Annie Lennox: cast en muziek.
Er zijn 7 films gevonden.

Annie Lennox... In the Park

1996 | Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1996. Muziek van Joe Dyer. Met o.a. Annie Lennox, Stephen Lipson, Katie Kissoon, Rafael Padilla en Andy Richards.

Streetlife

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Karl Francis. Met o.a. Helen McCrory, Rhys Ifans, Christine Tuckett, Donna Edwards en Claire Erasmus.

Als de film begint, maken we kennis met Jo (McCrory). Ze is een alleenstaande moeder; ze woont met haar dochtertje in bij haar vader, die zich ooit aan haar vergreep toen ze twaalf was. Ze heeft een stormachtige relatie met Kevin (Ifans), die getrouwd is. Jo is van hem zwanger. Samen Kevin weet ze de sociale dienst te bedotten en een woning te krijgen. Met een vriendin heeft ze een aardige bijverdienste met telefoonsex.

Short Story Cinema: The Gift

1993 | Romantiek

Verenigde Staten 1993. Romantiek van Laura Dern. Met o.a. Mary Steenburgen, Bonnie Bedelia, Amanda Foreman, Peter Horton en Diane Ladd.

Catherine (Steenburgen) zit in een erg diep depressie sinds haar vriend Joe (Horton) haar verlaten heeft. Elk van haar vriendinnen geeft haar raad mee, maar het enige waar ze in slagen is haar nog dieper in de put krijgen. Buiten het feit dat ze zich in de steek gelaten voelt gaat ook nog de eenzaamheid meespelen. Schitterende analyse van het liefdesleven van een rijpere vrouw, aangevuld met een visie op de liefde door enkele andere vrouwen, w.o. de sportieve sauna-vriendin (Bedelia), kunstenares Evey (Derns moeder Ladd) en de vrijgevochten Gabriella (Rossellini). Een prent met een reeks van filmische juweeltjes gespeeld door knappe rasactrices. Het einde is pakkend en ontroerend in zijn eenvoud. Een vrouwenportret zoals het nog maar zelden op film gebracht werd, subliem uitgebeeld door Steenburgen. Emily Tracy baseerde het scenario op een verhaal van zichzelf en Dern. Gevoelige fotografie van James Glennon. Annie Lennox zingt de titelmelodie.

Edward II

1991 | Biografie, Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1991. Biografie van Derek Jarman. Met o.a. Steven Waddington, Andrew Tiernan, Tilda Swinton, Nigel Terry en Kevin Collins.

Verfilming van een toneelstuk van Shakespeare-tijdgenoot Christopher Marlowe, waarin de 14de-eeuwse Engelse koning Edward II het - tot woede van zijn gemalin en hofhouding - openlijk hield met een mannelijke onderdaan. Regisseur en homo-activist Jarman (1942-1994) kon goed uit de voeten met Marlowe's tekst. De 16de-eeuwse dichter en toneelschrijver legde zijn levensechte helden flitsende dialogen, vaak in de vorm van jambische pentameters (die téksten lézen écht wel áls een spéér), in de mond. Als film werd Edward II een kruising tussen een perfect, pre-Shakesperiaans koningsdrama en een - in sommige scènes - nogal vet aangezette gay-movie.

De Kassière

1989 | Drama, Thriller

Nederland 1989. Drama van Ben Verbong. Met o.a. Marion van Thijn, Thom Hoffman, Monique van de Ven, Truus te Selle en Dennis Rudge.

Debuterende Van Thijn als dromerige kassi[KA2]ere raakt in verwachting van een zwarte G.I. Nadat de vader van het kind vermoord is, vlucht zij de stad in en valt in de handen van een pooier, maar vindt steun bij gynaecologe Van de Ven en haar vriend Hoffman. Het meisje besluit het recht in eigen handen te nemen en gaat winkels en banken overvallen om haar kind `met de juiste zorgen te kunnen omringen`. Jammer voor de goede acteurs (onervaren van Thijn uitgezonderd) dat Verbong's scenario zich zo hangerig en moeizaam met hiaten en subplots naar het einde sleept. Knappe muziekscore van Dave Stewart van The Eurythmics. Annie Lennox zingt haar vroegere hit 'Here Comes the Rain Again' opnieuw ten behoeve van de film.

Basements

1987 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1987. Drama van Robert Altman. Met o.a. John Travolta, Tom Conti, Linda Hunt, Donald Pleasence en Julian Sands.

Twee eenakters in [KA1]e[KA1]en film voor de tv door een eerbiedwaardige regisseur naar de gelijknamige toneelstukken van de even zo eerbiedwaardige Harold Pinter met een gedenkwaardige, bonte bezetting. THE DUMB WAITER (56m) gaat over twee killers (Conti en Travolta) in een souterrain die op hun opdracht wachten. Ze doden de tijd met het lezen van de krant, gezwets over voetbal en het werk. Hun contact met de buitenwereld is een etenslift (uit de titel dus). Het stuk dateert uit 1957 en werd in 1960 voor het eerst opgevoerd. THE ROOM (48m) gaat over een stel dat in een kamer in het souterrain woont, waar huisbaas Pleasence twee potenti[KA3]ele huurders laat kijken die het meteen willen huren, terwijl een zonderlinge blinde, zwarte man (Anderson) uit de kelder naar boven schuivelt. Pleasence stond bij de première van het toneelstuk in 1960 ook op de bühne als huisbaas. Bij elkaar genomen: claustrofobisch en macaber. Pinter schreef de scenario's en Pierre Mignot deed de fotografie.

Revolution

1985 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1985. Historische film van Hugh Hudson. Met o.a. Al Pacino, Donald Sutherland, Nastassja Kinski, Joan Plowright en Dave King.

Verschrikkelijk pretentieus en verwarrend verhaal over het begin van de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd, met Pacino, die dienst neemt in het Britse leger, nadat zijn zoon als 'vrijwilliger' gerecruteerd werd. Het scenario van Robert Dillon concentreert zich op de onderlinge strijd tussen Pacino en de sadistische officier Sutherland. Na een half uur geef je gewoonweg op om te trachten het chaotische verhaal te ontwarren. Wat overblijft zijn een reeks zeer ruw geschetste schilderingen, die onderling weinig verband houden met elkaar. Nadat de film was uitgekomen ging de studio failliet en deze film geldt als een van de 'Edsels' van de filmindustrie.