Roland May

Regisseur, Acteur, Scenarist

Roland May is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Legenden: Soraya

1998 | Documentaire, Biografie, Historische film

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Soraya, Rino Barillari, Gianni Arduini, Lia Ave en Ardeshir Zahedi.

Soraya Esfandiary werd in 1932 geboren uit een Duitse moeder en een adellijke Perzische vader. Amper zeventien werd ze in februari 1951 de echtgenote van de Sjah van Iran. Aan hun sprookjeshuwelijk kwam zeven jaar later een einde toen bleek dat Soraya geen kinderen kon krijgen. Toch bleef ze de rest van haar leven deel uitmaken van de jet-set. Ze leeft nu teruggetrokken in Parijs en al draagt ze nog steeds officiëel de titel van prinses, toch heeft ze sinds haar scheiding de sjah noch Iran teruggezien. De makers konden haar strikken voor een zeldzaam interview waarin ze herinneringen oproept aan haar jeugd, de ontmoeting met de sjah, die haar via een foto opmerkte, de zware opleiding en de woelige geschiedenis van Iran in de jaren 1950. In 1964 kon de Italiaanse producent Dino De Laurentiis haar strikken om de hoofdrol te spelen in het drieluik I TRE VOLTA, maar een filmcarrière zat er voor haar niet in. Tevens wordt haar tragisch liefdesleven uit de doeken gedaan. Een boeiend document over de 'Lady Di' van de jaren 1950-60, geschreven door regisseur May. Patrick Blank, Dieter Bellmann en Walter Niklaus spreken de commentaar. Christian Minder stond in voor de montage en Bjorn Kurt en Peter Klotz hanteerden de camera.

Legenden - Curt Jürgens

1998 | Documentaire, Biografie

Duitsland 1998. Documentaire van Roland May. Met o.a. Robert Jungbluth, Judith Holzmeister, Artur Brauner, Jacques Orth en Helmut Käutner.

Curt J[KA3]urgens was in de eerste plaats een levensgenieter. Geboren in 1912 groeide hij op in Berlijn, waar hij droomde van een loopbaan als journalist. Het lot besliste echter anders. Zijn toekomst lag duidelijk op de planken. In 1935 betrok Willi Forst hem bij de productie van DIE KOENIGSWALZER, waarin hij zijn eerste rolletje speelde. Kort voor het uitbreken van WOII trok hij naar Wenen waar hij een ster werd op de planken. Van de oorlog of de politiek trok hij zich niets aan. In 1955 werd hij de lieveling van het Duitse publiek met DER TEUFELS GENERAAL. In een door de oorlog verscheurd Duitsland stond hij model voor een zuivere held, een man in wie de gemiddelde Duitser weer kon geloven. Een jaar later stal hij het hart van de Fransen door zijn rol in ET DIEU CREA LA FEMME met een nog onbekende Brigitte Bardot. Hij werd internationaal een van de meest gezochte acteurs en hij was de enige die erop stond zichzelf te synchroniseren in het Duits, Frans en Engels. Hij had tevens de faam een onverbeterlijke Casanova te zijn. Hij trad vijf maal in het huwelijk, o.a. met Eva Bartok, Judith Holzmeister en Simone Bicheron. Na een zware hartoperatie acteerde hij nog een laatste maal in de schitterende Duitse tv-productie COLLIN (1981). In 1982 moest hij met de dood de tol betalen van zijn uitbundige levenswijze. May schreef zelf het scenario. Commentaar werd ingesproken door Patrick Blank en Uwe Müller. Christian Minder stond in voor de montage en Peter Klotz verzorgde de fotografie.

Ausweglos

1995 | Misdaad

Duitsland 1995. Misdaad van Sigi Rothemund. Met o.a. August Zirner, Suzanne von Borsody, Robert Stadlober, Saskia Vester en Friedhelm Ptok.

Kristof (Stadlober), de zoon van de gescheiden politiecommissaris Torsten Heincke (Zirner), is ontvoerd. De kidnappers eisen in ruil voor zijn vrijlating de naam van een V- man, die in het illegale geldcircuit is ingesluisd. Hoewel economische delicten niet tot zijn afdeling behoren, krijgt Torsten slechts vijf dagen de tijd om met de juiste informatie over de brug te komen, anders wordt Kristof gedood. Cliché-krimi volgens klassieke genreconventies met spanning en ontspanning maar beslist geen top. De rollen, inclusief Von Borsody als Sigrid Dengler, leveren goed werk af onder Rothemund's goed geoliede regie. Het scenario is van Detlef Müller en behoort tot het goede maatwerk. Het camerawerk is van Rolf Liccini. 16/9, Stereo.

Glück im Grünen

1994 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1994. Komedie van Sigi Rothemund. Met o.a. Peter Sattmann, Renate Krößner, Anita Kupsch, Gunter Berger en Alexander Eitner.

De 5-koppige familie Wagner kan het geluk niet op als zij het uitverkoren gezin zijn dat de mooie witte villa in het bos van Frau Kr[KA3]uger (Kupsch) mag huren. Ze hadden echter niet in de gaten dat er een adder onder het gras zat: gescheiden echtgenoot, Herr Arthur Kr[KA3]uger (Prücker) woont er nog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland May op televisie komt.

Reageer