Mario Soldati. Met o.a. Walter Chiari, Gino Cervi, Silvana Pampanini, Jackie Frost en Richard McNamara.

Amerikaanse matrozen met verlof in Rome dromen weg naar het keizerrijk van Nero, wiens decadente verveling ze verdrijven door middel van eigentijds en typisch Amerikaans vertier, tot ze daarmee in ongenade vallen. De destijds oorspronkelijke poging tot een anachronistische persiflage kreeg veel navolging, zodat nu alleen nog een reeks rumoerige en dubbelzinnige revuesketches overblijft.

I cadetti di Guascogna

1951 | Drama, Romantiek, Komedie

Italië 1951. Drama van Mario Mattoli. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini en Virgilio Riento.

Twee soldaten zijn verliefd op hetzelfde meisje en redetwisten, ruziën en scheppen over haar op. Beide proberen ze het meisje voor zich te winnen en sturen ze de plannen van de ander in de war. Een leuke komedie over misverstanden en valse streken.

Era lui... si si

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Vittorio Metz en Marcello Marchesi. Met o.a. Walter Chiari, Silvana Pampanini, Carlo Campanini, Isa Barzizza en Nyta Dover.

Een winkelier is een fan van Pampanini en heeft iedere nacht avontuurlijke dromen over haar, waarbij hij haar steeds verliest aan een jongeman, wiens dubbelganger in werkelijkheid bij hem komt solliciteren. Een psychiater lost zijn complexen ten aanzien van de employé op, waarna ook de dromen verdwijnen. Het uitgangspunt wordt opgeofferd aan revue-achtig aangedikte droomscènes, die door de regisserende schrijvers meer rumoerig-platvloers dan parodistisch zijn uitgebeeld. Voor de exportversie werden opnamen gemaakt van Loren als topless haremdame; in de geklede standaardversie is ze nagenoeg onzichtbaar.

Miss Italia

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Duilio Coletti. Met o.a. Gina Lollobrigida, Richard Ney, Constance Dowling, Carlo Campanini en Luigi Almirante.

Een meisje wordt door haar vader opgegeven voor een nationale miss-verkiezing. Ze wint de titel, maar verkiest liefde boven roem. Deze simpele, romantische komedie met wat sociale ondertonen corrigeert de werkelijkheid: Lollobrigida werd in 1947 bij de Miss Itali[KA3]e-verkiezing derde (achter Lucia Bosé en Eleonora Rossi-Drago).

Bullet For Stefano

1950 |

1950. Duilio Coletti. Met o.a. Carlo Campanini, Rossano Brazzi en Valentina Cortese.

Een meisje wordt door haar vader opgegeven voor een nationale miss-verkiezing. Ze wint de titel, maar verkiest liefde boven roem. Deze simpele, romantische komedie met wat sociale ondertonen corrigeert de werkelijkheid: Lollobrigida werd in 1947 bij de Miss Itali[KA3]e-verkiezing derde (achter Lucia Bosé en Eleonora Rossi-Drago).

Pompieri di Viggiù

1949 | Musical, Komedie

Italië 1949. Musical van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Isa Barzizza en Carlo Campanini.

Viggiù is een provinciestadje waar nooit iets gebeurt, geen brand of ongeval waarbij de plaatselijke vrijwillige brandweer kan laten zien wat ze waard is. Enige troost voor de brandweerlieden: zij mogen het muziektheater bewaken. Deze musical over verveling in een slaperig stadje is eigenlijk om te gillen, dankzij Totò.

Pompieri di Viggiu

1949 | Musical

Italië 1949. Musical van Mario Mattoli. Met o.a. Carlo Campanini, Isa Berzizza en Totò.

Viggiù is een provinciestadje waar nooit iets gebeurt, geen brand of ongeval waarbij de plaatselijke vrijwillige brandweer kan laten zien wat ze waard is. Enige troost voor de brandweerlieden: zij mogen het muziektheater bewaken. Deze musical over verveling in een slaperig stadje is eigenlijk om te gillen, dankzij Totò.

I peggiori anni della nostra vita

1949 | Komedie

Italië 1949. Komedie van Mario Amendola. Met o.a. Carlo Campanini, Virginia Belmont, Paolo Stoppa, Aroldo Tieri en Nino Crisman.

Paolo Stoppa is een Italiaanse soldaat in WO II. Hij krijgt een brief van zijn vrouw (Virginia Belmont), die hem schrijft dat hij vader is geworden van een zoon. Diezelfde dag komen hij en twee andere soldaten bij een bombardement om het leven. Een andere soldaat (Campanini) keert naar het peloton terug om te melden dat Stoppa en nog een andere soldaat om het leven is gekomen. Na de oorlog bezoekt Campanini diens vrouw om haar over het tragische ongeluk te vertellen. Hij bemerkt dat hij zich zeer tot haar voelt aangetrokken. Dan blijkt dat Stoppa niet gestorven is en keert hij weer bij zijn vrouw terug. Campanini heeft dan heel wat uit te leggen.

