Adalberto Albertini is regisseur en cameraman.
Er zijn 9 films gevonden.

Il Mondo dei sensi de Emy Wong

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Adalberto Albertini. Met o.a. Chai Lee, Giuseppe Pambieri, Ilona Staller, Rik Battaglia en Claudio Giogi.

Een piloot wordt in Hong Kong het slachtoffer van een brutale aanranding en belandt in het ziekenhuis. Daar wordt hij verliefd op de mooie dokteres Emy Wong, maar hun relatie wordt verstoord door de jaloerse Helga, een vroegere vriendin van de piloot. Vervelende softporno waarin stuntelige blootscènes worden afgewisseld met eindeloze toeristische beelden van Hong Kong. Albertini regisseerde als Albert Thomas en de film is beter bekend als YELLOW EMANUELLE. Ook dat nog.

Emanuelle Nera

1976 | Erotiek

Italië 1976. Erotiek van Adalberto Albertini. Met o.a. Laura Gemser, Karin Schubert, Angelo Infanti, Isabelle Marchall en Venantino Venantini.

Nog voordat de mooie, zwarte Emanuelle (Gemser) een reeks erotische avonturen beleeft in een naar seks hongerend Nairobi, wordt zij op de heenreis in de trein door het voltallige Amerikaanse hockeyteam verkracht. Dat begint goed. Deze zwarte variant op de succesrijke EMMANUELLE-serie (met Sylvia Kristel in de hoofdrol) toont in een hoog tempo pittige lesbische en masturbatie-scènes, die er niet om liegen. Volledig gecensureerde versies hebben de duur van een Woody Woodpecker- filmpje. Laura Gemser was destijds een Utrechtse studente, die een verbazingwekkend aantal soortgelijke werkjes op haar naam wist te brengen. Albertini regisseerde als Albert Thomas. Ook bekend als BLACK EMANUELLE.

Zambo, il dominatore della foresta

1972 | Avonturenfilm

Italië 1972. Avonturenfilm van Adalberto Albertini. Met o.a. Brad Harris, Gisella Hahn en Daniele Vargas.

Hoe hebben ze dit misbaksel kunnen maken: verschrikkelijk spel, slechte montage, beroerd script en slecht camerawerk. Een man wordt per abuis voor een moordenaar aangezien. Hij vlucht de jungle in en wordt door een stam gekozen tot het opperhoofd, met de belachelijke naam Zambo.

Il Ritorno dei gladiatori più forti del mondo

1971 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1971. Avonturenfilm van Adalberto Albertini. Met o.a. Brad Harris, Michel Lemoine, Albert Farley, Margaret Rose Keil en Maria Pia Conte.

Ca. 300 na Chr. heeft het sterk verdeelde Romeinse Rijk te lijden onder aanvallen van barbarenstammen. Hieraan maakt een dappere proconsul met een troep gespierde gladiatoren een einde. Een niet zeer fantasierijke film, maar hij geeft onderhoudend kijkplezier en veel actiewerk. USA: 3 GIANTS OF THE ROMAN EMPIRE.

I Vendicatori dell'Ave Maria

1970 | Western

Italië 1970. Western van Adalberto Albertini. Met o.a. Tony Kendall, Peter Thorris, Alberto Dell'Acqua, Ida Meda en Helen Parker.

Kendall, de sympathieke held uit de KOMMISSAR X-serie, heeft meer dan genoeg te doen om de orde te herstellen nadat hij als sheriff is aangesteld in een stadje dat geen wetshandhaver kende, en waar de Mexicanen op mensonterende wijze werden behandeld. Dat heeft al geleid tot een complete oorlog tussen de beide bevolkingsgroepen.

Drei tolle Kerle

1967 | Komedie

Duitsland/Italië 1967. Komedie van Adalberto Albertini. Met o.a. Dick Gordon, Willy Newton en George Martin.

Kendall, de sympathieke held uit de KOMMISSAR X-serie, heeft meer dan genoeg te doen om de orde te herstellen nadat hij als sheriff is aangesteld in een stadje dat geen wetshandhaver kende, en waar de Mexicanen op mensonterende wijze werden behandeld. Dat heeft al geleid tot een complete oorlog tussen de beide bevolkingsgroepen.

Sandokan contro il leopardo di Sarawak

1964 | Avonturenfilm

Duitsland/Italië 1964. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Ray Danton, Franca Bettoja, Guy Madison, Mario Petri en Alberto Farnese.

Sandokan heeft het sultanaat van Serawak heroverd, maar krijgt nu de zoon van de gedode Britse opponent tegenover zich, die uit wraak zijn echtgenote ontvoert. Samen met zijn medestander Yanez slaagt hij er in Brooks jr. te doden, na een reeks van valstrikken met een hypnotiserende fakir. Dit tweede deel van Sandokan/Dantons avonturen heeft spectaculaire scènes tegen afwisselend exotische landschappen en bordpapieren decors. Scenario van Arpad De Riso en de regisseur, naar de roman van Emilio Salgari. Camerawerk van Adalberto Albertini.

Sandokan alla riscossa

1964 | Avonturenfilm

Duitsland/Italië 1964. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Ray Danton, Franca Bettoja, Guy Madison, Mario Petri en Alberto Farnese.

Sandokan, de tijger van Maleisië, hoort dat hij de zoon van een sultan is die door Britse avonturiers is vermoord en op de troon vervangen. Met zijn vriend Yanez valt hij de verraderlijke broers zowel over land als over zee aan en herovert de hem toekomende macht. Films met Reeves' concurrerende versie, met Danton in de titelrol hebben het voordeel van de rechten op de oorspronkelijke romans van Emilio Salgari, wat in een beter scenario resulteert. Voor het overige onderhoudende middelmaat. Scenario van de regisseur en Arpad De Riso. Het camerawerk is van Adalberto Albertini. Vervolgfilm: SANDOKAN CONTRO IL LEOPARDO DI SARWAK.

Il Terrore dei barbari

1959 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Italië 1959. Avonturenfilm van Carlo Campogalliani. Met o.a. Steve Reeves, Bruce Cabot, Chelo Alonzo, Giulia Rubini en Andrea Checchi.

Als Verona door de Longobarden wordt overvallen, wordt een graaf gedood en gaat zijn zoon het verzet tegen de barbaren leiden. Ondanks zijn verliefdheid op een Longobardijnse prinses, wat het allemaal nog moeilijker maakt, wordt hij de overwinnaar. Deze rommelig gemonteerde spektakelfilm biedt nauwelijks gelegenheid om het verhaal te volgen en de krachtpatserij van Reeves is wel erg doorzichtig getruceerd. Ook voor het genre onder de maat. Scenario van Nino Stresa, Gino Mangini en regisseur Campogalliani. Camerawerk van Adalberto Albertini.