Filip Zumbrunn

1969 Cameraman

Filip Zumbrunn (1969) is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Miséricorde

2016 | Drama, Mysterie

Zwitserland/Canada 2016. Drama van Fulvio Bernasconi. Met o.a. Jonathan Zaccaï, Daniel Gadouas en Evelyne Brochu.

De Zwitserse politieman Thomas (Zaccaï) heeft een tijd doorgebracht in Quebec om te vissen. Juist wanneer het tijd is om weer naar huis te gaan belandt hij in een netelige situatie: hij vindt een gewonde First Nations jongen op een weg. Degene die hem heeft aangereden is verdwenen. Thomas bijt zich vast in de vraag: wat is er gebeurd? Sober drama in grauwe blauw- en grijstinten heeft een fijne hoofdrol van Zaccaï als de man die op onverwachte wijze met zichzelf wordt geconfronteerd.

Night Train to Lisbon

2013 | Mysterie, Romantiek, Thriller

Duitsland/Zwitserland/Portugal 2013. Mysterie van Bille August. Met o.a. Jeremy Irons, Charlotte Rampling, Jack Huston, August Diehl en Mélanie Laurent.

Raimund Gregorius (Irons) reist in deze verfilming van Pascal Merciers gelijknamige bestseller van Bern naar Lissabon en raakt verzeild in de pijnlijke geschiedenis van een land dat nog maar kort geleden een militaire dictatuur was. Doel van zijn speurtocht is de reconstructie van het leven van Amadeu de Prado, een arts en verzetsstrijder die z'n quasifilosofische gewauwel neerpende in een boek dat Gregorius per ongeluk in handen krijgt. Zoetsappig, kabbelend drama waarin puberwijsheden worden gepresenteerd als diepe, essentiële waarheden tegen het decor van een pittoresk Lissabon.

Giulias Verschwinden

2009 | Drama

Zwitserland 2009. Drama van Christoph Schaub. Met o.a. Corinna Harfouch, Elisa Schlott, Christine Schorn, Bruno Ganz en Stefan Kurt.

Sprankelende mozaïekfilm, op scenario van literator Martin Suter, over het ouder worden. Waarin Giulia vijftig wordt en op weg naar haar eigen feestje ad hoc een omweg maakt. Waarin de truc van tiener Jessica, om met een vriendin een paar goudglimmende gympen te jatten, jammerlijk de mist in gaat. Waarin de tachtigjarige Leonie in het bejaardenhuis rebelleert tegen alles en iedereen. Harfouch speelt als Giulia dicht bij zichzelf. Film won na wereldpremière op de zomerse Piazza Grande tijdens het festival van Locarno prompt de Publieksprijs.

Marcello Marcello

2008 | Komedie, Romantiek

Zwitserland/Duitsland 2008. Komedie van Denis Rabaglia. Met o.a. Francesco Mistichelli, Elena Cucci, Alfio Alessi, Renato Scarpa en Antonio Pennarella.

Zoetsappige Italiaanse komedie, vol clichérijk melodrama, over arme visserszoon – Marcello – die de astmatische liefde van zijn leven wil veroveren, en daarbij steeds nieuwe obstakels op zijn weg vindt. Schaamteloos oubollig in toon en vorm, maar voor wie wil wegdromen bij mooie kustlijnen, nauwe straatjes en kolderieke dorpsgeschiedenissen, is Marcello, Marcello nog best te verteren.

Strähl

2004 | Misdaad, Drama

Zwitserland 2004. Misdaad van Manuel Flurin Hendry. Met o.a. Roeland Wiesnekker, Johanna Bantzer, Nderim Hajrullahu en Adem Kicai.

De in Zwitserland populaire acteur Roeland Wiesnekker speelt Herbert Strähl, een narcotica-agent die in de ruige straten van Zürich zo graag eens een grote slag zou slaan, maar steeds weer kleine visjes vangt. Terwijl hij zich vastbijt in de zaak rond de Albanese drugsbaron Berisha, brokkelt zijn leven ondertussen steeds verder af: zijn vrouw gaat er vandoor en zijn collega's verliezen hun respect voor de koppige blonde agent. Prima gemaakte krimi laat zien dat zelfs het bedaagde Zwitserland niet kan ontsnappen aan georganiseerde misdaad en drugsproblemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Filip Zumbrunn op televisie komt.

Reageer