Al diavolo la celebrità

1949 | Fantasy, Drama

Italië 1949. Fantasy van Steno en Mario Monicelli. Met o.a. Mischa Aner, Carlo Campanini, Marcel Cerdan en Ferruccio Tagliavini.

Na WO II wenst een jongeman in een ogenblik van woede de hele wereld naar de duivel. De koning van de onderwereld vervult zijn wens. De duivel komt met zwaveldampen en verplaatst de jongeman in de lichamen van verschillende beroemdheden om hem de problemen van het roemruchte land te laten zien. Natuurlijk is het allemaal een droom, maar een droom met een moraal. Eerste film van Steno en Monicelli, en zeker niet slecht.

Follie per l'opera

1948 | Drama, Muziek

Italië 1948. Drama van Mario Costa. Met o.a. Aroldo Tieri, Gina Lollobrigida en Carlo Campanini.

Een echte lekkere film, uitstekend bezet en goed geregisseerd. Het verhaal gaat over een pastoor in de Italiaanse wijk van Londen, die met behulp van een journalist een concert organiseert. Hij wil geld inzamelen om een flatgebouw, dat anders tegen de grond gegooid zal worden, te kunnen restaureren. Het concert van Italiaanse liederen is gepland in Covent Garden.

I Due orfanelli

1947 | Komedie

Italië 1947. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Carlo Campanini, Isa Barzizza en Isa Berzizza.

Een komedie die zich in het midden van de vorige eeuw in Parijs afspeelt. Twee volwassen wezen gaan op zoek naar hun ouders. E[KA1]en van hen ontdekt dat hij de zoon van een edelman is, terwijl de andere ontdekt dat hij de zoon van een beul is. Op het einde is alles bijna een droom. De film is niet zo vrolijk, maar wel behoorlijk onderhoudend, met een (ontoereikend) aantal heuse grappige scènes.

Il Bandito

1946 | Drama, Misdaad

Italië 1946. Drama van Alberto Lattuada. Met o.a. Amedeo Nazzari, Anna Magnani, Carla del Poggio, Carlo Campanini en Eliana Banducci.

Een krijgsgevangene keert na de oorlog terug in Turijn en ontdekt dat zijn huis is verwoest. Zijn moeder is gestorven en zijn zuster is prostituée geworden. Hij zoekt werk in de wederopbouw van de stad, maar na een conflict met de pooier van zijn zuster wordt hij moordenaar en dief. Deze veelgeprezen film werd geïnspireerd door gedesillusioneerde straatgesprekken, maar leent in de tweede helft te veel van de Amerikaanse film noir waardoor hij als sociaal document niet volledig weet te overtuigen.

Le modelle di via Margutta

1945 | Drama

Italië 1945. Drama van Giuseppe Maria Scotese. Met o.a. Liliana Laine, Claudio Gora, Vera Carmi en Carlo Campanini.

De beroemde Romaanse straat via Margutta wordt dagelijks door kunstenaars bezocht. Er spelen zich vele liefdestaferelen en tragedies af. Modellen flirten met kunstenaars waarbij hartstocht en liefde even snel ontstaan als wegebben. Sommige liefdesrelaties zijn probleemloos, andere weer niet. Het leven van een artiest is niet altijd even gemakkelijk. In dit verhaal staat het leven van een artiest centraal, die aan tubercolose lijdt en bijna dood gaat van de honger. Hij vecht voor een gelukkig leven met zijn vrouw, maar komt tragisch aan zijn einde door zijn ongeneeslijke kwaal. Zijn geliefde blijft ontroostbaar. De film is vrij oppervlakkig en behandelt de problemen van de artiesten lichtzinnig. Interessant zijn de kleine gastrollen van bekende artiesten zoals Fazzini, Gentilini, Guzzi en Savelli.

La miserie del signor Travet

1945 | Drama, Historische film

Italië 1945. Drama van Mario Soldati. Met o.a. Carlo Campanini, Vera Carmi, Gino Cervi, Luigi Pavese en Paola Veneroni.

Een ambtenaar met een onbenullige positie is voor de tweede keer gehuwd met een mooie, oppervlakkige, spilzieke vrouw, die het bescheiden salaris verbrast aan wuftige zaken. Behalve geldzorgen wordt hij ook nog gekweld door een uitblijvende promotie en kan zijn dochter uit het eerste huwelijk de ware Jacob niet vinden. Als een wereldse hoge ambtenaar in het huis komt wonen, die zijn aantrekkelijke gade het hof maakt wordt hij steeds radelozer. Een juweeltje dat in Turijn rond 1860 speelt, waarvan schrijver-regisseur Soldati samen met Massimo Terzano het scenario schreef.

Come persi la guerra

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Carlo Borghesio. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini en Vera Carmi.

