François Duval

Acteur

François Duval is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Rouge sang

2014 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 2014. Thriller van Xavier Durringer. Met o.a. Sandrine Bonnaire, Bernard Le Coq, Micha Lescot, Eric Savin en François Duval.

Vanwege haar 'autoriteitsprobleem' is rechercheur Alma Schneider van Parijs overgeplaatst naar de Bretonse havenstad Brest. Daar raakt ze geobsedeerd door een macabere vondst: de voet van een vrouw. Wanneer dankzij de assistentie van patholoog-anatoom César Istria het lijk wordt opgegraven waar het lichaamsdeel bij zou moeten horen, blijkt dat echter van een man. Oud-theatermaker en acteur Durringer tekent hier voor een bovengemiddelde telepolicier met treffend geschreven en gespeelde personages. De Finistère-locaties, onkarakterisiek voor tv-producties ook in grootopnames vastgelegd, geven het geheel een melancholieke sfeer.

Pauvre France

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Michel Ayats. Met o.a. Annick Alane, Georges Beller, François Duval en Nadine Capri.

Vlak verfilmde bewerking van een komedie van R. Clarke en B. Bobrick, twee onbekende namen. De handeling is verplaatst naar Limoges en later Parijs. Een middenstander leidt een gelukkig leventje in eerstgenoemde stad. Hij is 55 en goed gezond, heeft een goedlopende stomerij, een elegante en voorkomende vrouw en een liefhebbende zoon, die etaleur is in Parijs. Zijn geluk stort in wanneer hij er, na een probleemloos huwelijk van 26 jaar, achter komt dat zijn vrouw hem bedriegt. Verbijsterd zoekt hij zijn toevlucht bij zijn zoon, om daar te ontdekken dat die samenwoont met een alleraardigste jongeman. Het is het onvermijdelijke, afgezaagde verhaaltje van de provinciaal die geschokt kennismaakt met het leven in de grote stad, en Lefebvre speelde al eens eerder zo'n rol. Dankzij hem is deze film aardig om naar te kijken, maar deze tamelijk pikante zedenkomedie, waarin nog een wazige karakterstudie is verwerkt, heeft op zich weinig origineels te bieden.

La chambre des dames

1989 | Komedie, Historische film

Frankrijk 1989. Komedie van Yannick Andréi. Met o.a. Marina Vlady, Henri Virlojeux, Sophie Barjac, François Duval en Frédéric Andréi.

Een zorgvuldige en getrouwe bewerking van de succesvolle roman van Jeanne Bourin, die zich afspeelt in de dertiende eeuw, in het milieu van rijke Parijse weeskinderen. Een prima tijdsreconstructie, maar er zit een beetje weinig beweging in. Overtuigende acteurs en Marina Vlady is verrukkelijk. Een punt van kritiek evenwel: de produktieve Cosma kan met zijn indeling misschien eens wat variëren, en er een meer persoonlijke draai aan geven.

L'Equipage

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van André Michel. Met o.a. François Duval, Bernard Giraudeau, Bernard Waver en Patricia Lesieur.

Bewerking van de beroemde roman van Joseph Kessel (1923) over de heldendaden van de Franse piloten tijdens de WO I. Door de bescheidenheid van de middelen is de reconstructie teleurstellend en hoewel de acteurs overtuigend overkomen zal deze TV-film nooit kunnen tippen aan L`EQUIPAGE van Anatole Litvak (1935)!

Doux amer

1989 | Drama, Komedie

Frankrijk 1989. Drama van Franck Apprédéris. Met o.a. Véronique Jeannot, Niels Arestrup, François Duval, Thierry Fortineau en Tanya Lopert.

Een jonge, moderne en dynamische vrouw wil slagen in het hedendaagse leven met bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Ze is binnehuisarchitecte en in verwachting van Arestrup, maar hij wil niet met haar trouwen. Ze gaat haar eigen weg en ontmoet architect Duval, die haar voor een groot project wil. Van het een komt het ander. Het triviale, niet zo bijzondere scenario van Laurence Leiniger en de dialogen van David A. Lang, Lialiane Touati, schrijver Leiniger en regisseur Apprédéris wemelen van de clichés. Deze middelmatige produktie was door de acteurs ook niet meer te redden. Camerawerk van Jean Boffety.

Lundi noir

1988 | Drama

Frankrijk 1988. Drama van Jean-François Delassus. Met o.a. Henri Serre, Magali Noël, Bernard Dhéran, François Duval en Gerard Loussine.

Serre speelt een op een zijspoor gezette tv-journalist die door zijn baas tijdens de beurskrach van oktober 1987 naar Lyon wordt gestuurd, omdat een kleine spaarder daar met zijn geweer een makelaarskantoor bedreigt. Een geslaagde pilot voor een tv- serie rond een kleine tv-ploeg die reportages maakt over randgebeurtenissen van grote evenementen uit de actualiteit. Noël speelt de rol van directrice van een bejaardeninstelling.

Symphonie

1987 | Drama

Zwitserland/Frankrijk 1987. Drama van Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. Gisèle Pascal, Wolf Roth, Joséphine Chaplin, Pierre Michael en Rachel Cathoud.

De geschiedenis van een rijk horlogemakersgeslacht uit Chaux- de-Fonds naar een speciaal voor deze film geschreven scenario van Cesare Ferrario. Een imitatie van al die eindeloze Amerikaanse series. Niets ontbreekt, alle voor de lezers van 'France-Soir' gangbare cliché's zijn aanwezig. Knap verpakt door een regisseur die niet vreselijk goed en ook niet vreselijk slecht werk aflevert voor zowel televisie- als bioscoopscherm. Deze internationale produkties zijn evenwel volkomen gespeend van een ziel en daarbij niet erg origineel.

Julie était belle

1976 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 1976. Komedie van Jacques René Saurel. Met o.a. Christine Laurent, François Duval, Daniel Russo, Sylvie Colomier en Julien Bertheau.

Twee jeugdvrienden keren terug naar een vakantiehuisje in de buurt van Nice waar ze tien jaar geleden hun vakanties doorbrachten en hun eerste liefde beleefden. Ze maken er kennis met een jonge liftster en blijven met hun drietjes in het huis wonen. Ongedwongen en sympathiek, maar uiteindelijk ook leeg en vervelend.

Des garçons et des filles

1968 | Komedie

Frankrijk/België 1968. Komedie van Etienne Périer. Met o.a. Marc Porel, Jean-Christophe Maucorps, François Duval, Roger Van Hool en Nicole Garcia.

De makers van het scenario (Perier en Dominique Fabre) hebben tien 'gevallen' van de overgang van de adolescentie naar de volwassen leeftijd gekozen, en ze gesitueerd in een soort van leef- en werkgemeenschap. Later gaan deze jongeren uit elkaar, wanneer ze inzien, dat men het leven niet in een groep doorbrengt. Een boeiende, realistisch aandoende zedenstudie. De acteurs speelden dan ook in grote lijnen zichzelf en werden daarin zeer vrij gelaten. Jammer van de effen regie, zoals altijd bij deze van oorsprong Belgische cineast, die zowel in Frankrijk als in de V.S. verbleef, en gedurende zijn carrière zowel opvallend goede als opvallend slechte films maakte.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer François Duval op televisie komt.

Reageer