Javier Setó is regisseur.
Er zijn 19 films gevonden.

Viaje al vacio

1968 | Drama

Spanje/Italië 1968. Drama van Javier Setó. Met o.a. Larry Ward, Teresa Gimpera, Giacomo Rossi Stuart en Fernando Sánchez Polack.

Omdat een jonge vrouw haar bejaarde en vermogende echtgenoot niet langer kan verdragen, verleidt zij zijn broer. Samen smeden zij een plan om hem krankzinnig te maken; dan verschijnt er een vroegere beschermer van de vrouw, die haar wil chanteren. Hoe komen ze er op!

Long-play

1968 | Muziek

Spanje 1968. Muziek van Javier Setó. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Gracita Morales, Cristina Galbó en Margot Cottens.

Het ontstaan van de popgroep 'Los Pasos'. Een afschuwelijke film die midden in de pop-euforie gemaakt werd.

Querido profesor

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Alfonso Paso, Irene Gutiérrez Caba, Juan Luis Galiardo en Elisa Ramírez.

Om zich te vermaken stelt een perverse student een knappe medestudente voor de professor het hof te maken. Dit is een ergerlijke bewerking van het niet minder ergerlijke theaterstuk van Alfonso Paso, die in deze film ook de hoofdrol vertolkt.

La Llamada

1965 | Romantiek, Fantasy

Spanje 1965. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Carlos Lemos, Dyanik Zurakowska en Tota Alba.

Een verloofd stel belooft elkaar dat de eerste die sterft uit het Hiernamaals zal terugkeren om hun liefde voort te zetten. Dit fascinerende verhaal wordt slecht opgediend door zowel de regisseur als de vertolkers.

Fugitivos de las Islas del Sur

1965 | Avonturenfilm

Italië/Spanje 1965. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Seyna Sey, James Philbrook, Francisco Morán en Carlo Tamberlani.

Een plaatselijke duivelskunstenaar begeert een jong inlands meisje. Een erbarmelijke variant op de mytische TABU, waarvan de producent een nieuwe versie heeft gemaakt onder de titel GENTE DE RIO en die werd geregisseerd door Jesús Franco.

Flor salvaje

1965 | Drama

Spanje 1965. Drama van Javier Setó. Met o.a. Rosa Morena, Luis Dávila, Antonio Prieto en Mónica Randall.

De ontluikende liefde tussen een zigeunerin met een jaloerse verloofde en een getrouwde man. Een lachwekkende, afgezaagde liefdestragedie.

Las Otoñales

1964 | Komedie

Italië/Spanje 1964. Komedie van Mario Girolami en Javier Setó. Met o.a. Walter Chiari, Raimondo Vianello, Paquita Rico, Julio Peña en Franco Franchi.

Vier 'sketches' over de seksuele aantrekkingskracht van vrouwen op rijpere leeftijd. Een onbeduidende, vreemde film, waarin de middelmaat overheerst.

El Escándalo

1963 | Avonturenfilm

Spanje 1963. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Mara Cruz, Lorena Velázquez en Luis Dávila.

Prutserige herverfilming van de gelijknamige film.

El Valle de las espadas

1962 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten/Spanje 1962. Avonturenfilm van Javier Setó. Met o.a. Espartaco Santoni, Broderick Crawford, Frankie Avalon, César Romero en Tere Velázquez.

Een verfilming van de ridderroman over Fernán González waarin de oorsprong van Castili[KA3] aan de orde komt. Zelfs een co-produktie met de Verenigde Staten kon de film niet redden.

Abuelita charlestón

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Germán Cobos en Yelena Samarina.

In deze amoureuze verwikkelingen (die in verschillende periodes plaatsvinden) staat telkens de aantrekkingskracht van dameskousen op de man centraal. Dit is één van de komedies van het in die tijd bekende artiestenechtpaar Maruja Díaz/Espartaco Santoni.

Pelusa

1960 | Romantiek

Spanje 1960. Romantiek van Javier Setó. Met o.a. Maruja Díaz, Espartaco Santoni, Roberto Rey en Félix Fernández.

In een circus ontstaat een romance tussen de vedette en de trapeze-acrobaat. Het is echt een beschamende film, die geproduceerd werd door het paar dat tevens de hoofdrol speelt.

Maravilla

1957 | Drama, Musical

Spanje 1957. Drama van Javier Setó. Met o.a. Carmen Morell, Pepe Blanco, María Mahor en Rafael Durán.

Een Spaanse zangeres die in Mexico triomfen behaalt, denkt aan niets anders dan teruggaan naar haar eigen land om haar dochter te zien. Onuitstaanbaar - zoals al het werk van Setó.

Saeta rubia

1956 | Biografie, Sportfilm

Spanje 1956. Biografie van Javier Setó. Met o.a. Alfredo di Stefano, Mary Lamarr, Nicolás Perchicot en Carlos Romero-Marchent.

De levensgeschiedenis van de voetballer Alfredo di Stefano, waarin hij zelf de hoofdrol speelt. Een idiote film, waarin het leven van de hoofdpersoon wordt belicht als ware hij een heilige.

Duelo de pasiones

1956 | Thriller

Spanje 1956. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Peter Damon, Antonio Prieto, Jose Manuel Martin en Manolo Gómez Bur.

Een weduwe wordt door twee wellustige misdadigers gevangen genomen. Een thriller met een aardig begin die vervolgens echter ontspoort vanwege de slechte regie van Setó. Het scenario is van Faustino González Aller en regisseur Séto naar een verhaal van Julio Coll en José Germán Huici, die ook meewerkten aan het script. Het camerawerk is van Sebastián Perera. Mono.

Mañana cuando amanezca

1954 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1954. Oorlogsfilm van Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Abel Salazar, Manuel Monroy en Antonio Prieto.

Een man zit gevangen in een concentratiekamp. Een even afgezaagde als vervelende film.

Pasaporte para un ángel

1953 |

Spanje 1953. Javier Setó. Met o.a. Silvia Morgan, Otto Sirgo, Gerard Tichy en Maruchi Fresno.

Een Sovjet-spion die in Spanje opereert verloochent zijn opdracht. Een Koude Oorlogs-komedie in de vorm van een Spaanse smartlap.

Fantasía española

1953 | Komedie

Spanje 1953. Komedie van Javier Setó. Met o.a. Antonio Casal, Angel de Andrés, Trini Alonso en Paco Martínez Soria.

De beschamende voorvallen van twee onnozele avonturiers. Niet de moeite van het bekijken waard.

Merdado prohibido

1952 | Thriller

Spanje 1952. Thriller van Javier Setó. Met o.a. Isabel de Castro, Manuel Monroy, Silvia Morgan en Manuel Gas.

Een leider van een bende drugshandelaars vindt op een dag zijn doodzieke, aan drugs verslaafde zoon. Belachelijke thriller.

Bronce y luna

1952 | Drama, Romantiek

Spanje 1952. Drama van Javier Setó. Met o.a. Ana Esmeralda, José Suárez, Barta Barry en Manuel Gas.

Tegen de wil van haar stam gaat een jonge zigeunerin er vandoor met haar geliefde. De man die voorbestemd was met haar te trouwen en haar familie gaan op zoek naar haar... Een film over liefde en folklore, in een produktie van Iquino en geregisseerd door de middelmatige Javier Setó.