Een situatiekomedie met enkele grootse momenten van humor, maar het algehele resultaat is matig. Het verhaal betreft Leo Bianchetti (Marcario), een argeloze man die wordt opgeroepen voor het leger. Een heleboel pech overkomt de onwillige soldaat en hij heeft steeds een ander uniform aan, al naar gelang de divisie waar hij bijhoort. Wanneer hij weer tot het burgerleven terugkeert, wordt hij brandweerman en trekt dus weer een ander uniform aan.

Margherita fra i tre

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Ivo Perilli. Met o.a. Assia Noris, Aldo Fiorelli, Carlo Campanini en Enzo Biliotte.

Film gebaseerd op het gelijknamige spel van Akten von Fritz Schwiefert. Een aangename, ongedwongen, intelligent gemaakte, maar enigszins dwaze film. Verhaal over een mooie, opgewekte vrouw en drie mannen, die haar voor zich willen innemen.

In due si soffre meglio

1942 | Romantiek, Muziek

Italië 1942. Romantiek van Ninzio Malasomma. Met o.a. Carlo Ninchi, Dedi Montano, Carlo Campanini, Marisa Vernati en Carlo Michelessi.

Roberto Lanzi (Ninchi), een rijke, zelfverzekerde man, ontmoet Giuliana Barduzzi (Vernati), een levendig, verwend meisje uit de betere kringen. Zij heeft een ouder zusje, Lucia (Montano), dat graag zingt en piano speelt. Roberto maakt Giuliana het hof, terwijl het meisje haar verloofde Mario (Campanini) uit de weg gaat. Het gaat de Barduzzis financieel niet voor de wind en de ouders zijn blij dat Giuliana met Roberto aankomt. Intussen geeft de zachtmoedige Mario, die hoorspelacteur is, zang- en spraakles aan Lucia en hij bezorgt haar rollen. Hij waarschuwt Roberto voor het karakter van Giuliana en de beide heren smeden een complot: Roberto vraagt vader Barduzzi de hand van zijn dochter Lucia. Dat zal Giuliana leren! Tenslotte eindigt Mario met Lucia en Roberto met Giuliana.

Il birichino di papà

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Chiaretta Gelli, Dina Galli, Armando Falconi, Carlo Campanini en Amelia Chellini.

Intriges, verrassingen en vrolijke momenten onder welopgevoede mensen in een aristocratische sfeer. Nicoletta (Gelli) is een levendig meisje, rusteloos en verwend, maar zeker niet bedorven. In de schoolbanken voelt ze zich opgesloten en aan banden gelegd en het duurt dan ook niet lang of ze zet met haar streken de boel op stelten, wat haar op heel wat straf komt te staan.

La zia smemorata

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Dina Galli, Osvaldo Valenti, Nelly Corradi en Carlo Campanini.

Een jonge advokaat verdenkt zijn verloofde ervan een affaire te hebben met zijn vriend, een ingenieur, nadat beide twee dagen in een hutje in de Alpen hebben doorgebracht. Het gaat om een misverstand, maar tijdens het ontrafelen ervan wordt het meisje geleidelijk aan echt verliefd op de ingenieur. Een vermakelijke, middelmatige komedie met als moraal dat jaloezie pijn doet en verliest.

Addio giovinezza

1940 | Romantiek

Italië 1940. Romantiek van Ferdinando M. Poggioli. Met o.a. Maria Denis, Adriano Rimoldi, Clara Calamai en Carlo Campanini.

Het verhaal speelt in Turijn in het jaar 1910. Een student is verliefd op een meisje, maar een femme fatale doet alles om de jongeman in haar ban te krijgen. Dat lukt niet, maar tot haar genoegen is ze er wel in geslaagd het lieve meisje jaloers en verdrietig te maken. Goede regie en prachtig spel.

Lo vedi come sei?

1939 | Komedie

Italië 1939. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Erminio Macario, Carlo Campanini, Franca Gioieta, Enzo Bilotti en Enzo Filippi.

Twee neven erven een enorm fortuin van een excentrieke oom uit Amerika. Maar het testament stelt als voorwaarde dat zij eerst in volledige armoede en ellende moeten leven, voordat zij het geld in handen krijgen. Dit is de tweede film van Macario, na zijn succesvolle debuut in IMPUTATO ALZATEVI!, het jaar daarvoor. Regisseur Mattoli weet maximale prestaties te halen uit deze virtuoze komiek.

Petrolini

1930 | Komedie

Italië 1930. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Carlo Campanini, Ettore Petrolini, Grazia Del Rio, Alessandro Blasetti en Elenora Brignone.

Ettore Petrolini is een van de meest populaire toneelkomieken uit het Italië van de jaren 1920-30. Deze film, een semi- documentaire, is aan hem opgedragen. Campanini en Blasetti maakten tijdens twee toneelopvoeringen van Petrolini opnamen. Blasetti zelf verschijnt in beeld voor een karakterschets. Een zeldzame filmografie voor verzamelaars van Italiaanse films en filmhistorici, die zich Petrolini kunnen herinneren.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlo Campanini op televisie komt.

Reageer