Hans Ernback

Acteur

Hans Ernback is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Linus

1979 | Drama, Erotiek

Zweden 1979. Drama van Vilgot Sjöman. Met o.a. Harald Hamrell, Viveca Lindfors, Sven Wollter, Harriet Andersson en Christina Schollin.

Een puber is in de jaren twintig toevallig getuige van een moord op de binnenplaats van het huis waarin zijn zijn vader zich bevindt. Om vader van verdenking te vrijwaren gaat hij zelf in het gebouw op onderzoek uit. Het onderzoek is alleen aanleiding voor de tekening van de symbolische microkosmos in de verschillende woonlagen. Aangedikte excessen en corruptie alom overtuigen niet (zeker niet van de oprechtheid van de filmmaker). Het zwake spel van de jonge, onwaarschijnlijk naïeve hoofdrol wordt slechts gedeeltelijk gecompenseerd door indringende bijrollen, vooral van de actrices.

Roseanna

1977 | Misdaad

Zweden 1977. Misdaad van Hans Abramson. Met o.a. Keve Hjelm, Hans Ernback, Tor Isedal, Gio Petre en Kerstin Tidelius.

Een fragmentarische verfilming van Sjöwall en Wahlöö's De Vrouw in het Götakanaal, waarin commissaris Martin Beck de moord op een jonge Amerikaanse toeriste moet oplossen.

Nana

1971 | Drama, Erotiek

Frankrijk/Zweden 1971. Drama van Mac Ahlberg. Met o.a. Anna Gael, Gillian Hills, Keve Hjelm, Lars Lunöe en Gérard Berner.

Een nachtclubdanseres heeft minnaars van alle leeftijden en maatschappelijke status, die ze tot ondergang en zelfmoord brengt terwijl ze zelf via hen roem en rijkdom verovert. Deze moderne exploitatie van Zola`s roman wordt door de kwaliteitsfotografie (van Andreas Winding) boven het morsig gemiddelde van het genre uitgetild. Gael zet in de titelrol steeds grote onschuldige ogen op, terwijl haar tragische minnaars slecht worden gespeeld door nogal onappetijtelijke acteurs, waardoor de strekking van het scenario precies wordt omgedraaid. USA-titel: LOVE ME, TAKE ME, PAY ME. GB-titel: TAKE ME, LOVE ME.

Fanny Hill

1968 | Erotiek

Zweden 1968. Erotiek van Mac Ahlbert en Mac Ahlberg. Met o.a. Diana Kjaer, Hans Ernback en Keve Hjelm.

Zoveelste softporno-verfilming van FANNY HILL, dit keer gesitueerd in een bordeel in Stockholm waar Fanny (Diana Kjaer) meteen verliefd wordt op haar eerste klant, een zakenman die haar mee wil nemen naar Amerika. Ja, ja, dat zeggen ze allemaal.

Adamson i sverige

1967 | Erotiek

Zweden 1967. Erotiek van Stig Ossian Ericson. Met o.a. Hans Ernback, Christina Schollin, Margareta Krook en Gio Petré.

De liefdes- en andere avonturen van een aankomend schrijver. Soms leuk, maar niet erg overtuigend. Veel bloot, maar geen echte seksfilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Ernback op televisie komt.

Reageer